Salina "Flori de sare", amenajată de Asociaţia Zi de Bine împreună cu Asociaţia KinetoBebe, a fost finalizată şi este pregătită pentru vizitatori, conform unui comunicat remis redacţiei. Şedinţele de salinoterapie se vor face cu ajutorul unui aparat numit halogenerator care macină sarea şi dispersează în aer microparticule uscate de aerosoli, care pătrund foarte adânc în bronhiolele terminale şi în alveolele pulmonare. Datorită acestui aparat, în cele două camere ale salinei se va respira un aer puternic salinizat. O şedinţă de 45 de minute echivalează cu 4 - 6 ore petrecute într-o salină de mare adâncime şi este, de asemenea, o variantă sigură şi pentru copiii cu vârste sub 3 ani dar şi pentru femeile însărcinate.
Potrivit sursei citate, la şedinţele de salinoterapie vor putea participa atât copiii cât şi adulţii cu probleme respiratorii. Salina are o suprafaţă de 80 mp şi s-au folosit aproape 2 tone de sare, transportată din Ucraina. Mobilierul din sala mare a fost împărţit pe centre de activităţi: dezvoltare motorie, dezvoltare abilităţi independente şi imaginaţie, un colţ de lectură şi activităţi de scris.
Totodată, mobilierul din sala de terapie senzorială a fost conceput pentru activităţi de terapie ocupaţională şi dezvoltarea motricităţii fine, ce combină perfect lumina, culoarea şi muzica.
Bugetul necesar pentru realizarea acestui proiect a fost de 40.000 de euro şi a fost oferit de partenerii strategici ai Asociaţiei Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România şi UniCredit Bank.
"După o lună plină, iată că am ajuns la momentul inaugurării salinei Flori de sare. Toţi cei implicaţi în acest proiect au lucrat neobosit pentru ca micuţii, dar şi adulţii cu probleme respiratorii, să beneficieze cât mai rapid de şedinţele de salinoterapie, care le vor îmbunătăţi considerabil starea de sănătate. Salina este deja funcţională, aşa că vă invităm să o descoperiţi şi să vă bucuraţi de aerul curat şi salinizat", au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.
În interiorul salinei au fost amenajate locuri de joacă pentru cei mici, inspirate din educaţia Montessori. În plus, se vor desfăşura activităţi gândite special pentru copiii cu diverse afecţiuni medicale, care au nevoie de terapie, iar adulţii vor avea spaţii de studiu individual şi vor putea participa la clase de yoga.
"Sănătatea copiilor este prioritatea noastră, toate proiectele pe care le desfăşurăm la KinetoBebe fiind cu atenţie pe starea de bine a copiilor şi pe susţinerea familiei, în a lua cele mai bune decizii pentru cei mici. Investiţia în acest moment într-un spaţiu sigur şi inovator pentru o nouă terapie, salinoterapia, a venit ca răspuns la cererea părinţilor, a terapeuţilor KinetoBebe şi a personalului medical cu care colaborăm. Proiectul "Flori de sare" demarat cu sprijinul Asociaţiei Zi de Bine este cea mai mare bucurie din ultima perioadă, un demers cu mult suflet şi implicare. Să avem lângă noi oameni care înţeleg că binele copiilor este strâns legat de starea de sănătatea a lor şi a familiei, şi care să fie fascinaţi de BINE, este o adevarată minune! Mulţumesc echipei Zi de Bine pentru că inima lor bate o dată cu a copiilor din Centrele KinetoBebe", a declarat Raluca Chişu, Fondator Asociaţia KinetoBebe.
În sala mică a salinei, şedinţele de salinoterapie se vor desfăşura în lumini colorate, într-un spaţiu dedicat terapiei senzoriale, cu efecte benefice în special pentru copiii cu probleme neurologice, ce s-a dovedit a avea rezultate vizibile pentru o echilibrare psihică sau recreere.
Prin lumini, mişcare şi sunet, camera senzorială are capacitatea de a induce o stare de bine, de relaxare musculară şi psihică, de scădere a stresului şi anxietăţii. Astfel, copiii devin mai receptivi la informaţiile oferite în cadrul celorlalte terapii desfăşurate de către Asociaţia KinetoBebe, îi stimulează să facă mişcare, să comunice, să îşi însuşească limbajul şi să îşi dezvolte inteligenţa emoţională, se mai arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2022, 00:11)
Tare! Excelent!