Roland Berger: Coridorul energetic Nord-Sud, şansă pentru creşterea securităţii energetice a ţării noastre

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 septembrie 2015

Coridorul energetic Nord-Sud reprezintă cheia pentru finalizarea procesului european de integrare şi poate avea un impact politic, economic şi social extrem de important asupra României, arată un raport al Roland Berger. Pentru ca acest proiect să fie realizat, este nevoie de o abordare de la caz la caz, cu acces privilegiat la finanţare şi un dialog constant cu autorităţile naţionale de reglementare, guvernele şi instituţiile europene, conform unui comunicat remis redacţiei.

Roland Berger a subliniat că implementarea componentelor cheie ale acestui coridor până în 2020 ar trebui să fie un angajament comun al Comisiei Europene, guvernelor naţionale, operatorilor sistemelor de transmisie şi organismelor de finanţare.

Coridorul a fost intens promovat în ultimul an de CEEP, organizaţie patronală constituită din companii energetice din regiunea ECE (Europa Centrală şi de Est). Pawe³ Olechnowicz, preşedintele CEEP, a afirmat: "Raportul stabileşte ghidul de aplicare al acestui proiect comun şi oferă o imagine realistă a opţiunilor de finanţare comercială şi implicarea sectorului privat. Credem că acest coridor trebuie realizat bucată cu bucată, în măsura în care cererea şi oferta se dezvoltă pe pieţele relevante. Această abordare va permite proiectelor să fie implementate răspunzând nevoilor pieţei, cu acces la finanţare prin intermediul autorităţilor de reglementare naţionale, folosind fonduri şi instrumente financiare destinate acestui scop".

Coridorul Nord-Sud constă dintr-o serie de proiecte de infrastructură energetică legate între ele şi care ar putea conecta pieţele din centrul Europei, atât între ele, cât şi cu cele din vestul Europei. În ceea ce priveşte transportul de gaz, coridorul va stabili o reţea de conducte şi interconectori de la Marea Baltică la Adriatică. În aceeaşi regiune, coridorul va extinde reţeaua de conducte de ţiţei existentă şi va crea o nouă conexiune, care va permite transportul ţiţeiului via Marea Baltică şi Adriatică, spre ţările din Europa Centrală. Pentru sectorul electric, coridorul va implementa linii de transmisie de înaltă tensiune pentru a conecta Statele Baltice cu celelalte ţări, inclusiv Polonia.

Această infrastructură va reprezenta coloana vertebrală a Europei Centrale şi va consolida securitatea energetică a regiunii, mai precizează comunicatul.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb