Statele membre ale Uniunii Europene au cerut luni Comisiei Europene să pregătească extinderea verificărilor la frontiere din cadrul Spaţiului Schengen pentru un termen de până la doi ani, în condiţiile în care reinstaurarea controalelor temporare la graniţe poate fi, în prezent, pentru cel mult şase luni, a declarat recent ministrul olandez al Imigraţiei, Klaas Dijkhoff.
Şase luni sau doi ani de controale la frontiere nu înseamnă altceva decât o suspendare a Schengen.
Şi atunci unde mai vrea Germania să primească Turcia?
Unde mai vor autorităţie noastre să intrăm, în condiţiile în care ţara noastră îşi exprimă, în continuare, dorinţa de aderare la Schengen, ba chiar vrea să îi salveze viitorul.
România are un vicepremier.
El este providenţial pentru spaţiul Schengen.Vicepremierul se numeşte Costin Borc.
El a găsit soluţia: "Dacă europenii ar accepta aderarea României la spaţiul Schengen, atunci ar transmite Europei mesajul că zona de liberă circulaţie este în viaţă şi are un viitor". Desigur Borc nu a explicat cum, dacă România ar fi admisă în Schengen, atunci nemţoaicele nu vor mai fi violate în gara de la Koln.
Dacă europenii vor decide suspendarea de facto a Schengen, atunci preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, va trebui ca, într-unul din rarele sale momente de luciditate, să ne explice cum de mai avem moneda euro.
Recent, domnia sa a afirmat că existenţa euro nu ar mai avea sens dacă spaţiul Schengen ar dispărea, ceea ce se pare că se şi întâmplă, cel puţin la nivel declarativ.
Deocamdată, însă, valul fără precedent de solicitanţi de azil, care a forţat state membre să ia măsuri la graniţele naţionale, nu dă semne de scădere, potrivit lui Klaas Dijkhoff, coordonatorul reuniunii informale a miniştrilor europeni de Interne desfăşurată luni la Amsterdam.
Deşi discursurile oficiale din Europa merg spre suspendarea temporară a Schengen, UE a semnat anul trecut cu Turcia un acord pentru accelerarea liberalizării vizelor pentru turci, în schimbul reprimirii refugiaţilor, acord întărit săptămâna trecută de cancelarul german Angela Merkel.
Peste un milion de extracomunitari au pătruns în spaţiul Uniunii Europene în ultimul an, situaţie care a generat dispute între statele membre UE şi măsuri radicale, luate inclusiv în interiorul Spaţiului Schengen.
Austria a propus vineri suspendarea Greciei din Schengen până la securizarea frontierei maritime cu Turcia, pledând, alături de Germania, Belgia, Suedia şi Danemarca pentru reintroducerea controalelor temporare în spaţiul de liberă circulaţie, pentru oprirea imigraţiei.
1. Cateva tari germane au crezut ca incurca China
(mesaj trimis de anonim în data de 27.01.2016, 03:46)
Ue nu exista.
Suntem in Ue in anunt vezi case masini in € exprimate, comision pt banci 0,7 daca nu ma insel.
Telefon gaz curent este in € dar noi platim in lei de ce?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.01.2016, 14:43)
Cea mai mare parte a cheltuielilor este în lei, raportată doar la moneda națională.