Scăderi puternice pentru acţiunile băncilor americane

G.D.
Bănci-Asigurări / 10 martie 2023

Scăderi puternice pentru acţiunile băncilor americane

Închiderea bruscă a holdingului Silvergate Capital Corp. şi retragerea fondurilor de la SVB Financial Group au făcut ca acţiunile băncilor americane să scadă puternic, informează Bloomberg.

Riscul imediat pentru multe bănci poate să nu fie existenţial, potrivit analiştilor, dar ar putea fi totuşi sever. În loc să se confrunte cu o criză majoră a depozitelor, băncile vor fi forţate să concureze mai mult între ele, oferind dobânzi mai mari deponenţilor. Acest lucru ar eroda ceea ce băncile câştigă din împrumuturi, reducând veniturile, notează sursa citată.

"Silicon Valley Bank este doar vârful aisbergului", spune Christopher Whalen, preşedintele firmei de consultanţă financiară Whalen Global Advisors, adăugând: " Nu sunt îngrijorat de băncile mari, ci de cele mici, care vor fi lovite puternic. Multe dintre acestea vor trebui să atragă capital".

Fiecare bancă din indicele bursier S&P 500 care urmăreşte marile firme americane şi care a scăzut ieri cu 4,1%, au consemnat cea mai slabă zi de după jumătatea anului 2020. Titlurile SVB au scăzut cu 60%, în timp ce acţiunile First Republic Bank au pierdut 17%.

Un alt indice S&P care urmăreşte instituţiile financiare de dimensiuni medii a scăzut cu 4,7%. Cea mai slabă evoluţie a fost a PacWest Bancorp, titlurile acesteia scăzând cu 25%.

În mod ironic, mulţi investitori în acţiuni au acumulat astfel de deţineri, în contextul în care Fed a majorat dobânzile. Aceştia au pariat pe faptul că băncile vor câştiga mai mult, însă pentru ei, săptămâna aceasta a fost un şoc.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. Dar ce sa intamplat,

    sa gripat tiparnita de bani ? 

    1. Da exact. Au oprit tiparnita.

      Silvergate s-a jucat cu crypto"active". :)

      JPMorgan a revenit pe plus. Vineri seara la inchidere avea +2,54% iar in premarket (marketwatch) are deja +0,34% fata de vineri

      Si? Ce-i cu asta? Silvergate avea probleme de cand a falimentat FTX, dar a cazut peste luni, desi asigurau pe tota lumea ca nu au probleme si au lichiditate mare

      Tesla are probleme, dar crestea in loc sa scada, acum se duce in jos

      Totul este speculatie pe bursa americana 

    JP Morgan Bank parca avea un raport ce lauda SVB ul anul trecut cum ca atinge noi culmi de pret ....

    Ce mai e si cu manipularea asta... puneti poza cu raportul.. e cerneala pe alb ramasa.. Cum lauda JP banca SVB pentru investitori sageata ca sa isi faca ei exiturile la detineri... Despre jocuri ca astea trebuie vorbit mai mult pe bursa ro... pentru "investitori"... daca ii putem considera "investitori" pe "muritorii de rand" - prin ochii hienelor. 

    s c cret 

    1. În februarie 2023 dacă bine mi aduc aminte prețul actiunii era cu mult peste 300$/acțiune,analiștii aveau rating uri de buy sau strong buy.....

      Inclusiv Jim Cramer.

      Asta inseamna sell

      si nimeni nu a vazut ca rata procentuala de apreciere depasea rata de apreciere btc?

      sau ca erau paralele pe grafic? 

      Hmmm.... interesant lag boom bust in cripto si svb;  

      Ceva de genul in 2006 cu lag boom bust in pret nominal case cu pret aur; a a fost un lag boom pret nominal pe urm crash nominal lag boom in grame aur... pe romania... 

      asa si acum pret nominal btc in dolari crash pret nominal... boom evaluare actiuni svb in pret btc (cantitate) si crash.. interesant ... 

      s c cret 

      Descoperi o mulțime de lucruri interesante pentru că-ți lipsește referința.

      În loc să te raportezi la dolar, apreciezi prețul imobiliarelor în termite. 

    JP Morgan = 47,983 billions Unrealized Loss!!!

    An unrealized loss is a "paper" loss that results fr om holding an asset that has decreased in price, but not yet selling it and realizing the loss. 

    SVB e lic copil pe langa asta... asta ca tot laudau o doamna prin postari cum ca "sistemul bancar e solid"! E vrajeala solid! Nu exista asta! El tre sa sta mereu in balansare si deci riscul este un factor principal de crestere in profitabilitate pentru banci; si reversul cand urmeaza. 

    s c cret 

    1. Nu e o problema. Sunt obligatiuni care daca le tin pana la scadenta nu vor avea pierdere. Doar dc vand inainte de scadenta realizeaza pierdere. La americani depozitele sunt garantate cu active lichide cum ar fi obligatiunile. Dc nu au iesiri masive de depozite nu trebuie sa vanda acele obligatiuni inainte de scadenta si sa realizeze pierdere. JPM poate fi unul din castigatori, daca ia clientii de la banci mai mici. Doar sa nu se contagieze toata piata(speram)

      Profesionista argumentatia. Totul se rezuma la speranta.

      Problema e ca scadenta poate sa ii prinda cu dobanzi sus la unele randamente gov sau fed...

      dobanzile la ipoteci imi arata pe grafic ca vor ramne inca 2 ani minim pe platouri inalte ca medie.. plus ca si gov concureaza acum in piata la bani si dobanda fed concureaza... mai mult ca sigur in 1-2 ani pocneste in fata cv in financiar; 

      plus ca ciclul dobanzilor ipotecare ca procent din preturi cerute in piete sunt pe negativ groaznic cu av de 5%! deci clar se merge acum pe negativ si in fata se va intra sub apa pentru unele institutii financiare; cat sa mearga negativul la infinit... povara levierelor in piata sunt real GRELE; deci se arde la foc automat cash in piata ca sa se stea pe linia de plutire. 

      Si nici "trilioanele si dollari" nu mai sunt ce au fost; deja 1 panine e in romania 1 dollar... sa comparam istoricul din 47 in romania in salarii si paine dolari sau istoricul din 93 salarii si paine dolari in ro; ori sa comparam istoricul din 70 "Valoarea" totala a imobiliarelor in romania in dollari si valoarea din 93; sau valoarea umflata din 2006 si valoarea din 2012; sau valoarea de acum umflata si valoarea din fata...  

      Intre apr 2021 - mar 2022 =  

      Chinezii cheltuie in USA 6,1 Billions pe "Casele din usa" - NAR 

      Canada Cheltuie in USA 5,5 billions - NAR 

      India Cheltuie in USA 3,6 billion - NAR 

      A burst in the US Housing Bubble could have enormous repercussions in the word Economy. The aggregate value of housing is far greater than that of the stock market, so fluctuations in house price may have a much greater effect on consumer spending. 

      s c cret 

    baietashilor, incepe circuletul saptamana viitoare (atentie masiva la perioada 14-21 martie 2023).

    in meniu avem ...multe :).. tehnic (si istoric) vorbind e cea mai importanta saptamana la nivelul intregului an 2023.  

    dar datorita tratmentului rau primit de mine aici in aria comentariilor pe Bursa ...aleg sa nu mai dezvalui nimic. . . c-asa e in tenis. :)  

    prea v-ati lafait in info anticipativa oferita gratis pe tava. . . trebuie si eu sa imi iau banii de undeva, nu? de exemplu de la ... cei necunoscatori. :) si neaticipativi :) Cand i se ofera omului Viitorul pe tava si omul il batjocoreste in cele mai nenorocite feluri... nu e normal sa i se refuze Viitorul omului? :)  

    succes, zic!  

    1. Esti cam sensibil...In momentul in care ai afisat un comentariu se presupune ca intelegi ca poti starni ...alte comentarii...atat doar comentarii,multe anonime...asa ca ce?

      sensibil? poate, da.

      se asociaza cu intuitia, cu capacitatea empatica si anticipativa.  

      un stimul care la un om normal declanseaza o reactie x la un om empatic, intuitiv poate declansa o reactie de x multiplicat cu y. 

      oricum, nu conteaza.  

      que sera, seraaa... vorba cantecului 

      p.s. ponturi: israel, sua, iran, georgia, rusia, petrol, razboi si (desigur) USD....and that's all. No more free goodies.  

      E prea mult cash pe langa care asteapta sa intre, care a ratat intrarea in oct 2022. Practic multa lumea asteapta o recesiune si sta cash. Dar crash urile cele mari s-au intamplat cand toata lumea era 100% in piata plus credit, toata lumea si cu maica-sa era bullish(1929, 2000, 2007).

      In vremuri de acelea in care erai considerat nebun dc erai Bear(Michael Burry in 2006). Acum aproape toti sunt bear si asteapta marea criza cu cash in cont.

      Doar o observatie, s-ar putea sa fie diferit de data asta.  

      vezi M2 in USA = anunta deflatie! = BOMBA SOMAJ IN USA!

      Plus ca deflatia trimestriala de M2 a anuntat mereu bank run =ceea ce se adevereste in timpul acestui coment; 

      cat despre "Cash" nu exista! e doar agitatie de cash si net deficit cand se linisteste piata; ciclul dobanzilor ipotecare cu av 5% arata clar NU ESTE CASH! Este doar BULA cu RANDAMENTE REAL NEGATIVE! Deci nu e "Cash" in piata ci este Mai mult credit! Ca sa fie iar mai mult cash in piata trebuie sa fie mai putin credit; ceea ce nu este inca cazul; M D procent din Pib abea ce intra in ciclu de deflatie; si deci ai cu lag in piata reala 4-5 ani pana simti durerea in oase; 

      da pe moment ai somerii in 2-3 ani ce vor simti durere; pe urma afaceri mari; cele mici simt durerea inaintea somerilor si in timpul somerilor; 

      s c cret 

      M2 USA

      MAR 2020 15.400 billions USD 

      Maxim: Mar 2022 :21.739 bil USD(+41% in 2 ani) 

      Ian 2023: 21.236 bil USD (-2,3% IN APROPAE UN AN). Sursa google, st louis fed m2. 

      Banii sunt in sistem. Aceasta scader e minuscula. Sigur ca multi spun ca e cea mai mare scadere de nu stiu cand. Da dar comparativ cu urcarea ce a fost e nimic(6 trilions in 2 ani, fata de 6 trillions in 10 ani 2011-2020, si 2022 a scazut 400 bil) 

      De aici si inflatia si scaderi doar mici la active (imobiliare si bursa).

      nu sunt "Banii in sistem"! este multiplu de levier inca in piata este ei!

      Ca sa vorbim de "Sunt bani in sistem" vorbim intotdeauna in deflatii! nu in inflatii! 

      in inflatii ai multiplu de levier si valuri peste valuri de bani/credit circulati sau in fuga de cautare siguranta! Nu sunt bani in sistem cand ai somaj pe minime! Este real in sistem mai mult credit decat bani cand ai somaj pe minime! 

      Cand ai somaj bomba si da sa isi revina atunci incepi sa ai net bani in sistem; de fel can ai banii reali in sistem nu prea ai "Senzatie de avutie" caci net pe net se scad toata intre ele si nu prea ramai cu multe in buzunar! 

      Adica banii reali in sistem in raport cu bunurile si serviciile circulate! 

      Acum avem inca mai mult credit in sistem! 

      s c cret 

      Intre apr 2021 - mar 2022 =

      Chinezii cheltuie in USA 6,1 Billions pe "Casele din usa" - NAR  

      Canada Cheltuie in USA 5,5 billions - NAR  

      India Cheltuie in USA 3,6 billion - NAR  

      plus cate alte natii ce au inflat activele lor! 

      s c cret 

      recomanzi sa scot banii din banca si sa iau TEZAUR? o parere sincera multumesc

      fii atent la ce iti zic acum:

      crash-ul real se va manifesta pe 

      1. obligatiuni de stat (indiferent de stat) 

      2. bancile ca institutii care vor crapa  

      initial (vorbim de anul 2023) actiunile o sa faca o cascada sa sperie copilandrii si intr-o prima faza se apreciaza obligatiunile (asa-zis "safe heaven" vs actuni) dar mai apoi se duc dracului obligatiunile de stat la gunoi si ....bancile de asemenea  

      legat de banci , amintesc Tatal Nostru din Contabilitate unde avem formula:  

      ACTIVE = PASIVE, unde PASIVE = capital + datorii  

      deci: avem ACTIVE = (CAPITAL + DATORII) si acum fii atent, coane!  

      la o banca printre altele prin active intelegem creditele si prin pasive intelegem capitalul (varsat de actionari) si datoriile (care si ele sunt de mai multe feluri DAR INCLUD SI DEPOZITELE CLASICE ALE CLIENTILOR !!! - care reprezinta datoria bancii fata de partenerii sai - persoane juridice si fizice). 

      Atunci cand o sa inceapa sa crape bancutele toata fraierimea care isi tine gramada banii in banci in depozite o sa se trezeasca ... cu actiuni la acea banca crapata (deci... worthless stocks!) ... vorbim de cei neasigurati de FGDB (fondul de garantare al depozitelor).  

      Nota: FGDB in sine o sa dea coltul daca exista o presiune prea mare. Fondurile lor sunt net net net inferioare daca apare o necesitate de exprimare a garantarii in piata (adica dc trebuie sa puna banul pe masa sa de la populimea cu depozite). Si finalmente ajungem iar la formula contabila (ATAT DE IUBITA DE EBA - European Banking Authority): active = capital + DATORII , unde dupa criza cipriota-greaca din deceniul trecut... datoriile si capitalul unei banci... au ajuns.... subit.... INTERSANJABILE!  

      p.s. da, face parte din miscarea build back better.  

      nu sunt toti bullish? si ce daca?  

      initial miscarea a plecat (artificial creata cand granzii din SUA care spalau bani prin Ukr au dat branci ftx-ului - masinuta lor de spalat bani) din aria cripto ...dar ghici ce? Datorita unor IT-isti natangi cripto-ul e foarte interconectat cu banking-ul clasic. Deci.... reia comentariul de mai sus si intelegi ce am vrut sa zic.  

      Vineee cripto-valluuuu'/ (imi)/(va) ia calluuuuu '..... :))  

      buna 2 big 2 fail

      scuze ca ma bag in discutia ta cu s c cret  

      opinia mea e sa nu asculti nici un sfat de aici din comentarii 

      daca o dai in bara tu ramai cu pierderea si istetul dispare in ceata  

      ok? 

      tu gandesti, tu decizi.  

      nu eu, nu s c cret etc 

      p.s. daca totusi m-ai intreba pe mine ti-as recomanda sa diversifici pana dai in boala copiilor - de la depozite in 3-4 monede in multiple banci (intotdeauna sub nivelul asigurat de fgdb si de preferat maxim cateva zeci de mii echivalent euro expunere per banca) si actiuni si titluri tezaur si imobiliare si de toate.... diversifica pana dai in boala copiilor , in felul asta spread-uiesti riscul  

      dar desigur finalmente tu decizi, eu doar mi-am zis opinia 

      apreciez raspunsul banchervali. multumesc. intre actiuni depozite imobiliare si tezaur aleg tezaur pe 1 an ( cred ca e 7 % dobanda ) --------- imobiliare nu cred ca au un pret corect cam multe macarale dar sunt articole in mass media precum ca vanzarile au luat o la vale--------depozite nu ma incanta banca face acelasi lucru pe care pot sa l fac si eu -imprumuta statul- si nu vreau sa le platesc comisioane si acel impozit -----------cat despre actiuni am o intrebare - sa am incredere in trezoreria romana care are in spate BNR ( parerea mea ) sau o companie - de orice fel - care trebuie sa produca bani intr o perioada destul de incerta?

      Cu drag te salut si sper ca statul roman sa nu dea faliment pana primavara viitoare 

      P. S.

      1 nu cred ca dobanzile vor creste /powell cred ca se va opri dupa 1 - 2 sedinte fed de marire / isarescu va spune STOP JOC si probabil va merge pe o mica depreciere de curs  

      la anul sunt alegeri la noi si in sua nu cred ca cineva vrea sa vada scandal si proteste in strada  

      2 powell detine puterea - el este lord of the rings( sau mai bine zis ,,rates'')- cu cat ridica mai mult dobanda cu atat este mai multa agitatie si poate falimente de state supra indatorate nu mai vorbesc de companii (din USA sau restul lumii ) 

      3 acest safe heaven - tezaur - poate fi o solutie decenta pe termen scurt -1 an- fara multe batai de cap 

      4 nu cred ca putem continua sa ne imprumutam la nesfarsit . deja se plateste foarte mult pe  

      numai dobanzi am inteles. CAND VA VENI NOTA DE PLATA ? in 2010 a fost masacru cu pensii si salarii MAI PUTEM AVEA UN EPISOD SIMILAR 2010? sau poate ne revenim si vom inceta cu traiul pe credit cu taxe peste taxe 

      5 Inflatia este buna ? PENTRU GUVERNE, PERSOANE FIZICE SAU COMPANII? 

      multa sanate va doresc 

       

      " sa am incredere in trezoreria romana care are in spate BNR ( parerea mea ) sau o companie - de orice fel - care trebuie sa produca bani intr o perioada destul de incerta?"

      e o intrebare dificila si a da un raspuns la ea inseamna din start sa asum o pozitie.  

      problema e ca acum 2023 miroase puternic a 2007-2008 - eu am fiori cand aflu ca bugetul pe 2022 a rulat pe in jur de 10 % deficit. E anormal si stim in 2008-2009 ce s-a intamplat cand deficitul a fost la fel de inalt.  

      In acelasi timp statul roman (BNR inclus) are o pozitie mai buna decat majoritatea tarilor central-europene (inca). Dar daca mai dau banii pe cai verzi pe pereti gen vaccinul genocidal anti-covid sau cota-parte de achizitie armament (cum vrea Ursula) nu ii vad bine.  

      Leul va fi canalul prin care statul roman (via BNR) va defla deficitul , deci vorbim de canalul forex/monetar (in mainile BNR), nu canalul fiscal (in mainile Guvernului, via Min. de Finante - via ANAF - deci taxe). Asa scazi deficitul: prin depreciere moneda (cu impact pe dobanzi in paralel) sau prin taxe. PSD avea o pozitie cu taxarea mai inalta a capitalului (pe fondul coborarii taxarii muncii) dar nu stiu daca vor reusi. Dar sa nu o dam in politica. Ca as avea multe mizerii de scris si nu vreau sa imi fac sange rau.  

      Statul roman nu va da faliment , dar , da! pot exista blocaje si dificultati economice. Dar asta nu inseamna faliment.  

      Daca poti sa culegi usd, fa-o (daca apuci) in banda 4.4-4.5 . 

      Euro nu miza pe el pentru ca va suferi o noua depreciere urata in perioada 2023-2024.  

      Leul e bun dar la dobanzile corecte (titlurile de stat incluse - doar la dobanzi corecte).  

      Imobiliarele nu sunt corecte la preturile actuale - dar ma indoiesc ca va avea loc o corectie in adancime (la nivel de pret) ...probabil va avea loc o corectie in lateral (in termeni de timp , nu de pret). Imobiliarele sunt un pariu functional si bun pana in 2028 - 2030...poate 2032. Dupa 2030-2032 imobiliarele NU SUNT OK SI TREBUIE EVITATE. Urmeaza o corectie severa de pret in perioada 2028-2032.... 2034/2036 pe fondul disparitiei cererii in conditii de excedent sever de oferta. Din 2034-2036 da, pot fi cumparate imobiliare serios ieftinite ca pret (-50 / -80%).  

      Eu personal nu voi mai atinge euro dupa tumba de pret care urmeaza pana in 2024 (moment din care USD datoreaza o tumba masiva de pret de la inaltimile unde va urca). Precizez ca 2024 e anul in care FED ... si notati-va toti asta! ... in care FED NU VA MAI RECUNOASTE PESTE NOAPTE PUTEREA CIRCULATORIE LA NIVEL MONDIAL A ANUMITOR SERII DE USD (NU DOAR VECHI, DAR SI NOI, DIN ANUMITE SERII). Va fi un moment de soc suprem mai ales pentru oamenii care vor folosi usd in forma cash ca back-up pentru propria moneda nationala in depreciere. Dar astea sunt situatii din 2024, nu acum, in perioada urmatoare.  

      Experimentul CBDC (Central Bank Digital Currency) al ECB pe euro (care incepe in Martie-Mai 2023 si dureaza prosteste si tampeste pana in Mai 2024) va genera fluxuri masive de iesire de pe euro (dupa un initial moment pozitiv pro-euro la inceputul proiectului CBDC euro). Pur si simplu oamenii nu vor accepta sa fie controlati cu lesa electronica a unei monede mai intai partial si apoi total digitalizate. Puterea circulatorie a euro va scadea in forma cash. Oamenii se vor feri de cash euro (si datorita politicii tampite a ECB de recunoastere / derecunoastere a anumitor cupiuri / serii de bancnote euro) datorita instabilitatii induse fortat de ECB pentru a " dezvata" oamenii de cash. Oamenii nu vor capata incredere in euro digital (versus cash euro) ci isi vor pierde increderea in euro indiferent de forma sa (cash sau digital).  

      Dar sunt multe de spus. Poate alta data.  

      1. da si da. Isarescu deja a spus stop joc la cresterea dobanzilor (pentru ca momentan , desi nu se vede, Romania e sub atac speculativ de intensitate slab-medie de apreciere a leului). Dar BNR tine bine situatia in mana (inca). FED urmeaza cu stop joc la dobanzi - insa doar 2-3 sedinte. Mai apoi->

      2. Mai apoi in pofida pietelor si tarilor lumii Powell va continua ciclul de crestere a dobanzilor in a 2-a jumatate a anului 2023 si in 2024. Va fi dureros. Powell are sange de Volker (din anii 80). Nu cred ca Powell va simti vreo mila fata de situatia datoriei altor tari calarite de demonul dobanzilor. El trebuie sa isi rezolve situatia in tara lui. . . deci avem inca un element care va impinge lumea sa renunte la usd ca moneda mondiala de referinta (consecinta pe termen lung). 

      3. Da, leul si datoria guvernamentala romaneasca e ok pe piete in prezent. Notez ca in mod nedrept (ca si in situatia Schengen) Romania e tinuta artificial pe treapta imediat urmatoare nivelului de junk. E o situatie artificiala mentinuta aiurea. Eu evaluez ca suntem undeva intre B+ si A-. Dar ca sa se reflecte realitatea economica romaneasca in ratingul agentiilor de evaluare avem nevoie de alta clasa politica, de alta scoala diplomatica, de alte servicii de informatii si mai ales de alt personal la BNR. Inclusiv de alt Guvernator. Eh, dorinte... :) Ah, si sa nu uit...de o alta viziune de la nivel de persoana fizica de pe strada pana la nivel de institutie (privata/de stat) de genul " Make Romania great again" (sub toate aspectele, inclusiv teritorial). Acum clasa politica e alcatuita din yes-mani si sclavi ai ambasadelor. O rusine pentru mine, om mandru de felul meu.  

      4. La punctul 4 e de discutat. Yes-manii care ne conduc chiar au luat de buna vrajeala celor de la WEF/ Davos Elvetia si daca tot au crezut ei ca " you'll own nothing and you'll be happy" (stergerea datoriilor in urma unui mare restart economic) ...pai atunci de ce naiba sa nu dam paranghelie la nivel de datorie ?!?!? De ce am mai fi seriosi daca oricum ne cade baraca financiar-bancara in cap la nivel mondial in maxim 10-12 ani ?!?!?! Asta e mentalitatea lor. L-au crezut pe bivolul ala satanist de Schwab - un marxist mincinos cu mintile de mult pierdute. Catu e un exemplu de om care merge pe viziunea asta. Un dement care a detonat datoria Romaniei. Dar sunt si altii... Ca o nota personala: planurile WEF NU VOR REUSI ....dar noi ne vom trezi supra-indatorati ... pe nimic. Fara o noua industrie, fara o infrastructura sclipitoare, etc... dar cu vaccinuri al nimanui care se caseaza, cu transe de plati UE pentru armament (slava ukr) , etc.... Cei ce ne guverneaza nu o fac in interesul Romaniei. Sau cel putin nu doar in interesul Ro. Consider ca suntem in pericol ca stat, societate si tara.

      5. E o intrebare vaga. Da, inflatia e buna. Si deflatia e buna. Sunt expresii ale stadiilor de dezvoltare ale ciclului economic. Faza potrivita la timpul potrivit. In cazul Guvernelor le sunt marite incasarile, persoanele fizice (desi arse) sunt motivate sa munceasca mai mult si sa se perfectioneze (inclusiv in cazul companiilor). E o intrebare vaga si sunt multe de spus - as scrie in comentariu o carte de economie :)) . COnsider ca inflatia sau deflatia nu e rea/ buna. Buna sau rea e pozitionarea guvernului, persoanelor fizice sau juridice fata de expresia (deflatie/inflatie) la nivelul ciclului economic in desfasurare.  

      apreciez informatiile pe care mi le ai oferit sunt de ajutor si ma imping sa gandesc si sa citesc mai mult Mai am ceva de spus cu privire la FED si nu sunt un mare expert sau finantist :

      Powell mai mult latra decat musca el se axeaza foarte mult pe impactul psihologic al functiei sale toata lumea sta in loc si asculta acele FOMC sau ceva de genul... El este constient ca America si intreaga planeta e indatorata pana peste cap ( si cred ca si isarescu e constient ca nu poate urca dobanzile si va merge probabil pe devalorizarea leului dar nu foarte mult sau poate statul va mai culege niste taxe) nu cred in vorbele de ridicare ale dobanzii FED cu 1-2 procente asa cum vad ca se discuta. ECB se aude de inca 0.5% in martie dar toata europa e in strada masacrata de cresterea preturilor la mancare si utilitati  

      Powell nu poate fi volcker cand ai trilioane datorie si sistemel financiar este atat de interconectat la nivel mondial Powell la fel si ECB mai au probabil 1 glont sau 2 pe teava dar in incarcator sunt doar gloante oarbe ( manipularea pietei si psihologie ) Piata anticipeaza mariri de rate doar asa spune powell .. piata se comporta ca atare .. dar ratele nu cresc atat de mult cum se speculeaza... Cred ca asta este singura SOLUTIE pe care o mai poate juca FED ECB . VAD CA IN ROMANIA SE FAC AUTOSTRAZI PARCA INCEPEM SA NE TREZIM ADUCEM MAI MULTI BANI LA BUGET DAR SI CHELTUIM, SE PARE CA STAM CEL MAI BINE DINTRE TARILE DIN FOSTUL BLOC SOVIETIC( NU PREA AM INTELES EU DE CE SI CUM) POATE AICI VA FI NOUL EL DORADO AL EUROPEI:)) 

      seara buna .respect 

       

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb