ŞAPTE PE LOC Candidaţii pentru conducerea SIF Moldova au început lupta

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2011

Paul Miclăuş (stânga), Mircea Ursache (dreapta)

Paul Miclăuş (stânga), Mircea Ursache (dreapta)

Mircea Ursache: "Din 2001 mă ocup de administrarea de portofolii şi de piaţa bursieră"

Paul Miclăuş: "Mă pricep la fonduri şi mă pricep la instrumente financiare"

UPDATE - Mihai Chişu: Dezvoltarea SIF Moldova depinde de identificarea de noi strategii investiţionale

Locul de administrator scos la concurs de SIF Moldova a stârnit, până acum, interesul a şapte oameni de piaţă, însă societatea acceptă înscrieri până astăzi, la ora 16.00.

Cei şapte sunt brokerul Mihai Chişu, de la IFB Finwest, Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Şerban Valentin Marin, şeful departamentului de tranzacţionare al UniCredit CA IB Securities, Mircea Ursache, fost preşedinte al AVAS, Paul Miclăuş, administrator Sibex şi fost vicepreşedinte CNVM, Mihail Ioan Mircea Radu, fost vicepreşedinte CNVM, şi Laurenţiu Hrebenciuc, fratele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.

Postul din Consiliul de Adminis-traţie al SIF Moldova este vacant după revocarea, la 24 septembrie, a lui Matei Alexandru, fost şef al SIF Moldova, din funcţia de administrator, pentru prejudicierea SIF ca urmare a încheierii unor contracte în perioada în care a ocupat funcţia de director general.

Paul Miclăuş se prezintă cu o mare experienţă în materie de fonduri

Paul Miclăuş ne-a declarat că se prezintă pentru această funcţie cu o mare experienţă în materie de fonduri, în general, şi de SIF-uri, în special.

"SIF-urile sunt la un moment de răscruce, după acordul cu Erste privind lichidizarea participaţiei la BCR", ne-a declarat domnul Miclăuş, adăugând: "Ele trebuie să îşi restructureze portofoliile, să înveţe să facă operaţiuni pe care nu le-au luat în calcul până acum.

Cred că mă pricep să creez instrumente, în funcţie de diverse condiţionalităţi. Faptul că sunt în Consiliul de Administraţie la Bursa din Sibiu este un avantaj. Mă pricep la fonduri şi mă pricep la instrumente financiare". Paul Miclăuş ne-a spus că se simte onorat de concurenţa pentru această funcţie.

Paul Miclăuş este din iunie membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de la Sibiu. Anterior, între 2005 şi 2010, el a fost vicepreşedinte al CNVM, iar între 2000 - 2005 a fost membru în Comisie.

Mircea Ursache se recomandă cu experienţa la AVAS şi Fondul Proprietatea

Mircea Ursache vine cu o experienţă de peste zece ani în administrarea de portofolii şi piaţă bursieră. "În cele două mandate de preşedinte AVAS, am administrat peste 2000 de societăţi, iar la Fondul Proprietatea am administrat întregul portofoliu, de 88 de companii. Chiar pe vremea Bancorex, am avut atribuţii în domeniul administrării participaţiilor băncii", ne-a declarat Mircea Ursache.

Domnia sa ne-a precizat că, încă de pe vremea când conducea Fondul Proprietatea, în 2009 , în al doilea mandat de preşedinte, a purtat discuţii ca reprezentanţi ai FP să fie acceptaţi în structurile de conducere a SIF-urilor. "Atunci a fost prima dată când mi-am exprimat interesul pentru a intra în echipele de conducere SIF.

Candidatura mea de acum este o consecinţă a acelui demers", ne-a declarat domnul Ursache.

Poziţia lui Mircea Ursache faţă de subiectul BCR este arhicunoscută: banca trebuia listată. "Faptul că nu a fost cotată reprezintă o încălcare a condiţiilor post-privatizare", a mai spus domnia sa.

Ursache a fost preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea în perioada ianuarie-octombrie 2009. În prezent este preşedintele CA şi directorul World Trade Center Bucureşti (WTCB).

Laurenţiu Hrebenciuc este director adjunct la Eximbank Bacău.

Fostul vicepreşedinte CNVM, Mihail Ioan Mircea Radu, este, în prezent, preşedintele şi directorul general al Centrului de Pregătire Financiară Millenium.

UPDATE - Mihai Chişu: Dezvoltarea SIF Moldova depinde de identificarea de noi strategii investiţionale

Brokerul Mihai Chişu susţine, în scrisoarea sa de intenţie, că motivul principal al implicării sale (n.r. în "concursul" pentru locul de administrator SIF Moldova) constă în credinţa fermă că dezvoltarea SIF Moldova depinde de identificarea de noi strategii investiţionale în aceste vremuri dificile.

Mihai Chişu arată: "În experienţa profesională dobândită în ultimii cincisprezece ani pe piaţa de capital, ca broker şi consultant financiar am acumulat cunoştinţe în managementul activelor şi strategiilor financiare, am avut realizări superioare şi am dezvoltat puternice abilităţi analitice. Toate acestea mă recomandă a fi un membru eficace al Consiliului de Administraţie şi un susţinător competent al intereselor SIF Moldova şi al acţionarilor acesteia".

Brokerul vizează cu precădere cinci puncte cheie: Respectarea principiilor de guvernanţă corporativă, Sporirea averii acţionarilor prin administrare eficientă, Acordarea de dividente sporite către acţionari, Demersuri suplimentare pentru eliminarea pragului de 1% şi Accesarea de noi tipuri de instrumente financiare în portofoliul SIF Moldova.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Nu stiu mai nimic despre ceilalti candidati (este o lipsa a mea), dar nu pot sa nu spun cateva cuvinte despre Mircea Ursache, care mi-a fost unul dintre sefii directi in perioada in care am lucrat la AVAS. Pot sa afirm cu deplina responsabilitate ca intre conducatorii pe care i-am avut in decursul timpului, Mircea Ursache a fost cel mai dispus sa cunoasca direct si pe cat posibil in timp real problemele activitatii institutiei si singurul care si-a asumat intotdeauna responsabilitatea dispozitiilor transmise (fie ele si numai verbale).

    Nu pot si nici nu am calitatea sa influentez decizia celor pusi sa aleaga administratorul SIF Moldova. Pot insa sa spun ca am deplina convingere ca domnul Mircea Ursache ar reprezenta o alegere benefica pentru SIF Moldova. 

    1. Ursache nu e ala care a vandut pachetul BRD de la stat cu 1,8 lei si pe urma actiunea a crescut de 15 ori.BUUUUN SEF SI ADMINISTRATOR !! LAASA-NE,LAASA-NE !!

      Ha ha haaaaaa, cat de penibil. Doamne, cand o sa dispara astia ca tine oare?

      ca a crescut pretul ulterior nu ar fi nimic dar ce parere ai ca in momentul tranzactiei pretul in piata era 2,2.asfi cumparat si eu la 1,8.

      ursache cind era la avas aexecutat sif2 de vreo 17 mil de dolari ptr avalizarile facute de iacubov.sif a cistigat ulterior in instante dar nu prea mai are ce sa execute la avas.poate o sa reuseasca dl ursache sa-i recupereze.ce rumoasa este totusi viata.

      totusi nu cred ca i-a fost sef lui nicu ceausescu.

      Imi asum penibilitatea la care faceti referire. Probabil ca eu am sa dispar destul de curand, dar asta nu cred ca ajuta decat, cel mult, pentru linistea dumneavoastra. Ramane valabila insa aprecierea, in deplina cunostinta de cauza, privind profesionalitatea si responsabilitatea domnului Mircea Ursache.

      Va doresc numai bine. 

    La cat de multi sunt, cat de valorosi sunt si ce (re)nume au, cred ca ar fi cazul unui vot cumulativ. Nu de alta dar ar fi bine sa mai fie inlocuiti si din cei actuali pe principiul ca sacul mai trebuie scuturat ca să nu se organizeze şoarecii şi să-l roadă ...

    Dar cine sa-l ceara? Actionarii? Care? Cei care au solicitat convocarea AGA pt datul cu parerea despre listarea BCR? 

    1. Nu vezi ca vorbesti singura. Mai bine mergi pe mana lui ion ( opinia 7 ), ca stie el ce spune (SIC!)

    Miclaus un smecher care crede ca incompetenta si servilismul pot inlocui profesonalismul.

    OANCEA,protejatul lui VIDEANU,unul care stie bine sa "completeze"

    HREBE ce mai vrea ??A terminat fondurile si il trimite pe fratele la praduit ?? 

    1. probabil ca astazi isi vor depune candidaturile si adevarati meseriasi .pina acum sint doar2 adica chisu si serban.restul niste plescari.

      pai miclaus ce administreaza la sibex?nu cumva si derivatele pe sif2?de incompatibilitate clara ce parere aveti?

      Ce sa mai zicem de incompatibilitate morala, dar na, ce conteaza.

      se vede ca le stiti.daca nu era sprijin de sif2 miclaus nu ajungea niciodata in ca la sibex.

    Mihai Radu, fost vice la CNVM, a ascuns situatia de la FNI impreuna cu doua salariate Monica si Ivanovici pentru a-l proteja pe Vantu care l-a angajat consilier la Banca de Scont. A luat bani cu nemiluita de la Vantu (Gelsor) ca sa de-a diplome de broker celor angajati de Vantu. Ca sofer stiu si cum a distrus chitantele false de la IRVM cu care incasa bani de la Vantu, Siminel si altii.

    Mihai Chisu face parte din grupul inculpatilor din dosarul bancii de scont si a administrat fondurile de investitii ale lui Vantu.

    Miclaus a fost propulsat de Patriciu sa acopere fraudele cu actiunile Rompetrol. AM auzit ca faptele s-au prescris . Hrebenciuc ce sa mai vorbim. Vedeti pe mainile cui sunt sifurile. Dinel staicu, Chelu,si astia . Ce zice cnvm. angelache taceca a fost colega cu ei. 

    1. esti intr-o zona cu semnal slab?de aia ai trimis dubla?

    Mihai Radu, fost vice la CNVM, a ascuns situatia de la FNI impreuna cu doua salariate Monica si Ivanovici pentru a-l proteja pe Vantu care l-a angajat consilier la Banca de Scont. A luat bani cu nemiluita de la Vantu (Gelsor) ca sa de-a diplome de broker celor angajati de Vantu. Ca sofer stiu si cum a distrus chitantele false de la IRVM cu care incasa bani de la Vantu, Siminel si altii.

    Mihai Chisu face parte din grupul inculpatilor din dosarul bancii de scont si a administrat fondurile de investitii ale lui Vantu.

    Miclaus a fost propulsat de Patriciu sa acopere fraudele cu actiunile Rompetrol. AM auzit ca faptele s-au prescris . Hrebenciuc ce sa mai vorbim. Vedeti pe mainile cui sunt sifurile. Dinel staicu, Chelu,si astia . Ce zice cnvm. angelache taceca a fost colega cu ei. 

    Numai priceputi la goggosi gratuite.

    Astia nu au facut mai nimic pe unde au fost. 

    Mai da se pricep.

    Eu unu' ii pricep pe priceputii astia care zic ca s-ar pricepe si ei la priceperile pietei de capital. Dar actionarii or pricepe ? Academic nu ?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb