Robert Rekkers: "Punctul slab al României este deficitul comercial"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 octombrie 2007

Robert Rekkers: "Punctul slab al României este deficitul comercial"

Groupama, în negocieri exclusive pentru cumpărarea companiei BT Asigurări

Deficitul comercial mare este punctul slab al României, după părerea domnului Robert Rekkers, directorul general al "Băncii Transilvania". Domnia sa ne-a împărtăşit opiniile sale despre piaţa monetară autohtonă de pe teren neutru, din Cipru, cu ocazia deschiderii sucursalei "Banca Transilvania" Cipru.

"Fiecare ţară în dezvoltare are nevoie nu numai de produse competitive, ci şi de preţuri competitive pentru a creşte nivelul exporturilor", ne-a explicat domnul Rekkers.

Domnia sa ne-a spus că ţara noastră se confruntă cu nişte dezechilibre care trebuie corectate. Pe lângă deficitul comercial, Robert Rekkers a mai menţionat situaţia politică instabilă ca minus al României. Directorul general al Băncii Transilvania speră că deficitul bugetar nu va fi prea mare anul acesta.

Criza de pe piaţa creditelor ipotecare din Statel Unite ale Americii nu s-a resimţit prea mult în ţara noastră, în opinia domnului Rekkers. "Aceas­tă criză a afectat multe bănci mari, mai ales din partea de vest, cum ar fi UBS, City Bank, Deutsche Bank, care au anunţat rezultate negative din cauza situaţiei din America. Totuşi, am observat că băncile centrale au abordat un management destul de prudent şi fac faţă destul de bine acestui trend negativ care vine de peste ocean", ne-a precizat domnul Rekkers.

Referitor la cursul leu/euro, directorul general BT nu a putut estima ce se va întâmpla până la finele anului, însă după părerea sa, volatilitatea acestuia nu va fi foarte mare. În ceea ce priveşte dobânzile însă, domnul Rekkers se aşteaptă la o creştere a acestora. "În piaţă se vede o anumită presiune spre creşterea do­bânzilor şi în euro, şi în lei, însă până acum nu a fost accentuată", a mai menţionat domnia sa.

Robert Rekkers este mulţumit de creşterea Băncii Transilvania în România şi nu vede intrarea pe o altă piaţă străină, pe lângă cea cipriotă, în viitorul apropiat.

În planurile apropiate ale băncii se află vinderea companiei BT Asigurări. Pentru achiziţionarea acesteia s-au înscris câteva grupuri financiare străine care doresc să investească în domeniul asigurărilor sau să-şi extindă activitatea pe piaţa din România. În prezent, Banca Transilvania se află în negocieri exclusive cu "Groupama", companie situată pe locul trei în clasamentul celor mai mari companii franceze de profil.

"BT Asigurări" face parte din Grupul Financiar "Banca Transilvania". Înfiinţată în anul 1994, sub numele de SAR Transilvania, şi-a definit ca obiect de activitate vânzarea de produse de asigurare destinate tuturor categoriilor de clienţi, fie că e vorba de companii sau de persoane fizice. BT Asigurări se află în top 10 companii de asigurări din România şi a încheiat primul semestru al aces­tui an cu o cifră de afaceri de 132,3 milioane de lei - aproape 40 de milioane de euro - în creştere cu 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006.

"Groupama" este prezentă pe piaţă încă din sec. al XIX-lea, şi-a început activitatea ca societate mutuală de asigurări, dezvoltându-se continuu ca firmă modernă şi oferind întreaga paletă de produse de asigurări, în Franţa. Compania "Groupama" are reprezentanţe şi în Grecia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Ungaria, Turcia, China şi Vietnam. Veniturile din primele de asigurare înregistrate de Groupama în 2006 au fost de 14,2 miliarde euro.

"Banca Transilvania" este asistată în procesul de vânzare de "Capital Partners", "Deloitte" şi casa de avocatură "Muşat & Asociaţii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb