Să fie 2022 anul Marii Resetări? Doamne, fereşte-ne!

Radu Sarbu
Miscellanea / 30 decembrie 2021

Radu Sarbu

De la prăbuşirea comunismului, timp de 30 de ani, Istoria a mers ca un drum lin şi aproape drept spre mai bine. Din păcate, de câtăva vreme, dă semne că se pregăteşte de o cotitură. Semnele sunt limpezi, nici măcar nu trebuie descifrate. Liderii lumii îşi anunţă clar proiectul; în direct şi la ore de vârf. Deşi proiectul lor - Marea Resetare - nu este prost, ci catastrofal pentru mulţime, aceasta tace. Oamenii vor sănătate, prosperitate, pace şi par să nu-şi dea seama cât de uşor pot să le piardă, deşi procesul este în plină desfăşurare!

Cine?

Fiecare cotitură a Istoriei demonstrează că Marx s-a înşelat când, populist, a afirmat că "masele fac istoria". Întotdeauna liderii au făcut-o, iar masele au fost conduse/manipulate şi convinse ulterior de aportul lor determinant.

Susţinerile lui Gustave Le Bon, din celebra sa Psihologie a mulţimilor, sunt confirmate de istorie: "Mulţimile nu sunt obişnuite să gândească şi o fac în mod greşit. Mereu sunt în căutare de lideri puternici în faţa cărora să se închine." "În anonimatul mulţimii, indivizii îşi pierd spiritul critic şi simţul răspunderii personale, aderând la ideile şi emoţiile predominante ale mulţimii." În opinia lui Le Bon, acest efect se răspândeşte ca o boală contagioasă, iar progresul tehnologic din domeniul comunicaţiilor în masă contribuie decisiv la amplificarea gradului de contagiozitate.

Aşa ajungem la celălalt termen al binomului, pentru că mass media principale sunt deţinute şi controlate de elite. Trâmbiţa elitelor este Forumul Economic Mondial (FEM). Înfiinţat în anul 1971, FEM se autodefineşte ca fiind o "organizaţie internaţională independentă, angajată să îmbunătăţească starea lumii, conturând agende globale şi regionale, prin lideri din lumea economică, financiară, politică şi academică" şi a demonstrat că este capabil să adune, an de an, principalii decidenţi ai lumii.

FEM şi-a denumit a 50-a întrunire anuală, desfăşurată în iunie 2020, Marea Resetare. Implementarea proiectului a fost şi este atent pregătită.

Cum?

Pe termen lung, a fost scăzut nivelul general de instruire şcolară şi a fost distrusă clasa mijlocie, căreia i s-a datorat democraţia şi prosperitatea Occidentului. Cei mulţi au devenit mai săraci, iar cei bogaţi şi mai bogaţi. Statisticile evidenţiază prăbuşirea ponderii clasei mijlocii în statele occidentale: de la peste 50%, la 14% în UE şi de la aproape 70%, la sub 20% - în SUA (în numai 50 de ani!), iar procesul este în accelerare. Consecutiv, polarizarea lumii s-a accentuat dramatic, mai puţin de 1% din populaţie concentrând peste 50% din avuţia lumii.

A durat ceva timp, dar, odată realizată, acţiunile pe termen scurt devin, rapid, eficace. Acestea se desfăşoară acum, sub ochii noştri, iar mass media joacă un rol determinant:

- ameninţarea directă a sănătăţii fiecărui individ, printr-o pandemie mediatizată obsesiv, ca să nu spun isteric;

- ameninţarea buzunarului fiecărui individ, prin creşterea explozivă a preţului energiei, printr-o criză indusă politic, sub falsul pretext al influenţelor umane asupra modificărilor climatice;

- ameninţarea vieţii fiecărui individ, prin iminenţa unui război major în Ucraina, Taiwan sau Iran.

Ce?

După ce, în cei 13 ani care au trecut de la criza din 2008, s-au tipărit mii de miliarde de dolari şi de euro, inflaţia nu mai poate fi stăpânită. Creşterea semnificativă a dobânzilor de referinţă ale FED şi BCE în ultimele luni ale anului 2021 este numai începutul. Sunt toate şansele ca bulele din piaţa de capital şi din imobiliare să se spargă.

În plus, toţi experţii sunt de acord că datoriile lumii sunt prea mari pentru a mai putea fi rambursate, ceea ce sporeşte probabilitatea unui tsunami financiar-bancar, cu consecinţe devastatoare în economia mondială.

Dacă se va întâmpla, va fi mult mai rău decât în anul 2008, pentru că tiparniţele de bani au mărit enorm sumele implicate, iar "găluşca" va fi prea mare pentru a mai putea fi înghiţită de state.

Ca urmare, mulţimile sunt aduse în pragul acceptării oricărei schimbări care să le scape de ameninţări. Schimbarea propusă de elite este Marea Resetare.

Fondatorul şi preşedintele executiv al FEM, Klaus Martin Schwab vorbeşte despre nou tip de capitalism - Capitalismul Părţilor Interesate ("Stakeholder Capitalism"). Ar fi un nou sistem economic, în care "corporaţiile trebuie să satisfacă nevoile tuturor părţilor interesate din societate: ale clienţilor, ale salariaţilor, ale partenerilor, ale comunităţii şi ale întregii societăţi". Într-un film promoţional, Forumul Economic Mondial susţine că oamenii nu vor poseda nimic, iar mărfurile vor fi fie gratuite, fie vor trebui să fie împrumutate de la Stat.

Cum sună? A utopie!

Noi am mai trăit una, cea comunistă.

Doamne fereşte-ne!!!

Opinia Cititorului ( 35 )

  1. din 90 urmatoarea valuta internationala este SDR-ul... ce are o perioada de tranzitie (de crestere)... in medie 30-40 ani... pe urma intra in vaza de maturitate.. iar dupa faza de maturitate intra in faza de uzura...

    Pentru Europa... ca sa se apere de deflatia demografica... se uneste cato poate de "rapid" sub o creditna economica monetala... si va incerca pe cat posibil sa traseze o granita atat fizica cat si in moneda circulata. 

    Analizand rapoartele bancii mondiale si alte rapoarte... se observa destul de evident implementarea la scada larca a altui sistem moneta in spatele dolarului. 

    Au crescut cu mult ponderea cosului international de credit /valutar in spatele carora se afla SDR-curi. 

    Un fel de moneda globala! 

    Deci "valuta" globala exista deja.. doar ca nu este inca matura... dar atinge un prag de maturitate si stabilitate; cat si inovare si inlesniri mai mari financiare. 

    Doua fenomene se repeta istoric ce anunta moartea unei valute: 

    Curba exponentiala a Murilor si Aplatizarea / Intarzierea Preturilor de a creste => demonstrat istoric ca ambele curbe exponentiale sa se intalneasca iar la o data anume pe axul timpului. 

    s em n a t co me n tu ri cr eti ne 

    1. Resetarea se va face prin noile tehnologii, pe care îmi permit să le citez din d-l Avram F., coleg de urbe dar nu de crez cu groparul economiei naționale deghizat în editorialistul infractor scăpat nepedepsit (hoțul neprins e negustor cinstit, dacă semnau alții):

      ,,Voi prezenta azi contexte diferite ale viitorului apropiat (2022-2030) derivat din evolutiile financiare ale noilor tehnologii: 

      1.1. Lumea Metaversurilor virtuale (Viata sociala, culturala, economica), in multiple lumi virtuale alaturi de lumea reala. In acest moment cifra de afaceri din Metavers este de cca 500 de miliarde de dolari cu o estimare de 800 de mld in 2024 si de circa 3000 de mld de dolari in 2030. Caracteristicile acestor metaversuri sunt multiple (Avataruri (copii umane virtuale); Realitate virtuala; Realitate augmentata; Blockchain; NFT (Arta- replica digitala); Inteligenta artificiala; big data; Internetul obiectelor; Teleportare prin holograme, etc...) ceea ce ne va schimba modul in care invatam de exemplu sau modul de a munci. In lumea educatiei, telemuncii, sportului, concertelor, etc... aplicatiile actuale de conferinte (Zoom, Google meet, etc...) vor trece in metavers pana in 2030 si vor integra holograme avatar prin preluarea tehnologiei 3 D. Educatia va trece usor de la faza de competitie in clasa la faza de coooperare la nivel de microgrupuri si de competitie interscoli, interorase, etc... 

      1.2. Vom avea parte se pare de o Social media 2.0. mult mai avansata in care vom depasi faza de like-uri si distribuiri si vom deveni jucatori interactivi care vom putea sa ne aducem propria contributie creativa. 

      1.3. Lumea de maine se pare ca va trai (social, economic, cultural) in comunitati globale digitale (grupuri, cluburi, incubatoare, etc..) cu alte seturi de valori in contextul in care ne vom misca mai putin de acasa, iar casa se transforma intr-un univers complex (locuinta, loc de munca, loc de scoala, loc de evenimente, etc...). 

      2. Ce afaceri sunt in trend financiar azi inspre o Economie 4.0? 

      Pentru a raspunde intrebarii plecam de la evolutia financiara de la un an la altul (procentul cresterii cifrei de afceri anuale:de X ori) 

      2.1. Evenimente digitale on line (conferinte in 2D si maine in 3D) 2X; 

      2.2. Casa personalizata si adaptata noul context de viata de stat mai mult acasa: 2,5 X; 

      2.2. Servicii de animale de companie la domiciliu:3X; 

      2.3. Servicii de fitness si intretinere corporala (acasa, individual, in grup, etc…): 4-5 X; 

      2.3. Produse sustenabile verzi (hrana; haine, obiecte de uz caznic, etc...): 7X; 

      2.4. Microinvestitii (actiuni, cripto, etc...) in societati in trend; 

      2.5. Afaceri de lux tinand cont de specificul crizelor succesive in care oamenii devin mai atenti la cumparaturi si cumpara lucruri de valoare daca isi permit. 

      2.6. Freelancer, un domeniu in explozie in care oamenii joaca pe mai multe surse de venit complementare venitului de baza: peste 10 X; 

      2.7. Serviciile si bunurile legate de Economia vietii (apa, hrana sanatoasa, casa, securitate): 10-15 X; 

      3. Ce competente ar trebui sa detii ca sa poti lansa o afacere locala/globala de succes? 

      3.1. Sa intelegi probleme globale si sa oferi raspunsuri locale sau globale 

      3.2. Sa stii sa atragi finantari mobilizand investitori pe afaceri in trend; 

      3.3. Sa fii capabil sa atragi si sa-ti formezi o echipa de talente pe noile tehnologii in trend; 

      4. Lumea tranzitiei verzi (infrastructuri verzi, orase, comune, sate verzi?); 

      5. Lumea postmodernista (omul nou, omul fara intimitate si proprietate, noul normal?); 

      Cam asa arata putina mea intelegere a unei noi lumi utopice, aflata in faza de gestatie. 

      Abia astept critici de ori si ce fel a acestei intelegeri de care eu sunt capabil astazi, stiind ca adevarul absolut il detine doar Dumnezeu!" 

      In bule financiare se propaga o senzatie de "urgenta"... ca totul sta sa vina de dupa "colt".. ca totul se va intampla imediat... ca de vechi vom uita si vom adopta la "japca" noul....

      TOTAL FLAS! 

      De asemenea "emotii" beneficiaza mereu FINANCIARUL! 

      Ele are sa sa se propage... dar nu, poate, asa de accelerat.... pe cat se lasa impresia in bulele financiare. 

      Bula asta financiara de acum o sa aibe o nota grasa de plata - resimtita la nivel global prin 2026-2032... in functie de propagare 

      La fel cum prin anii 71.. imediat dupa "resetul" de a scos din depresia din anii 60 si cv... ce a dus la o bula de credit pana in 79 de a plesnit prin 82... 

      Bula asta de credit formata.... are o propagare lenta... ea se formeaza in financiar.. dar va avea alti 9 anii de propagare... ce va stimula o alta "panica" cozi la "banci" (ce poate, ca in cazul Japoniei si Romanieie - Isarescu STIE - nu se vor difuza in mas media panicile bancare - dar in schimb se vor difuza alte "nenorociri viitoare")... culmea fapt ce (panicile bancare) banii scosi in circulatie tot economia si financiarul ajuta sa se regleze (daca o pondere din ei - de frica INFLATIEI - va cauta un refugiu in etc tangibile).. daca vor dormii tot la ciorap.. atunci agoniile deflationiste se vor adanci mai mult. 

      1.1 evenimente digitale : pentru inceput ponderea din metavers apartine "lumii copiilor"... o actiune buna de indoctrinare /plantare in subconstient a etc decizii viitoare consum. 

      Evenimentele digitale vor creste dar nu vor inlocuii si intractiunea fizica, necesara, in dezvoltarea umana. (digitalul raceste relatia) 

      1.2 si 1.3 seamana izbitor cu aparitia telefonului, radioului si televizorului - la scara larga de casa = anii maxim de consum din partea societatii respective... Era o bucurie sa scapi de la munca si sa vezi ce se mai zice sau difuzeaza (peroada 60-70)  

      2 in spre economia 4.0 trebuie sa luam in considerare ca: Avem parti importante pe glob ce ating varste inaintate si alte parti importante ce ating varste cu un potential maxim de productivitate fizica (cauta media de varsta pe tari cat si proiectile trecute /viitoare) ele iti vor atata tarile cu potential de aduptare tehnologii noi fara a exclude capacitatea fizica de productie si tarile ce vor adopta tehnologii noi ce vor exclude capacitatile fizice de productie (productivitatea fizica)... Diferenta intre aceste tari /natii: unele vor devenii importatoare de cv altele exportatoare de cv... palansand-use astfel necesarul de productivitate - cerere in piete. 

      2.2. Casa personalizata si adaptata noul context de viata de stat mai mult acasa: 2,5 X = FALS - cliseu financiar pentru a stimula etc achizitii eomotionale; Analizand contextul financiar in mai multe piete/ natii... vom observa destul de evident ca sunt natii ce vor da impuls adevarat in cerere etc forme de locuinte si munca de acasa... in timp ce altele nu se pot alinia atat de rapid la asemenea trend. 

      Cum putem pune ca exemplu: Myanmar, Siria, Afganistan, India, Liban... si alte state ce au alta medie de varsta a natiei si alte capacitati industriale de productie pe asemenea trend? 

      Munca de acasa pe poate implementa in anumite regiuni unde economiile ating grad inalt de financiarizare, iar populatia prin etc detineri financiare poate sustine un grad superior de confort (pe seama productivitatii si exportarii altor industrii in alte regiuni sarace). 

      Pe vremea imperiului Roman.... state intregi sarace... tarani ...sclavi..femei... faceau orice ca sa puna piciorul in Roma pentru o viata mai buna. Astaz acelasi fenomen se repeta (in scadere in USA-pe moment; si in crestere in EUROPA. 

      Pe baza analizari comportamentelor migratoare se poate deduce formarea si distrugerea unor imperii... care mai nou nu trebuiesc stabilite militat ci doar FINANCIAR prin CREDIT. 

      2.2 Servicii animale de companie.. acest comportament se repeta mereu in timpul sau dupa consumarea "formarilor de familii tinere" care implicit dau presiune si in bule financiare -imobiliare de etc cerere... acest ciclu creste si descreste dupa caz... si pe viitor daca populatia globului creste si nivelul de trai creste.. este posibil sa vedem bule mai severe de cerere in aceasta industrie. Caci tot mai multi oameni"bogati" si singuri vor hoinarii orasele multor capitale instarite. 

      2.3. Servicii de fitness si intretinere corporala (acasa, individual, in grup, etc…): 4-5 X - depinde iar de ce piete vorbim... in realitate asemenea tipuri de servicii in ITALIA - GRECIA - CIprul se afla in scadere. 

      Trebuie analizata media de varsta a populatie respective cat si climatul demografic pe zona -regiune unde se doreste deschiderea afacerilor respective. Dupa o anumita varsta ponderea populatiei devine confortabila, impulsurile de energie fizica sunt pe termen mai scurt. 

      2.3. Produse sustenabile verzi (hrana; haine, obiecte de uz caznic, etc...): 7X; - astea pe crestere in ambele piete.. atat cele ce cresc in batrani "instariti" cat si in tineri. 

      Oare cat de "verde" sunt produsele din Egipt? Acelasi produs este mai verde in egipt (natural fara eticheta de marketing) decat in europa. 

      Produsele "versi" mascheaza defapt o strategie de marketing ce se inclina mereu catre ponderea unei populatii mai instarite. Cat de "verde" manca Romania in anii 60-70-50 -chiar si 90 exceptand perioada de plata a datoriei pocnite la nivel global din 82 pana in 93; eu zic ca destu de verde (in parametrii de verificare a institutiilor abilitate din sistemul alimentar). 

      In romania inca se mananca "Verde" fara etichete de marketing in multe ZONE SARACE; dar se mananca la supra pret "verede" in zone instarite. 

      Asta este o situarie repetata... chiar sin in criza datoriilor din anii 30-40 si cv .. la oras e manca mult mai sarac si scump fata de alte regiuni ale tarii..chiar si in criza datoriilor de dupa 80... la oras se manca mai prost si "Verde" scump ..in timp ce in alte regiuni ale tarii se manca mult mai natural. 

      2.4. Microinvestitii (actiuni, cripto, etc...) in societati in trend; - bula asta se repeta izbitor ca in perioada 1918-1929... 1968-1980.... stiti cum s-au terminat toate? cu spargerea bule de credit... Sa nu uitam prin Romania de bula tractoarelor... sa nu uitam de bula industrializarii (anii 70 pana in 80 si cv)... ma refer la microinvestitii in societati pe trend. 

      Deci urmeaza, dupa ce vor face mult exituri, firme mari, la multe detineri de actiuni supraevaluate acum ca sa puna mana pe cash, in viitor o alta varsare de banii... ce va transfera speculatia de acum a financiarului in speculatie /indatorare viitoare a omului de rand, ce se va pozitiona -asocia valului de bani varsat in piata. 

      2.5. Afaceri de lux tinand cont de specificul crizelor succesive in care oamenii devin mai atenti la cumparaturi si cumpara lucruri de valoare daca isi permit. - ca investitor in sectorul real ..luxul este primul care cade in cap in crize... Afaceri mari si cladiri de lux de vor binde cu o fractie din cat erau cotate in bule. 

      Afacerile de lux.. se vand pe lux... dar in spate se ascund spalari contabile la achizitii cotate la preturi cat mai mari, deduceri, deprecieri.  

      oamenii devin mai atenti la cumparaturi si cumpara lucruri de valoare daca isi permit. - daca ii dau 10 lei se va incadra in banii aia daca ii dau 1000 lei se va incadra in banii aia... doar ca orizontul de consum creste. Cu cat natia devine mai avuta cu ata se infleaza stilul de viata consumerism al omului de rand.  

      2.6. Freelancer, un domeniu in explozie in care oamenii joaca pe mai multe surse de venit complementare venitului de baza: peste 10 X - apare mereu in ciclurile de inflare masa monetara in piata... acest tip de individualism se dezvolta mereu can in piata se sesizeaza oportunitati de acumulare inflatie din piata (cresterea veniturilor la angajati in cifre => varsare mai mare de cifre => sesizarea de oportunitate a antreprenorilor/intraprenorilo r si acumularea /filtrarea lor din piata). 

      Acest comportament domina mereu piata in stari de bine economic... si ii scutura rapid pe perioade depresive. Caci in depresii economice trebuie sa cresti servicul oferit /calitate /savinzi mai mult la acelasi pret sau la un pret mai mic, sa inovezi, sa angajezi... ca individual nu faci fata pe o perioada lunga de timp in piata deflationista. 

      Din acest motiv o sa vezi ca in crize dispar firme multe de casa(1-2-3 angajati maxim) si se intaresc pe pozitii Companii mari / Corporatii si institutii ce au accels la robinetul principal al statului. 

      2.7. Serviciile si bunurile legate de Economia vietii (apa, hrana sanatoasa, casa, securitate): 10-15 X; - in functie de piete... Securitatea in natii ce pleaca de jos sau in depresii economice de lunga durata este un lux; in natiile respective insecuritatea si criminalitatea sunt pe varf... apa hrana casa sunt necesitati fundamentale ce prind forme si conotatii economice -politice sociale diferit pe ciclul lung de crestere a unei natii. (exemplu Venezuela, Cuba si alte state unde casa apa si mai putin hrana nu sunt un lux.. ele sunt oferite gratis de stat.. doar c oportunitatile de afaceri se lasa asteptat daca imobiliarele nu intra iar in sistem de deregularizare a financiarului). 

      3. Ce competente ar trebui sa detii ca sa poti lansa o afacere locala/globala de succes? - sociale umane economice tehnice in domeniul in care activezi, restul delegi si angajezi ... 

      Asa cum Ford nu a trebuit sa stie tot.. nici tu nu trebuie sa stii tot... 

      Ford a copiat linia de productie de pe la nu stiu ce linie de "productie" din abatoare de porci / animale. 

      Fa ceea ce faci bine si banii vor veni dupa. 

      3.1. Sa intelegi probleme globale si sa oferi raspunsuri locale sau globale - vorbim de afaceri de casa sau de corporatii /companii; ambele au impact mai mult sau mai putin cat si diferit. 

      aici intra foarte bine formula urmatoare: 

      Pret 1 10 100 1.000 10.000 100.000 1.000.000  

      Clienti 1.000.000 100.000 10.000 1.000 100 1 

      egal Profit 

      Ex: 1 X 1.000.000 = 1.000.000 profit 

      10.000 X 1.000.000 = 10.000.000.000 profit 

      Te poti pozitiona si in functie de ce strategie alegi. 

      3.2. Sa stii sa atragi finantari mobilizand investitori pe afaceri in trend; - nu este dificil... analizezi traiectoria politicilor guvernamentale ce favorizeaza formarea de capital din piata respectiva, politicile monetare ce favorizeaza cresterea sau restrangerea de credit, trendul populatiei ce poate sustine etc nevi viitoare sau nu (media de varsta apopulatiei) / nevoiile viitoare prezente. 

      3.3. Sa fii capabil sa atragi si sa-ti formezi o echipa de talente pe noile tehnologii in trend; - de ce din trend? pot sa atragi pentru servirea altor nevoi viitoare de care tehnologiile "hot" vor fi dependente. 

      4. Lumea tranzitiei verzi (infrastructuri verzi, orase, comune, sate verzi?); - inseamna ca dupa rasuflarea financiarului urmeaza cea mai mare bula in formari de capital brut pe trend in multe piete ( in economia reala fizica)... ce se va finaliza cu uzura finala a valului de generatii productiv actual in viitor ce vor ocupa companiile profitabile astazi / maine... si zombii in viitorul mai intepartat.  

      Sate verz - exista in "tari sarace" nefinanciarizate la maxim.. dar care nu se "crediteaza" peste ele ... Se crediteaza si formeaza colaterale peste "Sate/case verzi" dedepreciate... moderne... in top cu cerintele... chiar daca in realitate nu sunt verzi.. doar "politica de creditare" chipurile este verde. 

      Ce este "verde intr-un termosistem"? Dar ce este verde intr-o rama de termopan? 

      Ce este verde in adezivii de ciment? 

      Eu nu gasesc verde in materialele de constructii.... toate au compozitii nocive pentru viata omului. Doar ca politicile monetare si gov vor scoate treptat din piete produsele ce se vor pastra ieftine si vor face loc produselor ce se vor pastra scumpe si mai compleze (ca pe fiecare bula lunga de credit a natiei ce duce indirect in schimbari comportamentale de consum trecut cat si in schimbari de manopere trecute si etc schimbari benefice pentru economie - caci mentine mereu un echilibru constant de inflatie a cererii viitoare in timp ce manoperepe produsele trecute au tendinte deflationiste de pret -manopera si cerer) 

      5. Lumea postmodernista (omul nou, omul fara intimitate si proprietate, noul normal?); - fara intimitate si proprietate nu este noul normal... asemenea comportamente se repeta dupa fiecare bula tehnologica... avem deja pe glob tari ce concureaza "legal" in spionare si verificare cetateni.. si culmea Germania se afla prin top (este si normal caci au pe cap de locuitori destui miliardari ce isi protejeaza detinerile si rutele comerciale -cu loby catre gov si ue). 

      s em na t co me n tur cr eti ne 

    Cine este atat de idiot incat vrea sa fie la mana statului, care sa iti dea daca ai certificat COVID sau dai frumos din coada si multumesti din inima partidului...PNL sau USR, atunci isi merita porecla de idiot al Europei. Niciodata sa nu ajungeti sa depindeti de cineava iar de stat cu atat mai mult. Singurul loc unde va vrea statul este la 2 m sub pamant...dupa ce ati "votat bine" pe cine trebuie, of course:-)

    1. Au încercat cu 100 lei pe cap de vita vaccinata.

      Nici pe ăia nu i-au dat ..! 

      o sa-i dea dupa ce vaccinatii anti-covid mor de la vaccin ! :)

      corect

    Nu stiu daca resetarea o sa fie anul asta dar e pe aproape. Daca nu cumva a inceput si nici nu ne dam seama.

    1. Completare:

      Ca in filmele SF, suntem prea fraieri ca să putem înţelege ce ni se întâmplă 

      A început resetarea la buzunar. Ea se vede cel mai bine. Te uiți după bani și nu-i mai vezi, subzistența înghite tot.

      După care vine un voinic și flutura un steag roșu... 

      Privind retrospectiv,raportat la scurgerea a mai mult de sapte decenii de viata,daca asi fi fost teleportat,de atunci in prezent nu cred ca m-asi fi gasit locul in vata actuala.Cei ce au realizat cat s-a schimbat lumea pot intelege mai bine cu ce viteza uluitoare se schimba lumea si cat de neprevazuta poate fi directia schimbarii.

    Marx a avut dreptate , masele fac puterea . cei in varsta par blazati de perspectiva , mai ales de lipsa ei , cei tineri sint preocupati de trotinete si habar n-au ce-i asteapta . ce se face acum cu invatamantul la noi face parte din aceasta resetare , de scoatere de generatii de analfabeti fnctionali numai buni de prostit .

    se tranteste iar consumul:

    naratiunea pestei porcine si aviare este iar la moda; acumularile de stocuri animale este iar pe varf... preturile nu pot creste din cauza stocurilor.. stocurile nu se pot vinde din cauza trantirii cerereii ce a cumparat in trecut in panica ca acum sa intre in cadere. 

    Avem nevoie de politici "aviara si porcina" sa putem debloca mecanismele de despagubire a instituriilor mari din piata si simultan sa scoate cuncurenta mica din piata.. sa putem infla in viitor preturile. 

    Nu mai tine minte nimeni jocul din 2005... naibii ariara si porcina.. ca traieste omul cu eade sute de ani.. si creste a naibii pandemie porcina aviara exact cu bulele financiare. 

    Pana si bula indicelui din financiar se potriveste cu "bula aviara / porcina /covid"... au zis pandemiile astea ca sa vina in gasca pe varf de bula financiara sa il arda pe prost. 

    s e mn at co me n tu ri ce ti en  

    1. pt aviara si porcina nu e interes pentru vaccin...

      Conform graficelor, 2005 nu era în vârful bulei. Cred că 2007 se potrivește mai bine. Deci declinul/spargerea se poate amâna pentru 2023, echivalentul lui 2007. Îmi amintesc perfect de criza financiară din 2007-2009, de rău prevestitoare fiind gripa aviară și pesta porcină. Așa se poate reduce din stocuri și preveni stagflația dar și amâna deflația.

      SOV, produs al Securității și al anilor 90, tatăl FNI, susține că, în proporție de 70%, bula financiară se va sparge până în vară și în proporție de 90% se va sparge până în toamnă. Întrucât e omul rușilor și militează pentru ro-exit, dar și din alte motive, care ar determina emiterea de prognoze ușor eronate, încep să cred că decalează momentul cu un an deși cunoaște multe despre fatidicul 2023 din surse gru/svr/fsb.

      nu prietene, nu se amana nimic, urmeaza spargerea in 2022, nu 2023.

      Prietene, SOV este un prost.

      Cand vorbim de "bule" trebuie sa avem grija la ce raport ne referim si la relatia de propagare in lant:

      Eu ma refer la bula din 2005 inceputa tot din financiar ce deblocase / refla in panica un balon exagerat de credit; tot la fel de prin 2005 bula forma deja randamente REALE NEGATIVE la foarte multe contatii de active. 

      Bula financiara in NOMINA, foarte adevarat, s-a propagat in piata pana prin 2007-2008 in functie de piete; din cauza ca: spre varf se face mereu squeeze - fenomen de stoarcere a maximului potentia din ciclu de indatorare cat si a maximului potential de cash statut la ciorap /conturi in piata (pe seama lichiditatii din conturi se adopta la foc automat topirea valorii - puterii de cumparare - pe seama piramidari colateralelor si derivatelor prin credit; acest fenomen pe momen propaga cetatenilor o iluzie ca INCA banii lor mai pot cumpara cv in piata - dar fara sa acorde prea mare atentie: cotatiile imobiliare speculate si alte comoditati deja vor arata in viitor devalorizarea puterii de cumparare a banilor prezenti; chiar si cand imobiliarele cad... inflatia nivelului de trai va regla nivelul total al datoriei - im va nivela pana la alta politica de balon credit -fie ea guvernamentala sau bancara comerciala). 

      Avem asa pret locuinta in cpi - a atins maxim in Martie 2006 a stat pe platou cu corectie scurta in August 2006, a facut iar naratiune scurta reflationista in Ianuarie 2007... si da din toamna lui 2007 a pornit la VALE;  

      Dar cum avem o intarziere de propagare REALA a inflatiei si a deflatiei de 12-24 luni in piata... ponderea populatiei a aflat / vazut cu intarziere cele propagate; si putem spune ca pentru FINANCIAR bula aplesnit in August 2006 iar pentru piata reala in Toamna lui 2007... 

      Dupa caz in pietele ce Peguisc /alipesc ciclul dolarului si al creditarii asociative de dobanda... fenomenul se poate propaga intarziat chiar si la 26-46 de luni in piete -in raport corect cu impulsurile date natural de nevoiile naturale ale societatii... 

      Oricum in BULA domina ca intensitate (nu cumparatorul "amarat" de rand) impulsuri scurte achizitii speculative din partea "chipurile" INVESTITORI / Flipuitori. 

      Caci ii vad de peste 24 de luni deja pe NET cum nu reusesc sa intoarca "clatita" pe farfuria altuia mai prost ca ei. 

      ....... 

      Da este posibil ca aceasta "naratiune" reflationista sa mai salveze in piata ... speculatori /scuze dezvoltatori / investitori.... din cauza efectului intarziat de "domino / propagare"... 

      s e m n at co me n tu ri cr e t i ne  

      "a fost un coment recent la un coment postat de tine; cineva s-a semnat total gresit punand - " - gresit (sustinand ca am comentat eu)."

      Motorul meu de cautare ce foloseste arhivarea intereselor organice pe net si subnet arata urmatoarele: 

      interesul pe bursa ro in scadere toamna2019 -iarna 2020 in crestere din vara si in bula de interes din toamna 2021... Deci se pare ca deodata, interesul a devenit mai mare.. deci cv se intampla in piata reala /financiara; asta ca o paranteza interesul pe bursa r o atinsese iar o bula in surprinzator 2008 toamna si sa cada iar spre minime in toamna 2009 iarna 2010. 

      Vad in timp real traficul organic in tot netul; ce putem afla ADEVARAT despre siturile de profil (pot vedea pe zile / luni / ani bulele de interes organic - nu repetari de postari sau ipiuri) 

      Avem asa: imo o bi li a r e ro - bula organica de interes in 2004-2005-2006 (varful a fost in toamna 2005 spre iarna 2006)... cade spre minime maxime in 2007-2008 

      dar ce supe r e m a x r o? - bula de interes organic in 2007 toamna.. cade spre minime in 2008 sta spre minime cu corectii tot de minime pana in 2010... face iar bula de interes organic in 2012 (anul executarilor si plasarilor de active stresate) cade iar pe trend minim natural de interes organic... face bula in toamna 2018 iarna 2019 mai are un impuls in toamna 2020 .. iar anul 2021 este pe burta la minime... fara nici o ciclitate notabila de interes organic.. 

      Si asta cand ii mai auzi pe altii ce zic ca ... vai nu ne vedem capul de cata treaba avem... - shut your mouth ca stati cu bautura in gura la agentii. 

      Si hai sa mai vedem ce zic alte situri: 

      a n u n t u l r o: 2004-2005-2006 bula mare de interes organic (varf vara 2005 cu o scurta reflatie in vara lui 2006) cade in cap spre minime pana in 2009-2010 minimul absolut.. avem iar bula de interes organic in 2016-2017-2018... si cade in cap SURPRIZA exact din 2019---exact cu deblocarea altui balon de credit... si se tot duce spre minime pana in prezent.. 

      ce spune o l x r o / i m o b i li a r e (categoria imobiliare): 

      pai spune asa: bula de interes organic in 2014-2015-2016 iar de atunci bula relativa de interes sta pe minime ... a mai fost un zvac mic in vara-toamna 2020 dar cu o intensitate de nic 20% fata de varfurile trecute... in 2021 este iar pe minime. 

      p u b l i 2 4 ro bula maxima interes organic in 2013 iar din 2020-2021 pe minime iar... 

      bula de interes organic pe BNR ro : 2005 (toamna iarna ) 2006 (Iarna Primavata) pe urma cade spre minime pana in 2008-2009; alta bupa organica in 2012 (iarna - primavara) deblocarea altui ciclu de credit.... alta bula de interes organic 2020-2021 (pe varf). 

      i s c punct gov punct ro : bula maxima de interes organic in 2020 - 2021pe maxim.. deci clar ca urmeaza alte livrari de stocuri viitoare. 

      e x e c u t a r i c o m - minime 2009-2010-2011 maxime pe 2014-2015-216-2018 ... iar spre minime in 2020 2021... si anul urmator tot spre minime o sa stea ("covid" si caz de forta majora)  

      vanzari punct bancatransilvania punct ro bula de interes organic maxim in 2017-2018.. (i-au ras nu i-au iertat.. erau active scoase la vanzare la nici 30% din ce preturi se cer acum in piete) acum interesul este pe minime... 

      executari licitatii r o bula organica de interes in 2015...  

      c e c r o e x e c u t a r i - are bula organica in 2021... se pare ca "batranii" de la ghiseu au dat credite gresite prin 2018 ca acum executa creditele date de curand incercand sa puna cat pot de rapir mana pe "equity"... avem cica "executare" la 2 camere in cartierul francez  

      Dar sa nu ne ingrijoram de CEC si BRD copii alintati ai statului... are grija Isarescu de ei... 

      Ofer indicul a 4 ore din cadranul Ceasului bulelor financiare: 

      ORA:  

      9 Rising Commodity Prices 

      10 Rising Overseas Reserves 

      11 Easier Money 

      12 Rising Real Estate Values 

      Unde agati Ceasul in cui este : Top of the Cycle = BOOM 

      Alti indiciu: Acceleration in bank lending; Bank numbers and loans outstanding. 

      Aici erau buni cei de la  

      PS: Romania urmeaza sa piarda pe trend detinerile la activele imobiliare in favoarea institutiilor financiare. Rata de detineri prorpii se afla in scadere de la deschiderea / deregularizarea sistemului financiar din 90 pana in prezent. 

      s e m n a t co m e n t uri c r e t i n e

    Dle Sârbu, iarta-i dle pe toți comentatorii de până acum ( mai ales pe cel declarat cretin!)

    Toți sunt deja " resetati " fiecare vorbind pentru el nu pentru cititori!

    Când citesc bazaconiile astora îmi vine să fac o groapă pentru cal si una pentru mine și la revedere ! 

    1. In cretinismul meu...

      Acum 2 ani un domn intr-un coment ma intreba ce sa faca cu banii caci el are banii la ciorap si vrea sa isi cumpere o locuinta.. dar vazand acceleratia le preturi zicea sa mai astepte. 

      Eu i-am spus ca si daca "imobiliarele" cad inflatia altor preturi in piata ii va rade puterea de cumparare. 

      Astazi la 2 ani cele spuse de mine se adveresc... distrugerea puterii de cumparare a omului cu detineri la ciorap a fost violenta si inca o sa mai fie violenta. Chiar daca se vor "ieftini" in alti termeni imobiliarele (racirea bulei financiare) traiul cu viata ca contiuna sa curce la deal. 

      da si atunci foarte c r e ti n e comenturi am dat... imi pare rau pentru domunl cu banii la ciorap 

      tot la fel de cr e ti n am fost cand am anuntat bula pretului din energie ce are sa se propage cu 2 ani in urma.. cand am explicat si mecanismele din spate...  

      da... imi pare rau ca vorbesc chineza...  

      s e m n a t co m e n t u ri c r e ti ne  

      referitor la preturi - naratiune in care pe bursa existau articole contradictorii cu opinia mea

      s e mn a t co me n tu ri cre ti ne  

    Autorul poate avea dreptate cu Marea Resetare, insa ea a inceput deja cu anul 2020 si cu pandemia care a cuprins planeta. Inclusiv presedintele Biden foloseste termeni cliseu ai Marii Resetari gen: "Build Back Better" ceea ce in mod clar da de gandit. Iar situatia prezenta a economiei globale se poate defini printr-un singur cuvant: stagflatie! Inflatie combinata cu recesie. Nu prea ai cum sa iesi de aici doar prin politici monetare - vezi deceniile pierdute ale Japoniei.

    Dupa al II-lea razboi mondial si dupa sfarsitul razboilui rece, America a devenit clar superputerea lumii, proiectandu-si puterea prin forta militara, prin media si prin dolarul american.  

    Lucrurile s-au schimbat insa radical anul acesta dupa primul semn major de slabiciune militara a Americii, si-anume retragerea din Afghanistan. Mai crede cineva ca America va apara Ucraina sau Taiwan contra unor agresiuni iminente? Mai cred cineva ca America poate controla explozia islamica din Africa si din Orientul Apropiat? Dupa unii, de-abia acuma incepe scenariul descris de catre Samuel Huntington "The Clash of Civilisations", scenariu care va putea dura pana in 2040!  

    Si-atunci?

    1. guvernele (guvernantii) sunt interesati si de "hoia" prin speculatie financiara ciclica.

      se mn at co me n tu ri cr e tin e 

    "Cum sună? A utopie!

    Noi am mai trăit una, cea comunistă. 

    Doamne fereşte-ne!!!" 

    Cea prezenta e neo-marxista , deci oarecum inrudita la radacina cu comunismul.  

    Eu sper sa fie 2022 anul Marii Resetari!  

    Pentru ca doar asa vom obtine revolutia necesara care va conduce la o rasturnare a elitelor care conduc lumea si o vor manata in neo-marxism!  

    Mai rapid cu Marea Resetare = o caderea mai brutala pentru elitele ce accelereaza Marea Resetare!  

    Deci = hai cu graba, eu sustin o Mare Resetare implementata extrem de rapid, tulburator de accelerat!  

    Pentru ca daca o implementeaza lent... va fi de durata... pana in 2030-2032! Cel putin in Europa!  

    Deci: copiii lu'tata tineti minte:  

    MAI RAPID = scapam mai repede (desi intr-un mod mai sangeros si mai brutal)!  

    MAI INCET = scapam mult mai greu si dupa aproximativ o decada (la fel de sangeros si poate mai brutal...mai ales ca atunci elitele vor avea implementate sisteme extrem de avansate de control individual)!

    Dupa 2023 (sau in scenariul 2, dupa 2032) avem din nou viata normala , conform Normalitatii pre-2019 !!!!!!! Integral la fel ca inainte de 2019, nebunii ucigasi neo-marxisti si ecologisti vor fi fost de mult pulverizati!  

    1. ...

      ...

      Mă întreb cum se poate materializa atât de repede Marea Resetare. Autorul spune Doamen ferește!!! Tu spui că-i mai bine în 2022. Îmi poți indica o revoluție recentă reușită, cu excepția celei din noiembrie 1917?

      În 1989 am avut o lovitură de stat.

      Sistemul GM este prea puternic și poate înăbuși orice revoluție. Mai mult, avem și o Poliție Europeană formată din musulmani care, la fel ca și cecenii din Ucraina, mercenarii rușilor, sunt pregătiți să tragă în plin. Serviciile și armata pot interveni cu succes pentru reprimarea oricărei revolte: vezi Comuna din Paris sau revoluția din Ungaria din 1956 sau piața Tienanmen în 1989. Deci să fim realiști. 

      Și totuși prof. Piperea este de părere că Europa se află în pragul cataclismului care a pulverizat Sodoma și Gomora, care poate veni din exterior, mai plauzibil decât o revoluție:

      ,,În cartea Genezei din Biblie este povestit un adevărat cataclism divino-uman: distrugerea Sodomei și a Gomorei. Acest episod, cu indubitabile urme istorice și factuale, este un simbol al căderii și (auto)distrugerii unei lumi, pe motivul inversării valorilor morale, sociale și antropologice, sau chiar al pierderii totale și ireversibile a acestor valori.  

      Este foarte probabil că acele cetăți distruse prin mânia divină erau bogate și formau o federație - alături de Sodoma și Gomora mai erau alte trei, doar una dintre ele fiind lăsată în viață, pentru a-i putea caza pe Lot și fiicele sale. Lumea acolo era cinică, interesată doar de câștigul material și de plăcerile zilei (carpe diem …), xenofobă, dezgustată de milostivire, de iertarea datoriilor și de smerenie, idolatră, încântată de ea însăși, trâind mai degrabă într-o simulare a realității decât într-o realitate factuală.  

      Bun, dar nu asta este societatea „progresistă” de azi?  

      Nu asta este bătrâna și preacurvita Europă care, în timp ce lumea se afundă în foamete, sărăcie, captivitate și risc de extincție ecologică, se preocupă de dreptul bărbaților de a face avort? Nu este corupta și birocratica UE obsedată de profitul sau de salvarea de la faliment ale corporațiilor, ignorând cu aroganță cetățenii, libertatea, egalitatea de șanse și fraternitatea lor (toate acestea fiind concepte creștine…)? Nu luptă Europa pe toate planurile pentru a priva peste 400 de milioane de cetățeni de bucuria Crăciunului și de serenitatea Paștelui? Nu face Europa pe dracul în patru ca să ne țină în țarcul „siguranței” sanitare și în saivanul codului QR, în loc să ne lase să ne trăim viața cum credem de cuviință?  

      Nu se preocupă fuhrerii digitali mai degrabă de cloud și de metaverse decât de combaterea sărăciei, a foametei și a distrugerii ecologice cauzate de setea lor frenetică de resurse?  

      Nu se preocupă globalismul progresist mai mult de „drepturile” minorităților care se cred azi copaci, mâine cerbi, azi femei, mâine bărbați, iar poimâine dorade hermafrodite, decât de drepturile uitate ale adevăratelor minorități – copiii exploatați prin muncă sau sexual, copiii subnutritiți, femeile captive ale familiei sau societății lor patriarhale, etniile disprețuite chiar și de celelalte minorități etnice (de exemplu, țiganii, în România)?  

      Nu se preocupă știința main-stream mai mult de tehnici de hibridare sau clonare ori de „îmbunătățire” chimică, genetică sau informatică a omului decât de o viață mai bună, mai cu sens, mai smerită, a omului-așa-cum-l-a-lăsat Dumnezeu?  

      Nu se preocupă marii miliardari ai lumii și filosofii și influencerii (plătiți de zișii miliardari) de prelungirea la infinit a pateticei și insipidei lor vieții, utilizând pentru asta continentele de bani făcute pe spinarea noastră a tuturor - consumatori, deponenți în bănci și plătitori de taxe, impozite și contribuții sociale? 

      Nu se prostesc, nu regresează cognitiv omul și lumea, zi de zi, aplicație de aplicație, cu fiecare renunțare la atributele umane, cu fiecare acceptare a captivității sanitare, financiare și digitale?   

      Nu sunt acestea motive de mânie sfântă a lui Dumnezeu?  

      Căci, în definitiv, așa ceva sunt progresismul regresist și transhumanismul: afronturi la adresa lui Dumnezeu, modalități de deconstrucție (demolare) a omului, în vederea reconstrucției lui, după un plan „mai bun”. Build back better, capisci?  

      Mai mult decât în timpul celor două războaie mondiale ale secolului XX, Europa de azi este o Sodoma și o Gomora, care se va autodistruge curând.  

      Pentru ceea ce face vestul progresist – Europa, SUA, Canada – în ultimul timp, (auto)distrugerea este o consecință logică, inevitabilă. Este ceea ce justifică mânia Domnului. 

      Nenorocirea este că, în loc, va fi pusă anarhia, jungla umană (ca în serialul de pe Netflix, Tribes of Europa) sau sistemul totalitar chinezesc.  

      Luați aminte:   

      Iezechiel,16:49:? ?"Iată care au fost fărădelegile Sodomei, sora ta, și ale fiicelor ei: mândria, îmbuibarea și trândăvia; iar mâinile săracului și ale celui nevoiaș nu le-au sprijinit". 

      Exod, 23:2: "Să nu te iei după cei mai mulți, ca să faci rău; și la judecată să nu urmezi celor mai mulți, ca să te abați de la dreptate" 

    I.Ale Măriei sale Cuvântul...sonete

    La început a fost Cuvântul sau Tăcerea?  

    Nu-i a increatului primă linişte,  

    Mister, al întrupatului cuvânt ne este...  

    Prezenţă, mister la al cărui chip se plămădea.  

    Legată de o formă de solitudine,  

    Profundă din a desăvîrşitei tăcere,  

    Liniştea cu al ei apogeu, de plăcere  

    A muzicii sferelor, beatititudine.  

    Mai multe cuvinte-s în Tăcerea Sinelui  

    Tăcerea cea din sacru nu neagă cuvântul  

    E ultim cântec şi dans mut al cuvântului.  

    Tăcerea deschide a transcendenţei cale  

    Sacralitate, prezenţa din Mormântul  

    Măriei sale cuvântul, purificare.  

    II. Să credem Cuvântul  

    Stropii de plasmă ne lecuiesc ciuma,  

    Este pacea picurată doar de Cristos,  

    În spirit clipocesc cuvinte tumultos,  

    În Suflet dans blând, Soarele și Luna.  

    Ne-ar liniști a vorbei tornadă-n Os  

    Ca șarpele Lumii, ar topi minciuna  

    Să Credem Cuvântul, ce dă arvuna,  

    Că zărim luminiţa din Tenebros.  

    Ca o mamă ce ne laie-n covată  

    Așa scaldă pacea inima cernită,  

    În limpezi unde fi-va vindecată.  

    Plutim peste aurii valuri Țintă,  

    a Duhului Sfânt poamă e salvată  

    Prin a Cuvântului pace sorbită!  

    III. A păcii vindecare prin cuvânt  

    Strivită lume sub molima cu dinți,  

    Din a Thebei inimă străbună,  

    Coroana regilor, dusă-i prin minciună,  

    Vândută, cu greu, doar pe doi arginți.  

    Pe apa Nilului Zeița bună  

    Torent magnet viu de lacrimi, ruine,  

    Stropesc cu plasmă de pace spre bine,  

    Vindecare adu Thoth, de pe lună!  

    Și Zeița soarbe cuvinte supte  

    Din labirint, ieșirea-nsângerată  

    Ale Viselor vii zăbrele-s rupte,  

    Cuvintele de zei nu ne sunt supte.  

    Zboară zeește înspre vreodată  

    Lumina lumeștii păci nu-i moartă.  

    IV.Din a Cuvântului milă ivită!  

    Stropii de milă tămăduiesc ciuma,  

    Compasiune turnată doar de Cristos,  

    În suflet strălucesc cuvinte furtunos,  

    În Spirit cânt blând, Soarele și Luna.  

    Ne-ar salva ale milei vorbe frumos  

    Iar faptele Lumii, ar fura minciuna  

    Am Crede Cuvântul, ce dă arvuna,  

    Că vedem luminiţa din Tenebros.  

    Ca o mamă ce ne scaldă-n covată  

    Așa laie mila inima lovită,  

    Prin compasiune e vindecată.  

    Sodoma, Gomora prin foc sorbită,  

    a Duhului Sfânt roadă ni-i salvată  

    Din a Cuvântului milă ivită!  

    V.Iarăşi Messia Mithra din cuvintele prea înalte  

    " Slavă lui Dumnezeu, prin cuvintele prea înalte  

    Şi pace pre pământ între oamenii plăcuţi Lui!”  

    Aceasta a fost cântarea îngerului Domnului  

    Şi inimile pietrelor, viu, au început să tresalte.  

    La vestea cea Sfântă, din partea Cuvântului  

    Speranţele noastre ni s-au redeşteptat toate,  

    Dansând prin minte pe muzica din Sfânta Carte  

    Despre Mithra din Creatorul, ca Mamă a Omului.  

    Cântarea născută din cea mai sublimă noapte  

    Ce-au cântat-o îngerii deasupra Betleemului,  

    Acelaşi duh re-ntrupat, Împăratul Salemului.  

    Uniţi şi-n armonie să vestească aste fapte  

    "Fă-ne asemenea valurilor mării prea înalte  

    Asemenea florilor grădinii, celor plăcute Lui!”  

    VI.Sonete profetice 

    De-a fost în lume-aevea ev ferice, 

    ar prea putea din nou să ne tot fie, 

    căci orice lucru îngropat învie 

    şi, ca un cerc, se-ntoarce la matrice. 

     

    Cu multă perfidie neagă-aceste 

    Vulpea deşi Atotputernic Domnul 

    schimba-s-ar în rai, plăcere Pămîntul!  

    frăţie-ar fi, nu-mpărăţii funeste, 

     

    Iubirea oarbă-ar căpăta vedere, 

    crug adorat de noi ce se mlădie, 

    o zice şi-un dor comun Ne-o scrie. 

    iar ignoranţa sub ştiinţă-ar piere" 

     

    De-ar dispărea «al meu» «al tău» ce este 

    pus coroană acum la mare cinste. 

     

    VII.Ale razei divine slove..sonet 

    Eu te ador ca raza cea divină 

    Ești inima-mi din spirit aurie 

    Ești luna mea din noapte argintie 

    Ești flacăra alb, vie din lumină, 

    Eu te iubesc ca spirala prin soarte 

    Sunt ocean ce se zbate între valuri. 

    Cânt din ale sufletelor daruri, 

    Sorb ochii tăi de stele vii, din moarte, 

    Ce-mi râd din ochii razei de lumină. 

    În valsul lor spre marea cea de stele, 

    Ard vise de amor din doruri grele. 

    Noi ne dorim ca raza cea divină. 

    Tu slove-mi legi de aură regească.

    Ce ochii-mi triști îi face să rodească! 

    1. Oul nemuririi, iubite, e cuvântul,

      Veșnicul se ascunde în miezul unei clipe, 

      Din oul ce păstrează un zbor înalt de-aripe 

      Sămânța nemuririi în slăvi își ia avântul; 

      A fost de-ajuns un cuvânt , al tău, sol dezrobirii, 

      S-a rupt și timp, și spațiu; ținut prizonier 

      A spiralat din raze, viu, Sămânța iubirii, 

      Cu undelele-i de aur să ne absoarbă-n cer. 

      Doar EL ne puse-n suflet aceste sacre chei 

      Egali în Bunătate și-n Genii de la mamă, 

      Am descuiat lumile veșnicelor idei; 

      Supremelor matrici eliberați, ce ne cheamă 

      Din formele iubirii, la pura-ntâietate, 

      Să ne topim în dalbă, Cerească voluptate 

      Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi gușații,

      Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii! Acum valabil si pentru UE si USA (uniunea sovietica ailalta) 

    Ce colectie de imbecili!

    1. PANA AICI , TOVARASE anonim !!! NU MAI INSULTA LUMEA !!! SITUL ASTA , ESTE DESPRE : '''''' SCRIE OPINIA TA , AICI ''''''' !!! DECI , CINSTIT ORTODOX ROMAN , DUPA CALENDARUL GREGORIAN , NU TE-A INVATAT MAICA-TA SI TAICA-TU , SA NU JIGNESTI LUMEA ??? ASTA E TOT CE POTI TU , CA PUTERE DE JUDECATA ??? DOAR SA JIGNESTI ??? VAI DE CAPUL NOSTRU !!! DACA 90 % DIN CETATENII TARII , JUDECA LA FEL CA TINE , INSEAMNA CA NE MERITAM SOARTA !!! NU E DE MIRARE , CA ROMANIA ESTE PRACTIC , ULTIMA DIN EUROPA , LA TOATE CAPITOLELE !!! NU MAI STA ASCUNS PE SUB PIETRE , CI SPUNE-TI PAREREA TA , CU CAPUL SUS , TARE SI MANDRU : NU SANT DE ACORD CU VOI , EU SANT DE PARERE CA ........................... SI SPUNE-TI IDEILE TALE !!! DEMONSTREAZA-LE CA PARERILE TALE , SANT MAI BUNE CA PARERILE LOR !!! INTELEGI ACUMA CE SPUN , TOVARASE ORTODOX ??? '''''' colectie de imbecili ??? ''''''' HAI SA VEDEM SI IDEILE TALE , DE ADEVARAT FIU AL ACESTEI TARI !!! CA DE INSULTE SANTEM BUNI TOTI , LA O ADICA !!! VORBESTE , CA SA VEDEM DACA AI DOAR 4 CLASE , S-AU ESTI UN ADEVARAT PROFESOR !!! CA PENTRU ASTA E SITUL ASTA !!! ZI !!! SA STII , CA TE ASCULT CU FOARTE MARE ATENTIE !!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb