Scholz îi îndeamnă pe germani să aibă încredere în guvernul său

M.C.
Internaţional / 28 ianuarie 2023

Scholz îi îndeamnă pe germani să aibă încredere în guvernul său

Cancelarul Olaf Scholz i-a îndemnat astăzi pe cetăţenii germani să aibă încredere în decizia guvernului său de a furniza tancuri Leopard 2 Ucrainei, promiţând să aibă mereu în atenţie "securitatea" Germaniei, relatează EFE, conform Agerpres.

Scholz a recunoscut că mulţi cetăţeni sunt "foarte îngrijoraţi" pentru că vor ca războiul din Ucraina "să nu se apropie" şi ca guvernul german "să nu-şi piardă cumpătul", a spus el într-o înregistrare video programată şi difuzată în ziua în care pleacă într-un turneu în America Latină.

"Aveţi încredere în guvern! Credeţi-mă şi pe mine! Luăm decizii care întotdeauna sunt examinate şi coordonate la nivel internaţional", a subliniat cancelarul german în legătură cu decizia anunţată în această săptămână.

Scholz a spus că de la începutul invaziei ruse în Ucraina, guvernul său s-a ghidat după trei linii principale: să facă "orice este necesar" pentru a sprijini Ucraina, să evite o escaladare - întrucât "nu poate exista război între Rusia şi NATO" - şi, în cele din urmă, să acţioneze în coordonare cu aliaţii Germaniei, în special cu SUA.

Livrarea tancurilor de luptă, care urmează deciziilor anterioare de a livra obuziere, sisteme de apărare antiaeriană şi blindate uşoare, se conformează de asemenea acestor trei principii, a afirmat el.

"Obiectivul nostru este clar: Rusia nu poate să schimbe graniţele prin forţă şi să iasă basma curată", a subliniat cancelarul german.

"Vă promit că ţinem cont întotdeauna de securitatea Germaniei", a ţinut să-i liniştească Scholz pe germani.

Potrivit unui sondaj publicat vineri de postul public ZDF, 54% dintre cetăţenii germani consideră că decizia de a trimite tancuri de luptă în Ucraina este corectă, faţă de 38% care se opun, rezultat similar cu cel din sondajele publicate în cursul săptămânii trecute.

În timp ce sprijinul pentru trimiterea de armament în Ucraina este deosebit de mare în rândul alegătorilor Verzilor, simpatizanţii AfD (Alternativa pentru Germania) şi ai formaţiunii de stânga Die Linke se opun în special.

Aproximativ jumătate din populaţie este îngrijorată de faptul că livrarea de tancuri de luptă către Kiev va creşte riscul unei confruntări militare directe între Rusia şi Occident, o frică deosebit de pronunţată în zonele care corespund fostei Germanii de Est, potrivit EFE.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nemultumirea populara in crestere,fortele de reprimare cu bugete mai mari,

    criza economico-sociala se adanceste,motorul economic al europei gafaie si

    asta din pacate vom resimtii puternic si noi  

    1. Odata cu primirea de catre ukraina a tancurilor germane,pe teritoriul ukrainei se va reedita batalia de la kursk ,pentru cine cunoaste istorie.Asa cum a aratat expertul roman bogdan kireac,odata cu intrarea tancurilor germane in ukraina,razboiul o sa fie catigat de celalat terorist care participa la razboi adica colegul de nelegiuiri al lui putin.Chireac,a spus ca un tanc german,poate distruge la o singura salva 10 tancuri rusesti. Cred ca suntem in pragul celui de al treilea razboi mondial.Daca teroristul putin va bombarda nuclear ukraina,chireac cu puterea lui o sa apere romanii de radiatiile ce vor cuprinde romania.Apoi,daca totusi nu o sa poata o sa plece in occident unde o sa fie tovaras cu crainicii de la europa libera care au adus bunastarea pe capul romanilor.Eu,propun o solutie simpla si eficienta,iato,PUTIN si ZELENSKI,sa fie ucisi in acelasi timp si omenirea o sa rasufle usurata,vazand ca alta cale de pace nu exista.!

    Si Ceausescu cerea incredere si mai dadea 100 de lei poporului nemultumit.

    Asa va sfarsi si Scholtz, cel mai prost cancelar din istoria Germaniei. Cel care a spus de nenumarate ori ca nu se vrea implicat in conflict, ca nu va da arme grele, ca nu va da tancuri. 

    A cedat ca un incompetent si un las. A incercat sa se ascunda in spatele americanilor, cerand ca acestia sa trimita primii tancuri si atunci va trimite ei el, in numele Germaniei si a poporului german. Si americanii l-a fraierit ca pe cel mai prostanac client al unui tarabe de alba-neagra din balci. Americanii au "promis" ca vor da tancuri, dar nu din stocuri ci dupa ce le vor construi, peste un an. Si asa Scholtz prostanacul a ramas cu gura cascata pentru ca el va trebui sa dea tancuri acum. Iar americanii rad in barba de cat de prost este Scholtz. 

     

    Iar poporul german se vede tarat in acest conflict pe care nu l-a dorit si nu il vrea. Si incepe sa devina parte activa chiar principala in acest conflict. 

    Scholtz ne-a promis ca nu va da arme grele, le-a dat, obuziere, apoi ne-a promis ca nu va da tancuri, le-a dat, iar cand ne anunta ca le va da, ne-a spus ca trupe germane sau avioane "niciodata".... si toata planeta a izbucnit in ras. Stiind ca le va da. 

     

    Iar cum isi batea joc de Scholtz chiar Kuleba, nesimtitul de ministru de externe ucrainian. 

    December 12, 2022 - Ukraine does not understand why the German authorities are hesitating about giving battle tanks to Ukraine, while at the same time providing artillery, Ukrainian Foreign Minister Dmytro Kuleba has said. 

    Jan 12, 2023 - Kuleba: “It's always a similar pattern: first they say no, then they fiercely defend their decision, only to say yes in the end 

    We’re still trying to understand why the German government is doing this to itself” 

    Kuleba: "Este mereu un model similar: prima oara germanii zic NU, apoi isi apara cu "indarjire" decizia, doar ca in final sa zica DA". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb