Roşia Montană Gold Corporation a acţionat în instanţă Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 19 septembrie 2008

Roşia Montană Gold Corporation a acţionat în instanţă Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile

Roşia Montană Gold Corporation a iniţiat acţiune în instanţă împotriva Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD), ca urmare a refuzului nejustificat al ministerului de a emite Acordul de funcţionare în condiţii de siguranţă pentru barajele Corna şi Cetate, ce urmează să fie construite în cadrul Proiectului Roşia Montană. MMDD ar fi trebuit să dispună emiterea Acordului de funcţionare pentru respectivele baraje, după ce Comisia de experţi a MMDD a aprobat emiterea acestor Avize de funcţionare în siguranţă încă din anul 2007, vot reluat, în unanimitate, şi în şedinţa din 26 martie 2008. După votul comisiei de experţi, MMDD, în calitate de autoritate competentă, avea obligaţia de a emite Avizul privind documentaţia în termen de maximum o săptămână de la data ţinerii şedinţei şi Acordul de funcţionare în termen de 10 zile de la data primirii solicitării. "Roşia Montană Gold Corporation a urmat procedurile legale şi a îndeplinit toate cerinţele prevăzute de lege pentru obţinerea Avizelor şi Acordurilor de funcţionare încă din anul 2007. Compania consideră că refuzul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile este nelegal şi reprezintă un abuz de putere", a declarat Dragoş Tănase, director general al companiei. Gabriel Resources este o companie minieră, cu sediul în Canada şi listată la bursa din Toronto, dedicată mineritului responsabil şi dezvoltării durabile a comunităţilor în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea. Compania Gabriel Resources este momentan implicată în explorarea şi dezvoltarea unor licenţe miniere din România şi este angajată în dezvoltarea proiectului aurifer Roşia Montană, pe care îl deţine în proporţie de 80%.

Până în prezent, Gabriel Resources a investit în România peste 350 de milioane de dolari prin Roşia Montană Gold Corporation şi va aloca mai mult de 2,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea Proiectului minier Roşia Montană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu trebuia sa investeasca goldul nimic la rosia pana nu intreba si oameni de aici deoarece nu plecam cu nici un pret din casele noastre ,au amagit oameni cu tot fel de oferte mincinoase de 2 bani.Plecati cu toti lideri de opinie si lasati sa se astearna linistea peste noi odata pentru totdeauna .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb