S&P a îmbunătăţit ratingul de ţară al Bulgariei la "BBB minus"

S.A.
Internaţional / 2 decembrie 2017

S&P a îmbunătăţit ratingul de ţară al Bulgariei la "BBB minus"

Agenţia de evaluare financiară "Standard & Poor's" (S&P) a îmbunătăţit, ieri, ratingul de ţară al Bulgariei de la "BB plus" până la "BBB minus", ca urmare a îmbunătăţirii indicatorilor externi, creşterii exporturilor şi a economiilor populaţiei, informează Reuters.

S&P a subliniat că, în cazul Bulgariei, managementul finanţelor publice a fost unul prudent, în conformitate cu consiliul monetar.

"De acea am decis să îmbunătăţim ratingul de ţară al Bulgariei la «BBB minus/A-3» de la «BB plus/B»", a informat agenţia de evaluare, potrivit Agerpres. În paralel, S&P a revizuit şi perspectiva de rating a Bulgariei la "stabilă" de la "pozitivă", adăugând că ia în calcul o nouă îmbunătăţire a ratingului în următorii doi ani dacă performanţele fiscale ale Guvernului de la Sofia se vor îmbunătăţi peste aşteptări. De asemenea, un alt factor care poate duce la o îmbunătăţire a ratingului îl reprezintă aderarea Bulgariei la Mecanismul Cursului de Schimb (ERM-2), mecanism care precede aderarea la zona euro.

Joi, Parlamentul bulgar a adoptat un proiect de buget pentru 2018 care prevede un deficit fiscal de 1% din PIB, în condiţiile în care ţara vecină va cheltui mai mult pentru învăţâmânt şi salarii. În ceea ce priveşte 2017, Bulgaria urmează să încheie anul cu un buget echilibrat.

De altfel, luna trecută, analistul şef pentru regiunea Europei de Est de la "Standard & Poor's", Karen Vartapetov, a apreciat că, în cazul Bulgariei, creşterea economică nu creează dezechilibre. "Bulgaria face ceea ce spun manualele. Nu vedem acest lucru în alte ţări din CEE (Europa Centrală şi de Est, n.r.), unde politicile fiscale sunt foarte pro-ciclice", a spus Vartapetov, citând cazul României, Ungariei şi Poloniei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb