România ar putea găzdui viitorul combinat siderurgic "Voestalpine"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 14 noiembrie 2007

Viitorul combinat siderurgic al grupul austriac Voestalpine AG va fi construit "pe coasta Mării Negre", a declarat ieri directorul executiv Wolfgang Eder. România, Bulgaria, Ucraina şi Turcia sunt în cursă pentru a găzdui acest combinat care ar urmă să producă 11 milioane tone de oţel pe an la finele lui 2012. Decizia definitivă asupra locului în care va fi amplasat viitorul combinat ar urma să fie luată până la mijlocul lui 2008, aproximativ 60 de angajaţi de la firma austriacă ocupându-se în prezent de acest proiect.

"Pentru faza de planificare şi cea de construcţie vom avea nevoie de patru până la cinci ani", a apreciat Wolfgang Eder, urmând ca la finele lui 2012 sau începutul lui 2013 să demareze producţia. Wolfgang Eder nu a dorit să facă nici un comentariu în legătură cu informaţiile potrivit cărora grupul austriac a optat deja pentru România. "Toate cele patru ţări sunt locaţii posibile pentru proiectul nostru", a precizat directorul executiv de la Voestalpine. Eder a dorit însă să sublinieze că noua oţelărie nu trebuie văzută ca o ameninţare pentru combinatul de la Linz (Austria), ale cărui capacităţi de producţie vor fi şi ele sporite de la 5,1 milioane tone în prezent la 6,5 milioane tone în 2010.

Recent, Voestalpine AG a anunţat că va investi 18 milioane euro în construirea unui centru de servicii siderurgice la Giurgiu, 60 de kilometri sud de Bucureşti, pentru a veni în întâmpinarea cererii din sectoarele construcţiilor şi producţiei de automobile şi piese de schimb.

Construcţia noului centru, care va fi cea de a patra facilitate de producţie a grupului austriac în România, va demara în 2008 şi urmează să se finalizeze în prima jumătate a lui 2009.

Voestalpine Group este prezent în România din anul 2004, când Voestalpine Elmsteel, o subsidiară britanică a grupului, parte a diviziei de producţie de componente pentru industria auto, a inaugurat o uzină la Satu Mare, ce produce în prezent aproximativ 50 milioane ţevi pe an, destinate industriei auto. În scurt timp urmează să demareze la Arad lucrările de construcţie a unei uzine ce aparţine producătorului de piese de schimb Dancke, subsidiar al voestalpine Group. În sfârşit, producătorul de echipamente de cale ferată VAE Apcarom Buzău, societate controlată de grupul austriac VAE Aktiengesellschaft, este deţinut la rândul său de Voestalpine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb