Scutul de la Deveselu, un pas mai aproape de realizare

A.C.
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 3 iulie 2013

Scutul de la Deveselu, un pas mai aproape de realizare

Bogdan Aurescu, secretar de stat MAE: "Parteneriatul strategic cu SUA, una dintre pietrele de temelie ale politicii externe a ţării noastre"

Statul român şi cel american au semnat, ieri, trei noi documente în vederea implementării sistemului antirachetă de la Deveselu, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Bogdan Aureascu, secretar de stat în cadrul MAE, a declarat, ieri că parteneriatul strategic cu SUA este în continuare una dintre "pietrele de temelie ale politicii externe a ţării noastre".

Domnia sa a mai menţionat că cele trei documente care au fost semnate ieri de către cele două state vin să reconfirme parteneriatul strategic dintre ţara noastră şi SUA.

"Având în vedere importanţa acestor documente, pot spune că facem paşi importanţi în pregătirea momentului din 2015, când arhitectura NATO este planificată să atingă Capacitatea Operaţională Iniţială, inclusiv prin amplasarea de interceptori în baza din ţara noastră", a mai adăugat Bogdan Aurescu.

Recent, au existat numeroase zvonuri potrivit cărora scutul de la Deveselu nu mai reprezintă un proiect fezabil pentru americani.

Potrivit unui raport recent realizat de "Government Accountability Office" (GAO) şi făcut public de Associated Press se arată că ţara noastră nu are o poziţie suficient de bună amplasării scutului de la Deveselu.

În plus, la începutul anului au apărut informaţii în presă care puneau la îndoială capacitatea scutului anti-rachetă de a proteja SUA şi aliaţii europeni.

Cu toate acestea, SUA sunt decise să construiască scutul, existând numerose reconfirmări ale menţinerii programului, atât din partea statului american cât şi cel român.

Consilierul prezidenţial, Iulian Fota, ne-a declarat, recent, într-un interviu, că bugetul pentru scutul de la Deveselu a fost aprobat de Congresul american, proiectul desfăşurându-se conform calendarului stabilit de cele două state.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb