Schimbarea administratorului special al "Fortus" Iaşi, suspendată

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 februarie 2010

Magistraţii Tribunalului Târgu Mureş au schimbat din nou decizia acţionarilor combinatului ieşean "Fortus" în ceea ce priveşte adminis-tratorul special al societăţii, în cadrul procesului insolvenţei companiei Fortus SA Iaşi.

În data de 5 februarie a.c., Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii Fortus SA Iaşi, convocată de adminis-tratorul judiciar Sigma IPURL, la solicitarea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, decidea revocarea administratorului special Oleg Margina şi înlocuirea acestuia cu Mugurel Răducan. Fostul acţionar majoritar al Fortus SA Iaşi, compania Metalexportimport, cea care îl numise pe Margina în calitate de adminis-trator special, a contestat decizia AGA, iar instanţa a dispus suspendarea executării dispoziţiilor AGA.

Este pentru a doua oară când Oleg Margina şi Mugurel Răducan schimbă între ei scaunul de administrator special al Fortus SA Iaşi. La declanşarea insolvenţei Fortus, compania Metalexportimport SA îl numise în funcţia de administrator special pe Oleg Margina. După rezilierea contractului de privatizare, în urmă cu aproape doi ani, AVAS a solicitat schimbarea lui Oleg Margina cu Mugurel Răducan, director în cadrul AVAS, decizia respectivă fiind adoptată abia la data de 19 martie 2009. Această hotărâre, însă, a fost declarată nulă de către Tribunalul Târgu Mureş, la sfârşitul anului 2009, ca urmare a unei contestaţii formulată de către Florin Rugină, reprezentant al unei părţi dintre salariaţii Fortus, şi de către Metalexportimport SA Bucureşti. Ca atare, la începutul acestui an, la solicitarea AVAS, a fost convocată o nouă AGA la Fortus SA, ocazie cu care Răducan l-a înlocuit din nou pe Margina. Instanţa a decis, însă, să suspende punerea în practică a hotârârii AGA, astfel încât Margina rămâne deocamdată administrator special al Fortus.

Conform Depozitarului Central, AVAS deţine un pachet de 60,02% din acţiunile Fortus SA, compania Metal-exportimport Bucureşti mai controlea-ză 26,23% din titluri, SIF Moldova are o cotă de 13,56%, diferenţa fiind în posesia micilor acţionari.

Fortus Iaşi a intrat în procedură de insolvenţă, ca urmare a uria-şelor datorii acumulate către bugetul consolidat al statului şi fur-nizori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb