România şi-a îmbunătăţit dreptul de vot în cadrul BIRD şi al IFC

C.P.
Macroeconomie / 28 aprilie 2010

În cadrul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), ponderea drepturilor de vot ale României, în total, va creşte de la 0,27% la 0,31%, iar în ceea ce priveşte Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), drepturile de vot aferente României vor creşte de la 0,12% la 0,19%. Atât în cadrul BIRD, cât şi în cadrul IFC, creşterea drepturilor de vot se realizează în cadrul unor procese de creştere selectivă a capitalului, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Consiliul guvernatorilor, din cadrul căruia face parte şi Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a decis, la Washington, creşterea drepturilor de vot ale ţărilor în curs de dezvoltare şi cu economii în tranziţie cu 3,13% în cadrul BIRD şi cu 6,07% în cadrul IFC, acestea ajungând să deţină, ca rezultat al acestui proces, 47,19% şi 39,48% din drepturile de vot în cadrul BIRD şi respectiv IFC.

Reforma drepturilor de vot are ca principal obiectiv creşterea drepturilor de vot ale ţărilor în curs de dezvoltare şi cu economii în tranziţie, cu cel puţin 3% din totalul drepturilor de vot, aşa cum a fost stabilit în cadrul întâlnirilor anuale ale Grupului Băncii Mondiale şi FMI din octombrie 2009, de la Istanbul. Procesul de reformă a drepturilor de vot este strâns legat şi de cel de revizuire a capacităţii financiare a BIRD şi IFC, ambele instituţii având nevoie de capital suplimentar pentru atingerea obiectivelor legate de dezvoltare, reforme structurale şi reducerea sărăciei în cazul BIRD şi respectiv de dezvoltare a sectorului privat în cazul IFC.

Statele membre ale BIRD şi IFC au agreat astfel o creştere de capital subscris şi vărsat de 5,1 miliarde USD pentru BIRD (3,5 miliarde USD creştere generală de capital şi 1,6 miliarde USD creştere selectivă de capital aferentă reformei drepturilor de vot) şi respectiv 200 milioane USD pentru IFC, prin creşterea selectivă de capital aferentă reformei drepturilor de vot.

Delegaţia României, condusă de ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, a avut întâlniri cu managementul FMI, BIRD şi IFC unde s-a discutat şi programul misiunilor FMI, BM şi CE la Bucureşti, în perioada imediat următoare.

Până pe 7 mai, o misiune a FMI se află la Bucureşti pentru evaluarea stadiului de îndeplinire a condiţionalităţilor şi măsurilor agreate în cadrul programului de asistenţă financiară externă încheiat cu Fondul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb