România, premiată pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 4 mai 2017

România, premiată pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor

Ţara noastră a fost premiată de către Child and Youth Finance International (CYFI), la categoria CYFI Country Award, pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor, care au avut ca principal obiectiv diminuarea excluziunii financiare, informează un comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Distincţia a fost oferită în cadrul Global Inclusion Awards 2017, eveniment care a avut loc ieri seară la Berlin, sub înaltul patronaj al Preşedinţiei Germane a G20.

Ţara noastră a fost nominalizată la această categorie, din regiunea Europa şi Asia Centrală, alături de Azerbaijan, Georgia, Letonia şi Rusia.

Includerea României pe această listă vine ca urmare a implementării proiectelor şi programelor, în domeniul educaţiei financiare, derulate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Banca Naţională a României (BNR) şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Prezent la ceremonia de înmânare a premiului, Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreşedintele ASF, a declarat: "Această distincţie, care ne onorează foarte mult, reprezintă o recunoaştere a calităţii proiectelor dezvoltate la nivel de ţară, printre care se remarcă şi cele iniţiate de ASF în ultimii ani. Ne bucurăm că, alături de Banca Naţională a României şi de Ministerul Educaţiei Naţioanle, contribuim la fundamentarea unor direcţii strategice în domeniul educaţiei, cu efecte benefice pe termen lung".

La acest eveniment au participat şi Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, precum şi Bogdan Puşcaş, Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Autoritatea de Supraveghere Financiară derulează o serie de programe în domeniul educaţiei financiare, ce se desfăşoară la nivel naţional, atât în învăţământul gimnazial, liceal, cât şi în cel universitar.

Child and Youth Finance International este o organizaţie non-profit fondată în Amsterdam care îşi propune să îmbunătăţească gradul de incluziune financiară şi educaţia pentru integrarea în economie a copiilor şi a tinerilor, astfel încât fiecare copil, la absolvirea şcolii primare, să aibă cunoştinţe financiare şi să fie capabil să-şi administreze un cont de economii. Lansată în 2012, mişcarea globală CYFI adresată tinerilor s-a extins în mai mult de 140 de ţări din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb