Rovana Plumb: Proiectul Roşia Montană va fi reanalizat

Ziarul BURSA #Politică / 19 iunie 2012

Proiectul Roşia Montană va fi reanalizat împreună cu organizaţiile neguvernamentale din domeniu şi până nu vom avea această analiză, nu va fi luată nicio decizie, a declarat, luni, ministrul Mediului, Rovana Plumb. "Vom avea o întâlnire cu organizaţiile neguvernamentale din domeniu. Ne dorim un dialog deschis şi trans-parent. Vrem să ştim poziţia lor şi să putem continua analiza", a spus Rovana Plumb.

Ministrul a precizat că în cazul acestui proiect nu va fi luată nicio decizie înainte ca acesta să fie reanalizat. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, intenţiona să convoace, la jumătatea lunii mai, Comitetului de Analiză Tehnică (CAT) pentru proiectul de la Roşia Montană, în care să fie discutate concluziile din auditul juriştilor referitoare la întreruperea procedurii de evaluare ca urmare a anulării unor planuri de urbanism.

Şedinţa nu a mai avut loc întrucât Ministerul Mediului a primit atunci vizita unor experţi ai Comisiei Europene, "pentru a verifica modul în care au fost îndeplinite sarcinile pe chestiunile pentru care suntem subiect de infringement", preciza Rovana Plumb, citată de Mediafax.

Guvernul vrea să amâne până după alegerile parlamentare deciziile privind gazele de şist şi proiectul Roşia Montană, declara premierul Victor Ponta într-un interviu acordat Bloomberg în 8 iunie.

Ponta declara că poziţia Guvernului privind proiectul minier a rămas neschimbată. Compania trebuie să respecte cele mai înalte standarde şi garanţii de mediu, să ofere statului o participaţie mai mare la proiect şi să renunţe la activităţi de lobby politic înainte de a putea continua dezvoltarea proiectului, a spus premierul.

Primarul din Roşia Montană, Eugen Furdui (PDL), reales în funcţie, a anunţat, în 14 iunie, că, împreună cu Consiliul Local, va face "tot ce este legal" pentru ca proiectul minier din zonă să înceapă.

"Cel mai important obiectiv este crearea locurilor de muncă, obiectiv pe care l-am avut şi până acum. Voi susţine investiţiile, prioritar investiţia minieră de la Roşia Montană şi, împreună cu Consiliul Local, voi face tot ceea ce este legal şi în putinţa noastră ca acest proiect să demareze dacă respectă legislaţia. Odată cu demararea acestui proiect, Roşia Montană poate să ajungă acolo unde este locul ei, o comună care să rivalizeze cu multe oraşe din România", a afirmat Eugen Furdui.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb