Holzindustrie Schweighofer a delistat 79 de furnizori, până în decembrie 2016, în urma identificării unor nereguli într-o serie de documente, conform unui comunicat al companiei.
Printre altele, acesta arată: "La finalul lunii februarie 2017, echipa de conformitate a companiei a identificat nereguli într-o serie de documente legate de un transport provenind dintr-un depozit de buşteni şi a informat Garda Forestieră despre acest incident.
În acest moment, compania colaborează cu autorităţile, punându-le la dispoziţie toate detaliile necesare clarificării situaţiei. Pentru a respecta toate prevederile şi procedurile legale, Holzindustrie Schweighofer nu are posibilitatea de a face publice informaţiile transmise autorităţilor.
Cooperarea dintre Holzindustrie Schweighofer şi autorităţi are ca scop lupta împotriva tăierilor ilegale din România. Compania analizează fiecare informaţie despre posibile nereguli din lanţul de aprovizionare şi studiază în detaliu fiecare caz. Holzindustrie Schweighofer are o toleranţă zero în aceste situaţii. Dacă apar nereguli sau suspiciuni despre posibile nereguli în lanţul de aprovizionare, autorităţile vor fi informate sistematic. Dacă un furnizor nu respectă politica de achiziţii a companiei, acesta va fi exclus din lanţul de aprovizionare. Din aceste motive, Holzindustrie Schweighofer a delistat 79 de furnizori până în decembrie 2016.
Având în vedere că Holzindustrie Schweighofer nu execută operaţiuni de exploatare forestieră, compania cere transportatorilor săi să îşi doteze, până la sfârşitul lunii martie 2017, toate camioanele (care fac transporturi către Holzindustrie Schweighofer) cu dispozitivul de urmărire prin GPS Timflow, asigurând astfel măsuri sporite de securitate în lanţul său de aprovizionare. Sistemul permite urmărirea cu exactitate a transporturilor de lemn de la locul de încărcare până la destinaţia finală, minimizând aproape complet riscul încălcării legii de către furnizorii săi".
Anunţul companiei vine în plin scandal izbucnit în jurul Holzindustrie Schweighofer.
Organizaţia Forest Stewardship Council (FSC) a anunţat, în urmă cu circa o lună, că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă, mişcare ce a atras după sine adoptarea deciziei, de către mai multe companii, de a nu mai colabora cu Schweighofer.
Leroy Merlin, unul dintre cei mai importanţi retaileri de bricolaj la nivel mondial a anunţat, recent, întreruperea colaborării cu societăţile care nu deţin certificările de sustenabilitate FSC şi PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Compania menţionează că procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadă de maximum trei luni, fiind deja demarate negocieri cu noi furnizori.
Totodată, Brico Depot România a sistat aprovizionarea cu produse din lemn care provine de la Holzindustrie Schweighofer, care prelucrează lemnul cumpărat.
Retailerul de bricolaj Hornbach anunţase, la finele anului trecut, că încetează colaborarea cu Holzindustrie, începând cu luna ianuarie 2017, pe segmentul comercializării lemnului de construcţii şi a celui rindeluit.
Holzindustrie Schweighofer activează la noi din 2003, când şi-a deschis prima fabrică de cherestea în România, la Sebeş. Acum, societatea mai deţine două fabrici de cherestea - la Rădăuţi şi Reci -, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret şi una de panel la Comăneşti.
1. Articol platit
(mesaj trimis de Mos Ene în data de 15.03.2017, 02:34)
De ce nu ati pus mentiunea de advertorial ????????
2. Zero
(mesaj trimis de anonim în data de 15.03.2017, 08:36)
Cat lemn aduc din Austria?
In Austria de ce nu au voie sa taie?
3. PR de 3 lei
(mesaj trimis de Dyogene în data de 15.03.2017, 09:26)
Holzindustrie Schweighofer, daca vrea sa fie credibila, sa faca urmatoarele doua lucruri:
- lobby la guvern si sponsorizare pentru continuarea dezvoltarii aplicatiei "Inspectorul Padurii" initiata sub fostul guvern;
- lobby la parlament pentru mentinerea pedepselor actuale pentru taierile ilegale.
Comunicatele astea scrise de doamna de la Marketing intr-o dimineata racoroasa de martie sunt asa... apa de ploaie.