Rovana Plumb a participat la evenimentul de lansare a Raportului Planeta Vie

F.A.
Politică / 15 mai 2012

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a participat astăzi, alături de premierul, Victor Ponta, la evenimentul de lansare a Raportului Planeta Vie (Living Planet Report) realizat de organizaţia World Wild Found (WWF), arată un comunicat remis redacţiei.

Alături de cei doi oficiali ai Guvernului la această întâlnire au participat Bogdan Olteanu, în calitate de viceguvernator al BNR şi totdată ambasador al WWF România, precum şi Csibi Magor, directorul de program în România al WWF.

Lucrarea este o analiză ştiinţifică ce prezintă starea de sănătate a planetei şi impactul activităţilor umane asupra ecosistemelor. Raportul va fi lansat în toate cele 100 de ţări unde WWF este prezent, iar la nivel mondial lansarea va avea loc în spaţiu, prin intermediul unui mesaj transmis de André Kuipers, astronaut la Agenţia Spaţială Europeană şi ambasador WWF.

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a subliniat importanţa colaborării dintre instituţii şi societatea civilă în ceea ce priveşte problemele de mediu. "În primul rând trebuie să gândim împreună pentru un viitor mai verde. Pentru aceasta aveţi în fruntea Guvernului şi la conducerea Ministerului Mediului şi Pădurilor doi oameni care chiar cred în lucrurile pe care WWF le promovează şi care doresc să crească nivelul calităţii vieţii şi a mediului înconjurător. Tot ceea ce ţine de mediu va fi ţinut departe de sfera politicului deoarece în acest domeniu interesul trebuie să fie cel naţional", a declarat Victor Ponta.

Rovana Plumb şi-a exprimat intenţia de demara investiţii în ceea ce înseamnă un nou concept de economie ecologizată şi a declarat că: "Viziunea noastră este de a investi în domenii precum energii regenerabile şi conservarea biodiversităţii. În următoarele şase luni vom iniţia câteva acţiuni cheie în aceste domenii astfel încât din punct de vedere al conceptului de dezvoltare durabilă, până în anul 2020, aceste investiţii să dea rezultatele scontate. Totodată, în viziunea pentru mediu lansată anul trecut am stabilit clar direcţiile de acţiune strategică. Astfel, dorim să realizăm o permanentă legătură între acţiunile de la nivel naţional cu ceea ce se întâmplă la nivel internaţional".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb