Rompetrol şi-a extins gama de servicii petroliere din Marea Neagră

V.D.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 decembrie 2019

Rompetrol şi-a extins gama de servicii petroliere din Marea Neagră

Rompetrol Well Services (RWS) şi-a extins în acest an gama de servicii petroliere asigurate operaţiunilor de profil din largul Mării Negre, prin contribuţia adusă recent la amplul proiect de dezafectare a platformei Gloria.

RWS a realizat lucrările de asigurare şi conservare a sondelor platformei marine, proprietate a OMV Petrom, iar ulterior de cimentarea a acestora. Produsele folosite pentru lucrările de închidere a sondelor au fost dezvoltate integral de companie. Echipamentele au fost transferate ulterior la platforma fixă, PFSS3, pentru efectuarea lucrărilor de abandonare a unei sonde pe zăcământul Lebăda Est, forată în 1989, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

RWS a dezvoltat în 2016 împreună cu OMV Petrom un proiect pilot pentru creşterea productivităţii a 4 sonde de petrol din zăcământul maritim "Pescăruş". Proiectul a vizat în principal stabilizarea şi stimularea producţiei de ţiţei, folosind dioxidul de carbon drept agent de transfer a soluţiei, care a permis o mai bună dispersie a acesteia. Proiectul a fost considerat de succes şi a fost extins şi la alte sonde terestre de extracţie din România, conform sursei menţionate.

În primele nouă luni ale anului, Rompetrol Well Services a înregistrat o cifră de afaceri de 48 milioane lei, cu aproximativ 13% peste indicatorul consemnat în perioada similară din 2018. În acelaşi timp, profitul net a crescut cu 30%, atingând un nivel de 9,83 milioane lei.

Anual, RWS realizează în mediu 500 de operaţiuni de cimentare la adâncimi de până la 5.000 de metri şi peste 400 de operaţiuni de stimulare matriceală, potrivit comunicatului.

Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploieşti şi a fost listată din 1998 la Bursa de Valori Bucureşti. Grupul Rompetrol (în prezent, KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acţiuni, având în prezent o participaţie de 73%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb