"Rompetrol Rafinare" va lua un credit 15 milioane de euro pentru finanţarea activităţii

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 septembrie 2007

"Rompetrol Rafinare" va lua un credit 15 milioane de euro pentru finanţarea activităţii

Acţionarii Rompetrol Rafinare au aprobat contractarea unui credit în valoare de 15 milioane de euro de la banca olandeză Credit Europe Bank NV pentru maximum un an de la semnarea contractului de credit, respectiv 28 iunie 2007, potrivit comunicatului transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti, citat de NewsIn. Creditul va fi contractat în vederea finanţării activităţilor de lucru curente ale rafinăriei, pentru o perioadă de maximum 12 luni, şi este girat, printre altele, cu garanţii imobiliare ce constau într-o serie de instalaţii de la Năvodari Corbu şi o staţie de epurare, precizează comunicatul companiei.

Totodată, acţionarii companiei au aprobat emiterea unei scri­sori de garanţie în valoare de 25,106 milioane euro în favoarea Agenţiei Naţionale de Adminsitrare Finscală (ANAF), prin care rafinăria garantează plata accizei datorate de clienţii Rompetrol Rafinare Constanţa către ANAF. Scrisoarea va fi garantată cu două terenuri evaluate de Bancpost la 34,5 milioa­ne euro.

În plus, acţionarii Rompetrol Rafinare Constanţa au aprobat şi prelungirea cu încă un an a creditului sindicalizat în valoare de 110 milioane dolari contractat de rafinărie în vederea achiziţionării de materii prime. Creditul a fost contractat cu HVB Bank România, Bank Austria Creditanstalt şi Banca Comercială Română. Contractul de credit a fost semnat în iunie 2004 şi a prevăzut un împrumut iniţial de 85 de milioane de dolari. Ulterior, Rompetrol a majorat împrumutul la 110 milioane de dolari. La 10 ianuarie acţionarii rafinăriei au decis să utilizeze creditul nu numai pentru ţiţei, ci şi pentru cumpărarea de păcură şi gaz condensat.

În cadrul adunării generale a acţionarilor a fost ales Iuri Titov Buzescu ca membru în consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare Constanţa, în funcţia rămasă vacantă după expirarea contractului lui Adrian Petruş.

Rompetrol Rafinare SA Constanţa estimează pentru acest an un profit net de 6,57 milioane dolari (16,53 milioane lei), în condiţiile în care compania a înregistrat în 2006 o pierdere de 45,95 milioane lei.

Tot pentru anul acesta, Rompetrol Rafinare Constanţa estimează o cifră de afaceri de 1,98 miliarde dolari, în scădere cu 10% faţă de anul 2006, când afacerile companiei au fost de 2,20 miliarde dolari (5,39 miliarde lei).

Acţiunile Rompetrol Rafinare (Petromidia) sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul RRC. Rafinăria Petromidia are un capital social de 2,10 miliarde lei. Ultima cotaţie a acţiunilor Rompetrol Rafinare Constanţa a fost de 0,124 lei, în şedinţa de vineri, ceea ce dă o capitalizare de 2,61 miliarde lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb