SE CAUTĂ CANDIDAŢI! Criză de personal pe scena politică!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 22 ianuarie 2016

Criză de personal pe scena politică!

Goana după candidaţi, începută de către partide în urmă cu un an, este departe de a se fi încheiat, chiar dacă alegerile locale bat la uşă, iar între timp criteriile stricte de integritate s-au mai "relaxat". Candidaturi solide au început să devină şubrede, iar "la centru" se constată că listele din teritoriu conţin destul de multe găuri. Conducerea PSD a lansat un mesaj clar în aceste zile, prin care încearcă să convingă personalităţi din diverse medii să accepte să fie introduse pe liste. Preşedintele acestui partid, Liviu Dragnea, a cerut tuturor organizaţiilor să identifice toate personalităţile locale şi să încerce să le înregimenteze politic: "Cetăţenii vor avea posibilitatea să propună din cadrul comunităţii respective oameni pe care-i apreciază, care nu sunt membri de partid şi pe care ar dori să-i vadă în consiliul local, oameni în care au încredere, în afară de membrii noştri de partid". Sunt vizaţi profesori, medici, oameni de afaceri, preoţi. În toamna trecută, UNPR a a avut o campanie similară, orientată în special către mediul artistic, într-o singură lună, octombrie, în partidul lui Gabriel Oprea înscriindu-se actorii Vasile Muraru, Alexandru Arşinel, Cezara Dafinescu şi Mihai Mălaimare.

În ianuarie 2015, liberalii anunţau că lansează o amplă campanie de identificare a unor candidaţi fără "pete" în dosar şi care să se bucure de notorietate la nivel naţional sau local. Copreşedintele PNL, Vasile Blaga susţinea că este nevoie de "oameni noi în politică"' şi că modificarea legii electorale creează cadrul reîmprospătării clasei politice. Blaga era convins că sunt mulţi oameni de centru-dreapta în ţara noastră care cred în liberalism şi pe care îi invita să se înscrie în partid şi , de ce nu, să candideze la viitoarele alegeri. În aprilie 2015, conducerea Partidului Naţional Liberal anunţa, din nou, că a început demersurile pentru "identificarea candidaţilor". Demersul s-a dovedit a fi unul anevoios, oamenii care nu au făcut politică până acum nu par foarte tentaţi să devină brusc membri de partid. Acum, celălalt copreşedinte al PNL, Alina Gorghiu, ne lasă să înţelegem că demersul identificării de candidaţi este departe de a se fi încheiat: "Încercăm să scuturăm sacul şi să aducem în prim-plan oameni din eşalonul 2, 3 care sunt competenţi".

Devine tot mai clar că scena politică nu mai este la fel de atractivă pentru "civili" şi că liderii partidelor au înţeles că alegătorii au tot mai puţină încredere în politicienii care au dovedit constant că nu pun mare preţ pe promisiunile făcute în campaniile electorale.

Alegerile locale ar putea avea loc în data de 5 iunie 2016, iar campania electorală ar urma să debuteze pe 6 mai 2016, conform unui proiect al Autorităţii Electorale Permanente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb