SCRISOARE ADRESATĂ ACŢIONARILOR SIF MUNTENIA, ASF ŞI SAI MUNTENIA Behboud Madadi se oferă să preia rolul de preşedinte CA al SIF Muntenia, cu un salariu de UN LEU pe an

Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2021

Behboud Madadi

Behboud Madadi

Actualizare - Revista Capital a publicat şi ea Scrisoarea lui Ben Madadi adresată acţionarilor SIF Muntenia, ASF şi SAI Muntenia https://www.capital.ro/miza-sute-de-milioane-de-lei-razboiul-de-pe-piata-de-capital-s-a-mutat-pe-site-ul-bursei-de-valori-bucuresti.html

---

Bună ziua,

Am citit comunicatul emis pe 28.10.2021, de SAI Muntenia, administratorul SIF Muntenia (SIF4), publicat pe site-ul BVB în care s-au făcut comentarii mincinoase legat de punctele propuse de mine la ordinea de zi a AGEA din 15/16 noiembrie 2021. Astfel SAI Muntenia, printr-un abuz al atribuţiei sale de administrator al SIF4, a încercat să manipuleze investitorii SIF4 să voteze împotriva celor propuse de mine.

Din acest motiv sunt nevoit să aduc câteva precizări:

1) Conform legii, acţionarii care deţin peste 5% din capital societăţii pot să ceară completarea convocatorului adunării generale, iar completarea convocatorului cade în sarcina administratorului. Eu nu am obligat administratorul să facă această completare, ci am făcut propuneri.

2) Odată completat, conform legii, administratorul nu mai are atribuţii privind cenzurarea convocatorului. În aceste condiţii, raportul curent emis de SAI Muntenia pe data de 28.10.2021 excede cadrul legal, constituind un abuz în serviciu şi o încercare de influenţare a acţionarilor.

În consecinţă, rog ASF să-l sancţioneze pe domnul Nicuşor Buică pentru manipularea acţionarilor SIF4 şi să-l oblige să publice comentariile mele (care urmează mai jos de numele meu) în apărarea punctelor pe care le-am propuse la ordinea de zi. De asemenea rog ASF, aplicând legea 74/2015 şi regulamentul UE 231/2013, să nu permită SAI Muntenia să beneficieze de voturile unor acţionari aflaţi în conflict de interes cu SAI Muntenia. Aceşti acţionari: SAI Swiss Capital, SAI BRK Financial Group, SAI Certinvest, SAI Star Asset Management, Romania Strategy Fund, şi nu în ultimul rând SIF Banat Crişana, au interese patrimoniale uriaşe directe şi personale de pe urma SAI Muntenia, interese care, pentru ei, exced beneficiul deţinerilor lor de acţiuni SIF4. În afară de SIF Banat Crişana restul acţionarilor menţionaţi au cumpărat acţiuni SIF4 în mare măsură tot din banii SIF4, adică şi din banii mei. Este o aberaţie financiară care produce prejudicii tuturor acţionarilor.

Textul care urmează în sprijinul propunerilor pe care le-am făcut pentru AGEA. Acesta demonstrează DE CE propunerile mele sunt în beneficiul acţionarilor SIF4. Şi rog SAI Muntenia să publice şi acest text, în apărarea propunerilor mele, pe site-ul BVB:

Mulţumesc!

Cu Stimă,

Behboud Madadi

01.11.2021

Având în vedere încercarea SAI Muntenia pentru manipularea acţionarilor împotriva propunerilor mele, sunt nevoit să aduc la cunoştinţa investitorilor mai multe detalii referitoare la punctele pe care le-am propus acţionarilor SIF Muntenia (SIF4) spre votare la AGEA din 15/16 noiembrie 2021. În acest fel, având elementele unui plan care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii conducerii SIF4 şi creşterea valorii deţinerilor, investitorii pot să ia o decizie corectă.

1) Am propus distribuirea de dividende în valoare de 350.000.000 lei. De unde doresc să se facă rost de această sumă?

În acest moment, aceşti bani nu sunt la dispoziţia SIF Muntenia (SIF4), însă cea mai mare parte există sub formă de unităţi de fond la următoarele entităţi:

SAI Swiss Capital

SAI BRK Financial Group

SAI Certinvest

SAI Star Asset Management

Romania Strategy Fund

OPUS Chartered Issuances

Potrivit raportului de la sfârşitul primului semestru al anului curent, sumele plasate în aceste entităţi aveau o valoare cumulată de 305.216.217,48 lei. Având în vedere evoluţia pozitivă a deţinerilor din aceste fonduri, în acest moment valoarea totală trebuie să fie semnificativ mai mare. Propun renunţare la aceste plasamente, iar motivele sunt bine întemeiate. Aceste plasamente nu sunt doar ineficiente, ci de-a dreptul păguboase. Raţiunea acestor deţineri este exclusiv în beneficiul SAI Muntenia şi a proprietarului SAI Muntenia, adică SIF Banat Crişana (SIF1) condusă de domnul Bogdan Drăgoi.

Aceste fonduri, şi SAI-uri care administrează mai multe fonduri (cele enumerate mai sus), deţin aproape exclusiv acţiuni SIF1, SIF4 şi SIF5 şi beneficiază de tot felul de comisioane unele publice, iar altele confidenţiale. Aceste comisioane inutile înseamnă multe milioane de lei pe an. Dacă SIF4 doreşte să investească în acţiuni SIF1 sau SIF5, SIF4 poate să le deţină în mod direct, fără să mai plătească anual milioane de lei unor SAI-uri sub formă de comisioane. Totodată, deţinerea de către SIF4, în mod indirect a unor acţiuni proprii, cu care se votează conducerea SIF4, contravine legii 31/1990.

Toate plasamente amintite sunt complet ineficiente, aducând prejudicii INTENŢIONATE investitorilor SIF4. Dacă aceste plasamente se desfiinţează, s-ar acumula cu mult peste 305 milioane lei. Iar alături de banii care deja există la dispoziţia SIF4 în bănci, se ajunge la peste 400 milioane lei. Nu ar exista, astfel, nicio piedică să nu se distribuie un dividend de peste 350.000.000 lei. Cu banii primiţi sub formă de dividend, investitorii pot să cumpere, dacă doresc, acţiuni SIF1, SIF4 sau SIF5, fără să mai fie nevoie să plătească comisioane inutile la Swiss Capital, BRK, Certinvest şi aşa mai departe.

În concluzie, administratorul SIF4 nu are dreptul să facă plasamente în entităţi financiare cu prejudicierea investitorilor. În plus, când acesta menţine astfel de plasamente pentru foloase personale/directe de pe urma lor, în detrimentul investitorilor, se încalcă legea 74/2015 şi regulamentul UE 231/2013. Aceste reglementări nu permit crearea şi întreţinerea de conflicte de interese în Fonduri de Investiţii Alternative (FIA).

2) Am propus revocarea administratorului. De ce doresc acest lucru?

Administratorul SAI Muntenia nu urmăreşte interesul acţionarilor. Acesta, aşa cum am arătat mai înainte, a plasat banii acţionarilor SIF4 în nişte fonduri care le aduc pierderi, dar generează câştiguri nelegitime pentru sine, sub formă de voturi favorabile la adunările generale. Acest lucru este inacceptabil din partea administratorului unei companii listate. Din această cauză, administratorul SIF4 trebuie revocat şi luate o serie de măsuri astfel încât acţionarii să devină prioritatea conducerii SIF4:

Propun alegerea unui Consiliu de Administraţie (CA) pentru SIF4 care să-i reprezinte corect pe toţi acţionarii.

Mă ofer să preiau rolul de preşedinte CA cu un salariu de UN LEU anual, fără bonusuri sau acţiuni gratuite timp de patru ani; deţin deja peste 6% din SIF4 şi aş fi mulţumit cu aprecierea valorii propriilor acţiuni. Nu aş avea nevoie de alte beneficii. Fac această propunere, având în vedere cunoştinţele mele în domeniul investiţiilor şi de asemenea performanţele în administrarea propriului portofoliu, cu un succes mult peste cel al SAI Muntenia.

Voi propune persoane competente în CA-ul SIF4, remunerate rezonabil (maxim 5.000 lei pe lună), dar care să aibă de câştigat mai mult doar dacă preţul acţiunii SIF4 se apreciază în timpul mandatului lor.

Prin eliminarea SAI Muntenia doresc şi reducerea costurilor de administrare ale SIF4, astfel încât să se facă economii de peste 15 milioane de lei anual, prin diminuarea cheltuielilor alocate conducerii. Având în vedere faptul că SIF4 este doar o companie care are deţineri la alte companii, administrarea acesteia se poate face cu mult mai puţine resurse, atât materiale cât şi umane.

În rest, în calitate de preşedinte al CA, aş elimina absolut toate căile de irosire a banilor/activelor acţionarilor şi aş eficientiza portofoliul, în interesul tuturor acţionarilor. Am convingerea că voi aduce beneficii nu numai tuturor acţionarilor SIF4, dar şi întregii pieţe de capital româneşti. Însă prioritatea mea de bază ar fi interesul acţionarilor SIF4.

3. Nu în ultimul rând, cer tuturor acţionarilor aflaţi în conflict de interese cu SAI Muntenia să se abţină de la votul pentru revocarea administratorului.

SIF1, care este proprietarul SAI Muntenia, ar trebui să se abţină de la vot pentru revocarea SAI Muntenia. SIF1 câştigă milioane de lei pe an prin comisioanele păguboase plătite de SIF4 la SAI Muntenia, deci este într-un conflict de interese flagrant cu SAI Muntenia.

Fondurile amintite mai sus sunt în conflict de interese cu SAI Muntenia deoarece toate primesc sume importante din banii SIF4 sub forma de comisioane. În plus, plasamentele cu care aceste fonduri au cumpărat acţiuni SIF4 provin în mare măsură de la SIF1 şi SIF4; încă un motiv să se abţină la vot din cauza existenţei conflictului de interese.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Bravo, poate o sa invatam si noi sa ne aparam drepturile!

    Bătăios omul! Are dreptate, știe ce sa facă, lupta pt drepturile lui, sa-si apere investiția. Daca ar avea ceva bun in minte de făcut pare o propunere interesanta! Ce, la Sif5 n-or fi deținători de 6%? S-a oferit careva sa facă ceva bun vreodată? Da, golanii la greu!

    Super ! Felicitări !

    Așa ar trebui, daca ar fi numiți niste oameni corecți și profesioniști la conducere s-ar duce și prețul și VUAN in sus. Bravo dl Madadi, mult succes. Sunt mulți care va stimează pentru determinarea dvs.

    Pentru asta Buica si fondurile vor vota la AGA de la Sif1 ”pentru” remunerarea membrilor CA si directorilor cu cele 880.000 actiuni.

    SIF4 a “cumparat”obligatiuni la purtator ce au ca activ suport actiuni emise de SIF1, SIF4 respectiv SIF5 prin interpusul OPUS ch arTERED ISSUANNCES SA. SAI MUNTENIA INVEST SA a executat in mod logic politica impusa de SIF1.

    Este clar ca nu dividendul ce l-ar fi putut incasa de la cele trei SIF uri a fost resortul ce a determinat efectuarea plasamentului in obligatiuni la purtator emise de OPUS, ci controlul obtinut in A.G.A., deci au fost cumparate drepturi de vot cu sute de milioane lei. In acelasi scop a fost facut si plasamentul în unitati de fond FIA ROUMANIAN STRATEGY FUND localizat si administrat de un AFIA nerezident UE. Din moment ce plasamentele detinute sunt tot în actiuni SIF1, SIF5 si SIF4 dar invariabil cele fondul voteaza impotriva dividendului care este ratiunea parcarii banilor in Liechtenstein? Desigur ca drepturile de vot. Restul actionarilor reali nu au nicio sansa daca ASF nu destructureaza acest ghem de minciuni financiare .

    Felicitari Bursa.ro 

    1. Cred că ar trebui să fie chiar de competența DIICOT. Și intervenția ASF în a apăra ilegalitățile grupării lui Drăgoi ar trebui să fie de competența DNA. O să le vină rândul.

      Plasamentele s-au făcut după eliberarea lui Lakis din arest. Acțiunile pe care le avea in SIF 1 pe numele unor societăți cipriote au fost transferate pe aceste fonduri. Da, e problema de DIICOT pentru ca banii din Sif 1 și 4 au fost folosiți de lakisdragoi ca sa păstreze controlul in AGA pe vecie. Asta se numește delapidare .

    Statul nu mai exista demult, daca asteapta actionarii sa vina cineva sa le apere interesele asteapta degeaba.

    1. Nici nu se mai pune problema unui BVB fara rule of law.

    Extraordinar mesaj. Nici nu se putea mai bun.

    Exceptionala initiativa: Ben Madadi presedinte!

    Cine a fost la AGA SIF1 a putut constata ca Drăgoi are probleme grave de comportament. Omul este pur și simplu rupt de realitate. Imprevizibil , orice întrebare o considera atac la propria persoana. Nu intelege ca acționarii trebuie respectați indiferent de opiniile pe care le au. Observ comentaci care ii hrănesc orgoliul și ii asigura o liniște precară . Nu, nu doarme liniștit pentru ca știe ca adevarul adevărat este cel pe care BEN îl tot repeta. Și adevarul doare.

    1. Sint ani de zile de cind stiu ca Bogdan Dragoi este un mincinos care frizeaza patologicul, De anul trecut, am vazut ca minte in raportarile publicate pe site-ul oficial al Bursei de Valori Bucuresti, minciuni pe care nu ezita sa le semneze (am scris si publicat citeva articole despre asta). Incet, incet, comportamentul sau mincinos invadeaza SAI Muntenia si administrarea SIF Oltenia. Scrisoarea lui Ben Madadi este o reactie tirzie a actionarilor de la SIF-uri, dar cred ca este utila. Manipularile pietei de capital la care se dedau actualii administratori ai SIF1,4 si 5 au intrat si in atentia altor organe de presa, dupa cum o arata Actualizarea la acest articol.

      Exact acesta e modul de operare descris de presedintele Dragoi.

      Bag 1 mil. in compania ta dar el vrea sa imprumute actiunile mai departe dar voturile sa ramana in continuare la el.

      Suna foarte cunoscut cu ce au facut pana acum? 

      De fapt nu a fost o AGA , a fost o golaniaga in care el și-a arătat frustrarea împachetată intr-un Exercițiu de forța in fata angajaților care erau acolo. Toată sceneta a fost o mistificare a realității . Iar acei angajați sunt victime sigure pentru ca își asuma toate prostiile . Aștept AGA de bilanț la toate cele 3 sifuri. Sunt curios cum o sa mistifice din nou aceste plasamente exotice .

    Nu e bine ce vrea acest om. Pentru ca il răsucește în suferință pe Gradinarescu vicepreședinte de ASF slujitor la domnul Buica. :)) Care se agita cu telefoane și la alți slujbasi, colegi de interese, prieteni din consiliu și din ASF. E voie doar camerista usiera a d-nei Sava, pardon consiliera d-nei Carmen Negoiță fosta comisar CNVM, sa fie ținută prin intervenții director în conflict de interese în ASF. Grupul tre sa își ție oamenii în pozițiile perfecte din care sa ii favorizeze și protejeze. In alte părți astea s-ar numi trafic de influenta. Dar la ASF sunt doar naturalul locului. E bine ca au plecat oamenii capabili și profesioniști ca sa facă loc cameristelor, slujnicelor și yes man-ilor prietenilor lui Buica, Dragoi & co.

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb