România rămâne pe lista de extindere a UniCredit, deşi economia nu şi-a revenit

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 ianuarie 2011

România rămâne pe lista de extindere a UniCredit, deşi economia nu şi-a revenit

România rămâne pe lista celor mai importante patru state din regiune în care UniCredit va investi, deşi este printre ultimele ţări în care economia nu şi-a revenit, iar situaţia este încă dificilă, a declarat ieri, la Viena, Gianni Papa, şeful diviziei UniCredit Europa Centrală şi de Est, citat de Mediafax.

"România are astăzi ceva probleme, pe care le va rezolva, dar este o piaţă de interes, cu o populaţie importantă şi perspective bune de dezvoltare", a explicat Papa, precizând că planul de extindere a afacerii din România este pe termen lung şi nu se va concretiza "peste noapte".

El a reiterat intenţia de deschide 300 de sucursale noi în România, din cele 900 pe care grupul vrea să le inaugureze în regiune în următorii cinci ani. Astfel, banca va mai deschide 300 de sucursale noi în Turcia, 120 în Ungaria şi 180 în alte state, în principal în Rusia, Bulgaria şi Serbia. Programul de dezvoltare pentru cinci ani va fi prezentat în această vară.

În paralel cu dezvoltarea reţelei, UniCredit se va axa şi pe extinderea canalelor alternative de distribuţie.

"Nu vom creşte doar de dragul creşterii. Înainte de criză băncile din regiune s-au dezvoltat agresiv pe baza unui climat în care finanţările erau ieftine şi nu existau probleme de lichiditate. Ne vom uita în continuare la profitabilitatea modelului dezvoltat, la riscuri şi la costuri", a răspuns Papa, întrebat care vor fi ţintele fixate prin strategia pe termen mediu-lung în Europa Centrală şi de Est (ECE).

Debora Revoltella, head of CEE Strategic Analysis, a menţionat că în acest an veniturile grupului în regiune se vor duce uşor în sus, provizioanele au fost deja constituite, iar profitabilitatea îşi va reveni uşor.

"Vedem încă focusare pe eficienţă, cost/venituri, rentabilitatea activelor. Creşterea creditelor va fi sub nivelul pre-criză, dar într-un ritm mai rapid decât în statele dezvoltate. Creditarea îşi va reveni gradual, în principal pe corporate, şi mai ales în ţările unde a început revenirea economică", a mai spus Revoltella.

Pentru România, costul riscului, exprimat în procent din soldul brut al creditelor, urmează să scadă în acest an la 3,4%, de la 4,4% în 2010, estimează banca. În acelaşi timp, costul riscului ar urma să se reducă în ECE de la 2,8% la 2,1% din soldul creditelor.

Papa a arătat că în 2010 regiunea ECE a adus randamente pentru UniCredit mai mari decât cele obţinute în Europa de Vest în 2007, anul de vârf în pentru afacerile din acele state.

Totodată, el a explicat că strategia grupului implică aporturi suplimentare de capital în regiune, pentru a putea beneficia de oportunitatea reluării creşterii în aceste state.

La nivelul Europei Centrale şi de Est, UniCredit estimează o creştere economică de 3,6% în 2010, 3,8% în acest an, respectiv 4,2% în 2012. România a suferit anul trecut cea mai abruptă scădere economică din regiune, potrivit estimărilor băncii italiene, iar creşterea anticipată pentru acest an, de 1,7%, este mai puternică doar decât cea din Croaţia, prevăzută la 1,6%.

Grupul preconizează o revenire mai puternică a economiei româ-neşti în 2012, de 3,5%.

UniCredit include în regiunea ECE Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Lituania, Letonia, Estonia, România, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Serbia, Turcia, Ucraina, Rusia şi Kazakhstan.

Grupul are 246 de sucursale şi 3.030 de angajaţi în România. UniCredit oferă o gamă largă de produse specializate şi servicii şi prin: Unicredit Ţiriac Bank, Uni-Credit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Româ-nia, UniCredit CAIB România, Uni-Credit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Partner.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb