Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva intenţionează să construiască, în perioada 2008-2009, două hoteluri, unul la Dunăre în zona localităţii Sf. Gheorghe, din judeţul Tulcea, şi unul în Eforie Nord, a declarat, vineri, directorul direcţiei strategii, marketing şi cooperare internaţională din RNP, Cristian Apostol. "Deocamdată, suntem doar în faza de analiză şi nu am prevăzut încă sumele necesare pentru aceste investiţii", a precizat Apostol. Acesta a subliniat că Romsilva deţine în localitatea tulceană o cabană cu 11 camere pe structura căreia intenţionează să realizeze hotelul, probabil în stil tradiţional din lem şi stuf. Vrem ca acest proiect să îl demarăm în 2008, astfel încât în 2009 să poată intra în circuit. În privinţa hotelului de la Eforie Nord, Romsilva deţine în zonă 11.000 de mp, unde va construi un complex turistic.
"Anul acesta, vom demara doar partea de proiectare şi, probabil, vom cuprinde investiţia în bugetul din 2009", a mai spus Apostol.
În acest an, de Ziua Silvicultorului, în data de 7 iunie, Romsilva va inaugura noul sediu de pe malul Lacului Tei -Toboc, construcţie începută din anul 2004. Conducerea regiei estimează că până la sfârşitul anului se va muta în această locaţie. Pe lângă noul sediu administrativ al regiei, complexul mai cuprinde un spaţiu pentru Institutul de cercetări şi amenajări silvice (ICAS) şi un centru de perfecţionare a angajaţilor, cu o capacitate de 100-120 de locuri, inclusiv spaţii de cazare. Actualul sediu al RNP din Bucureşti (B-dul Magheru) a fost revendicat în instanţă.
Contracte cu 28 de agenţii de turism pentru închirierea cabanelor
Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a încheiat contracte cu 28 de agenţii de turism pentru închirierea celor 60 de cabane proprii introduse în circuitul turistic, a declarat Cristian Apostol, citat de Rompres. "În numai trei săptămâni de când funcţionează sistemul de rezervare on-line a cabanelor administrate de regie am încasat peste 100.000 de euro din această activitate, în condiţiile în care în 2007 încasările totale au fost de 250.000 de euro pe acest segment", a spus Apostol. Comisionul agenţiilor de turism este de 15%. Romsilva intenţionează ca în 2008 încă 10 cabane să fie introduse în circuit, dintr-un total de 205 cabane administrate la nivelul întregii ţări. Cele 60 de cabane cuprind 300 de locuri de cazare. Numai în ultimii patru ani Romsilva a investit circa 8,2 milioane de lei pentru modernizarea cabanelor aflate în administrare. Sistemul de rezervare on-line a cabanelor a devenit funcţional la 1 aprilie, dar cu data de rezervare începând cu 1 mai. Acesta este disponibil în prima fază doar agenţiilor de turism care au încheiat contract cu RNP, persoanele fizice putând apela la acest sistem numai prin direcţiile silvice. Implementarea acestui proiect permite vizualizarea spaţiilor de cazare disponibile, descrierea fiecărei cabane cu serviciile oferite, drumurile de acces şi rezervarea lor în timp real. Conducerea Romsilva estimează încasări de 900.000 de euro în 2008 din închirierea cabanelor introduse în circuitul turistic, mai mult cu 650.000 de euro decât încasările din 2007. Tarifele pentru o cameră în cabanele RNP variază între 80-100 lei, în funcţiile de condiţiile oferite.