ROCA Investments a lansat un nou holding - ROCA Agri RDF

A.V.
Piaţa de Capital #Agricultură / 13 iulie 2022

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments

ROCA Agri RDF estimează afaceri de până la 700 de milioane de lei, în 2022, din agricultură Holdingul, dedicat companiilor şi brandurilor româneşti din agricultură, este un jucător la nivel naţional şi ţinteşte să devină un one stop shop pentru fermieri, printr-o extindere atât teritorială, cât şi a gamei de produse şi servicii Holdingul ia în calcul o listare în 2023

Compania românească ROCA Investments, printr-un parteneriat cu RDF SA, a lansat, astăzi, cel de-al doilea pilon strategic de investiţii - holdingul de agricultură ROCA Agri RDF. Cu un portofoliu în continuă expansiune şi cu activităţi în distribuţia de input-uri, trading de cereale, producţie agricolă, procesare de cereale holdingul devine un jucător naţional într-un sector al economiei cu un potenţial major în contextual actual.

Investiţiile noului holding vor fi în companii româneşti din agricultură şi vor contribui la consolidarea activităţii, dezvoltarea de noi linii de business şi implementarea conceptului de one stop shop pentru fermieri la nivel întregului sector agricol.

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments, a declarat într-o conferinţă de presă: "România are o mare nevoie de capital privat, de management specializat si de consolidare. Roca Agri RDF reprezintă rezultatul procesului prin care am reuşit să reunim aceste trei ingrediente - capitalul Roca, parteneriatul cu Florin Deznan şi managementul comun, într-un sector considerat de noi strategic pentru România. Un proces de transformare şi scalare accelerată, care confirmă potenţialul acestui model de business".

Odată cu lansarea holdingului, RDF devine ROCA Agri RDF şi dintr-o companie locală, cu prezenţă în special în vestul ţării, un jucător cu prezenţă naţională în agricultură.

Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF, a spus: "Fiecare companie din holdingul nostru are o experienţă de peste 25 de ani, perioadă în care am crescut organic, şi am decis să facem împreună acest pas către un nou model de business în agricultură. Am găsit în ROCA o cultură solidă a parteneriatului, în care punem accent pe oameni, şi vrem să dezvoltăm o agricultură antreprenorială modernă, digitalizată şi cu o productivitate crescută. Înţelegem cultura fermierilor din România şi dorim să fim o soluţie pentru ei".

Holdingul cuprinde în prezent trei companii: RDF SA, RDF Agricultura SRL şi Adidana SRL. Acestea au înregistrat, în prima jumătate a anului, o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de lei. De asemenea, cu un EBITDA de 14,4 milioane de lei, compania şi-a depăşit estimările pentru semestrul întâi din 2022. Pentru tot anul curent, compania estimează venituri de până la 700 de milioane de lei.

Alexandru Savin, Investment Manager ROCA Investments, a afirmat: "Anul viitor, avem în plan achiziţii noi, care vor consolida poziţia noastră la nivel naţional, însă aceasta este doar o etapă a planului nostru de dezvoltare. Punem accentul pe asocierea în agricultură şi pe dezvoltarea unor parteneriate durabile şi credem că putem creşte mai bine împreună".

ROCA Agri RDF are în plan o tranzacţie pentru anul curent, respectiv una-două tranzacţii în 2023, când ia în calcul şi o listare pe piaţa principală, în funcţie de contextul macroeconomic. "Considerăm că piaţa de capital este un instrument de bază pe care trebuie să-l folosim. El trebuie folosit de toţi jucătorii care vor să se dezvolte şi nu poate lipsi din construcţia noastră", spun oficialii ROCA.

ROCA: Suprafaţa totală cultivată în România - 8,26 milioane de hectare în 2021

Ponderea agriculturii în PIB a revenit în 2021 la nivelul din 2017-2018, respectiv 4,4%, potrivit celor mai recente date oficiale disponibile, susţin oficialii ROCA, adăugând că acest sector rămâne un motor important al economiei locale, cu un potenţial uriaş de creştere şi atragere de investiţii.

Conform sursei citate, suprafaţa totală cultivată în România era de 8,26 milioane de hectare în 2021, în timp ce producţia la hectar pe anumite culturi principale a crescut chiar şi cu peste 50%, cum este cazul grâului (4.797 kg/ha, faţă de 2.966 în anul anterior) sau al rapiţei (3.084 kg/ha faţă de 2.150). În 2021 a fost înregistrată o producţie totală de grâu de 10,4 milioane de tone, faţă de aproximativ 6,4 milioane în anul anterior, în contextul unui 2020 marcat de secetă şi pandemie, conchid oficialii ROCA.

ROCA Investments este o companie de private equity, parte din Impetum Group, care urmăreşte să dezvolte o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, să amplifice potenţialul şi să accelereze creşterea companiilor şi brandurilor româneşti. În 2021, a ajuns la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro), de la 102 milioane lei în 2018. Portofoliul ROCA include două holdinguri (ROCA Industry si ROCA Agri RDF), dar şi investiţii în alte companii din diferite sectoare ale economiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb