Rompetrol Well Services (RWS) şi-a extins în acest an gama de servicii petroliere asigurate operaţiunilor de profil din largul Mării Negre, prin contribuţia adusă recent la amplul proiect de dezafectare a platformei Gloria.
RWS a realizat lucrările de asigurare şi conservare a sondelor platformei marine, proprietate a OMV Petrom, iar ulterior de cimentarea a acestora. Produsele folosite pentru lucrările de închidere a sondelor au fost dezvoltate integral de companie. Echipamentele au fost transferate ulterior la platforma fixă, PFSS3, pentru efectuarea lucrărilor de abandonare a unei sonde pe zăcământul Lebăda Est, forată în 1989, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.
RWS a dezvoltat în 2016 împreună cu OMV Petrom un proiect pilot pentru creşterea productivităţii a 4 sonde de petrol din zăcământul maritim "Pescăruş". Proiectul a vizat în principal stabilizarea şi stimularea producţiei de ţiţei, folosind dioxidul de carbon drept agent de transfer a soluţiei, care a permis o mai bună dispersie a acesteia. Proiectul a fost considerat de succes şi a fost extins şi la alte sonde terestre de extracţie din România, conform sursei menţionate.
În primele nouă luni ale anului, Rompetrol Well Services a înregistrat o cifră de afaceri de 48 milioane lei, cu aproximativ 13% peste indicatorul consemnat în perioada similară din 2018. În acelaşi timp, profitul net a crescut cu 30%, atingând un nivel de 9,83 milioane lei.
Anual, RWS realizează în mediu 500 de operaţiuni de cimentare la adâncimi de până la 5.000 de metri şi peste 400 de operaţiuni de stimulare matriceală, potrivit comunicatului.
Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploieşti şi a fost listată din 1998 la Bursa de Valori Bucureşti. Grupul Rompetrol (în prezent, KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acţiuni, având în prezent o participaţie de 73%.