Romsilva intenţionează să atragă din fonduri europene cel puţin 100 de milioane de euro

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 10 august 2009

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva intenţionează să atragă, până în 2013, cel puţin 100 de milioane de euro din fondurile europene alocate sectorului forestier prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, a declarat directorul general adjunct al RNP-Romsilva, Gheorghe Nichiforel.

"Vrem să obţinem din fonduri europene cel puţin 100 de milioane de euro din suma totală de 267 milioane euro alocate măsurii 125 "Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii până în anul 2013". În prezent, se lucrează la ghidul solicitantului şi la modificarea unui act normativ prin care fondurile europene să poată fi atrase şi de direcţiile silvice, nu numai de direcţia centrală a Romsilva", a spus Nichiforel, citat de Agerpres. La ora actuală, direcţiile silvice nu sunt eligibile pentru depunerea de proiecte în cadrul acestei măsuri.

Directorul general adjunct al RNP a afirmat că această măsură este foarte importantă pentru accesibilitatea în fondul forestier şi corectarea torenţilor, în condiţiile în care 25% din masa lemnoasă este inaccesibilă la ora actuală. Măsura ar putea fi lansată în luna septembrie a acestui an. Obiectivul principal al măsurii se referă la adaptarea infrastructurii agricole şi forestiere la noile structuri de proprietate apărute ca urmare a procesului de restituire a proprietăţilor în vederea creşterii competitivităţii sectorului agricol şi forestier.

Prin măsura 125 pot obţine finanţări de sută la sută din fonduri europene pentru construirea sau modernizarea drumurilor de acces, poduri şi podeţe, drumurilor agricole de exploataţie, pentru sisteme de irigaţii, de desecare şi drenaj şi alte lucrări de îmbunătăţiri funciare, pentru lucrări de corectare a torenţilor, situate în fond funciar agricol etc.

Beneficiarii măsurii sunt organizaţiile şi federaţiile de utilitate publică, cele ale proprietarilor de terenuri agricole constituite în conformitate cu legislaţia în vigoare, consilii locale şi asociaţii ale acestora.Valoarea maximă finanţată este 1,5 milioane euro pe proiect

RNP-Romsilva funcţionează sub autoritatea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi administrează 3,5 milioane hectare de păduri proprietatea statului şi peste un milion de hectare de pădure din proprietate privată, dintr-o suprafaţă totală a fondul forestier naţional de 6,48 milioane hectare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb