"SAXO BANK": "Performanţa S&P 500 nu reflectă ceea ce se întâmplă cu economiile"

Jose Fierro
Bănci-Asigurări / 21 decembrie 2016

"Performanţa S&P 500 nu reflectă ceea ce se întâmplă cu economiile"

"Performanţa S&P 500 nu reflectă ceea ce se întâmplă cu economiile", susţine Peter Garnry, Head of Equity Strategy, "Saxo Bank". În opinia acestuia, "cea mai sensibilă schimbare de prognoză poate reduce valoarea indicelui cu 10%", se arată într-un comunicat trmis Redacţiei.

Indicele acţiunilor S&P 500 închidea sesiunea de vinerea trecută la 2258.07 puncte, la numai 0.6 de nivelul record al tuturor timpurilor. "Asta arată că acţiunile americane intră într-un teritoriu nou", menţionează Garnry.

Economistul "Saxo Bank" a subliniat: "În mod normal, asta ar trebui să ne ducă gândul la creştere solidă, inflaţie, euforie, dar, privind la toate elementele actualei expansiuni, performanţa nu prea se potriveşte cu ceea ce se întâmplă de fapt".

"Creşterea e încă de... catifea", afirmă Peter Garnry. După considerentele analistului, "deşi primim multe semne că lucrurile se îmbunătăţesc şi că inflaţia e la orizont, imaginea de ansamblu a economiei SUA arată că avem o creştere sub trend şi că această perioadă de "sub trend" a fost cea mai lungă de la Marea Criză Financiară încoace.

Pe lângă faptul că avem o economie care abia răzbate, investitorii nu se îngrămădesc să cheltuie bani de o manieră extravagantă. Piaţa de tip bull continuă să fie exemplul de care se fereşte toată lumea, cu cel mai scăzut nivel de participare.

Pieţele financiare globale au reacţionat pozitiv la victoria lui Donald Trump şi viziunea lui de politici fiscale - indiferent dacă le pune sau nu în aplicare. Nimănui nu pare să-i pese că politicile sale nu vor avea niciuun efect înainte de 17 septembrie 2017 (anul fiscal guvernamental al SUA este deja început)".

"Creşterea economică globală pe următoarele nouă luni depinde de deciziile foştilor lideri, deci de trendul firav de dezvoltare", afirmă Garnry.

Valoarea S&P 500 a fost împinsă spre cel mai înalt nivel din 2002 încoace şi la o medie de profit cu 18.4% mai mare decât media istorică pentru acea perioadă, "în pofida lipsei de entuziasm", conform "Saxo".

Grupul "Saxo Bank" apreciază că valorizarea curentă reflectă faptul că analiştii se aşteaptă ca EPS să crească cu 19.1% în următoarele 12 luni, în pofida semnelor că un dolar puternic determină un curent nefavorabil creşterii anumitor companii americane (Oracle e cea mai recentă).

Astfel, curba de câştiguri implicite este crescută, având în vedere că analiştii s-au înşelat în medie cu 10-15 procente privind prognoza pe EPS în ultimii trei ani, mai ales din cauza impredictibilităţii generate de piaţa petrolului.

Sectorul energetic reprezintă zona din S&P 500 în care analiştii îşi pun speranţe. Aceştia aşteaptă o creştere a EPS de 262% în următoarele 12 luni. Garnry apreciază: "În vreme ce e evident că se va produce un salt, e greu de crezut că va fi de această magnitudine. Viziunea noastră asupra evoluţiei petrolului arată că va exista o nouă barieră în calea creşterii de preţ, chiar dacă OPEC a încercat să-l umfle prin acordul de reducere a producţiei".

În zona de serviciilor medicale din S&P 500, analiştii au prognozat o creştere de 30% în următoarele 12 luni. Economistul "Saxo" consideră, însă, opusul: "Nu credem că se va atinge această performanţă: titlurile din ziare sunt negative şi se pare că tot mai multă lume nu mai are bani să-şi plătească facturile medicale".

"În plus, creşterea dobânzii Fed va provoca anumite curente potrivnice creşterii profiturilor din zona utilităţilor, industriei, telecomunicaţiilor şi imobiliarelor din cauza unui leverage din balanţele interne", a adăugat Peter Garnry.

Acesta afirmă: "Dolarul mai puternic afectează exporturile şi indicele S&P 500, făcând prognoza şi mai dependentă de expansiunea economiei interne (a SUA) care se reflectă în indice prin consumul populaţiei şi sectorul financiar. Pot doar aceste două sectoare să tragă după ele o valorizare a indicelui apropiată de prognoza expusă mai sus?".

Rămânem precauţi în ceea ce priveşte acţiunile din SUA şi recomandăm protejarea investiţiilor prin opţiuni: orice "adiere" poate reduce valoarea indicelui cu 10%.

Grupul "Saxo Bank" este un specialist în investiţii şi tranzacţionare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente şi strategii de tranzacţionare şi investiţii. De aproape 25 de ani, misiunea "Saxo" a fost să faciliteze accesul persoanelor particulare şi instituţiilor la investiţii prin tehnologie şi expertiză.

Bancă licenţiată şi reglementată, "Saxo" permite clienţilor privaţi şi instituţionali să tranzacţioneze cu uşurinţă asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu.

Suplimentar, "Saxo" furnizează clienţilor instituţionali - cum ar fi bănci sau brokeri - execuţii multi-asset, servicii de prime brokerage şi acces la tehnologia de tranzacţionare. Platformele tehnologice de tranzacţionare premiate ale "Saxo" sunt disponibile în peste 20 de limbi şi constituie baza tehnologică a peste 100 de instituţii financiare din toată lumea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb