Să facem bine, prin reprezentanţi

MAKE
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 28 aprilie 2010

Să facem bine, prin reprezentanţi

Două înţelesuri are sloganul "BINELE O DUCE RĂU ÎN ROMÂNIA": că România este o ţară care persecută binele (sau, cel puţin, nu-l preţuieşte şi nu îl cultivă) şi că, în concluzie, România este o ţară a răului sau a nepăsării.

Oricât ar părea de ciudat, sloganul mă deranjează - nemernicii pe care-i întâlneşti la tot pasul nu sunt "România" decât pentru o gândire vulgară.

Autorul textului îşi dezvăluie logica precară: el ne îndeamnă să-i contactăm pe cei mai buni dintre cei care fac fapte bune.

Adică, unii dintre cei care fac binele, sunt mai buni decât alţii care fac binele, iar pe www... îi cunoaştem pe cei mai buni dintre ei - o adevărată ierarhie printre oamenii de bine, ceea ce sugerează un dispozitiv bine organizat în lupta cu răul sau cu nepăsarea - un scenariu incipient de science-fiction.

De ce să-i cunoşti pe cei mai buni dintre cei care fac binele?

Ca să-i ajuţi.

Bannerul însuşi ilustrează acest înţeles.

În josul textului, este consemnat că proiectul este organizat "cu sprijinul oamenilor buni de la Rompetrol şi cu a multor oameni buni de la BRD (n.n. - greşeala gramaticală aparţine copywriter-ului), Ursus şi Ministerul Culturii (n.n. - în ţara răului!?), susţinut de prietenii Primăria Sectorului 1 (n.n. - din nou!, o autoritate administrativă de bine în ţara nepăsării ?!) şi Kaustik".

Să traducem: probabil că Rompetrol este sponsorul principal al Galei Societăţii Civile - Proiectul lui Mi-llenium; BRD, Ursus şi Ministerul vor fi dat şi ei nişte bani sau altceva; probabil că bannerul a fost făcut gratis de Kaustik, iar Primăria va fi tolerat bannerul, fără să fi luat bani la afişare.

Acum devine posibil să înţelegem concret ce înseamnă să îi ajuţi pe cei mai buni dintre cei care fac fapte bune.

Sloganul şi textul afişate în centrul Capitalei nu reprezintă doar o gingăveală semantică, ci sunt de-a dreptul dubioase, ducându-te cu gândul la cine ştie ce afaceri obscure ale "celor buni".

Într-un mediu creştin, mila, compasiunea, solicitudinea sunt valori supte de la sânul mamei, iar fapta bună este dublu răsplătită de Dumnezeu.

Este cineva care a iniţiat o organizare sistematică a faptelor bune?

Să faci binele prin intermediul celor mai buni care fac binele?

Parcă nu asta era ideea biblică...

Cum să faci dreptate în lume în 7 paşi

(Prima pagină a site-ului Millenium Communications, la 25 februarie 2010)

February 25th, 2010 by Alex

Pasul 1: Te uiţi la printul de mai jos.

Pasul 2: Faci ochii mari şi te gândeşti: foaarte tare!

Pasul 3: Îţi pui problema că s-ar putea să fie cel mai mişto print ever.

Pasul 4: Te gândeşti cât de mişto/creativi/profesionişti trebuie să fie ăia care l-au făcut.

Pasul 5: Ai vrea să-i aplauzi şi nu ştii cum.

Pasul 6: Afli cum. Intri pe IQads şi votezi la categoria "print" lucrarea Euro Mini Storage - Biblioteca [Rusu+Bortun].

Pasul 7: Te feliciţi că ai făcut lumea mai bună. Şi mai dreaptă.

NOTĂ

Cititorii sunt invitaţi (www.bursa.ro) să participe cu subiecte la această rubrică, gândită pentru recuperarea bunului simţ.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. frumos de bine e scris articolul. de fapt, doar frumosul o duce rau in romania...

    1. Make,am afirmat undeva pe spatiul acestui portal generos,sine ira et studio, ca editorialele Dvs sunt mult mai bune decat palavrageala pe teme dictate de interesele sefilor lor ,hipercorupti, desi cuvantul corupt nu are grade de comparatie! Ma refer la cei doi editorialisti C Parvulescu si C. Avramescu. Sefii lor ii stiti- G.Soros si T. Basescu. in legatura cu tema dvs, personal, nu cred ca se poate face bine prin reprezentanti in actuala conjuctura politica caracterizata prin lupta acerba pentru jaful resurselor ramase inca nevamuite si neconcesionate investitorilor strategici! Adica celor care dau un comision ,recte spaga,mai mare! Un exemplu la care m-am referit zilele trecute, cu detalii din surse de la fata locului este cazul zacamintelor de aur , argint si alte metale de la Rosia Montana atat de ravnite de indivizi fara scrupule cocotati prin frauda la onducerea tarii! Amintesc cu aceasta ocazie cazul primarului liberal al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, vanat de gasca pedelista cu instrumentul DNA.Pentru ca a refuzat un aviz de mediu favorabil intereselor gastii pedeliste, in frunte cu seful statului T Basescu! Acest exemplu demonstreaza ca nu putem face bine oamenilor din tara noastra decat prin schimbarea radicala a actualei clase politice! Si filtrarea ei prin alegeri anticipate cu desmnarea candidatilor la putere de catre oalta societate civila! NOUA SOCIETATE CIVILA, as numi-o eu! Ea se infiripeaza lent si din cate stiu este constituita din ceea ce numesc eu creatorii morali. Oameni care prin creatiile lor fac bine celorlalti De exemplu inventatorii care reduc costurile unui produs oarecare ce conduce la obtinerea de economii . De resurse materiale si de alta natura.Aceasta contributie a creatorilor morali se poate extinde si pe plan european. Ma limitez la atat incheind cu regretul ca nu pot extinde ideile din motive de securitate a informatiei pe care o detin. Voi reveni cu placere alta data cu exemple practice privind modul cum putem face bine oamenilor prin reprezentantii alesi sau in mod direct.

      Cu scuzele de rigoare privind unele erori ortografice ale textului autorului, A.L.

      Sint nerabdator sa primim exemplelele promise. Multumesc!

      Silaba in plus in cuvintul "exemplele" vrea sa spuna ca as vrea sa fie mai multe. (Scuze de rigoare,pentru eroare).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb