SE RUPE COALIŢIA DIN CAUZA ANCHETEI PARLAMENTARE A PSD PE TURISM? Blaga: "Este necesară o restructurare guvernamentală"

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 29 iulie 2009

Ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, spune că există ministere "la care nu se întâmplă nimic" şi vede necesară o restructurare guvernamentală în viitorul apropiat.

Ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, spune că există ministere "la care nu se întâmplă nimic" şi vede necesară o restructurare guvernamentală în viitorul apropiat.

Liderul PD-L Vasile Blaga a anunţat că şi-a exprimat luni, în şedinţa coaliţiei de guvernare, punctul de vedere privind necesitatea unei restructurări guvernamentale. Blaga a precizat că a nominalizat ministerele "la care nu se întâmplă nimic", şi a adăugat că premierul va aprecia la ce moment trebuie făcută această restructurare. Democrat-liberalul Vasile Blaga a vorbit ieri, la un post de radio, despre necesitatea operării unei restructurări guvernamentale, dar şi despre relaţia cu partenerii de guvernare.

Miniştri vizaţi de restructurare

Despre social-democraţi, Blaga a apreciat că, în prezent, există "mai multe PSD-uri" - unul care doreşte coaliţia şi altul care se impune momentan şi care este împotriva colaborării cu PD-L.

Întrebat dacă este momentul unei restructurări guvernamentale până la alegerile prezidenţiale, ministrul PD-L a replicat: "Personal, mi-am exprimat în interiorul coaliţiei un astfel de punct de vedere, dar premierul va aprecia la un moment dat când va trebui făcută restructurarea (...) Tot ce am avut de spus, am spus ieri (n.r. luni, în şedinţa coaliţiei). Am şi nominalizat ministere la care nu se întâmplă nimic".

Blaga a evitat să dea detalii în legătură cu miniştrii ce ar putea fi vizaţi de restructuare.

De altfel, Blaga a subliniat că, din postura de secretar general al partidului, este obişnuit să-şi rezolve problemele sale şi ale PD-L "în interiorul partidului" şi că respectă protocolul coaliţiei.

Coaliţia, gata să se destrame din cauza comisiilor de anchetă

Liderul PD-L a criticat atitudinea PSD în privinţa înfiinţării Comisiei care să ancheteze activitatea minis­trului Turismului şi a susţinut că le-a repetat social-democraţilor că, dacă îşi menţin această direcţie, coaliţia este pe cale să se destrame.

Vasile Blaga a explicat: "Există un protocol al coaliţiei care spune clar care sunt paşii care trebuie urmaţi când se pune orice problemă legată de un membru al Cabinetului. Şi premierul, cât e el de premier, are obligaţia, când doreşte să facă o remaniere, să vină în faţa coaliţiei să spună: Vreau să remaniez acest om. Sigur că are dreptul să o facă, urmând ca partidul din care face parte acel ministru să desemneze un alt ministru în locul lui. Paşii sunt foarte clari. Nu sună bine când afli din presă că colegi din grupurile parlamentare ale celuilalt partid se exprimă într-un fel sau altul vizavi de un ministru al partidului tău".

Democrat-liberalul a menţionat că personal, încă din luna ianuarie, a încercat să-şi calmeze colegii de partid care îşi arătau nemulţumirea pentru că, deşi nici nu se construise bine Guvernul, atacurile dinspre PSD începuseră.

Blaga a amintit, în acest context, despre discursurile repetate ale lui Adrian Năstase sau Ion Iliescu.

Întrebat dacă le-a spus celor din PSD că, în cazul în care îşi menţin atitudinea, coaliţia este pe cale să se destrame, Blaga a răspuns: "Eu o spun de mai mult timp, nu de ieri. ", a explicat liderul PD-L, adăugând că ar fi păcat ca, în situaţia economică în care se află România, să apară o nouă criză politică.

"Dar aici fiecare răspunde după propriile abordări, după propriile fapte", a comentat Blaga.

Blaga: "PSD nu a fost invitat să părăsească guvernarea"

Ministrul a adăugat că PSD nu a fost invitat să părăsească această coaliţie. Ministrul Dezvoltării a mai spus că la constituirea coaliţiei, "din raţiuni rezonabile", s-a pus problema unei colaborări pe termen lung.

Vasile Blaga a declarat: "Însă, în momentul acesta văd că am avut dreptate când am spus că sunt mai multe PSD-uri. Sunt unii care îşi doresc, fără nicio discuţie, să colaborăm în continuare şi alţii care ştiu că împreună cu domnul Geoană pierd totul în partid. Din păcate, a doua categorie se impune în acest moment în PSD".

Blaga: PD-L nu intenţionează să modifice numărul de semnături pentru independenţi la prezidenţiale

Secretarul general al PD-L,Vasile Blaga, a declarat că PD-L nu intenţionează să modifice Legea alegerilor prezidenţiale în sensul măririi numărului de semnături necesare pentru candidaţii independenţi şi a adăugat că democrat-liberalii nu ar fi deranjaţi de candidatura lui Sorin Oprescu.

Ministrul Dezvoltării Vasile Blaga a declarat, la un post de radio, că PD-L nu a discutat şi nici nu este interesat de modificarea pragului de semnături pentru candidaţii independenţi la prezidenţiale, catalogând drept "o copilărie" scenariul potrivit căruia decizia de modificare a Legii alegerilor pentru preşedinţie ar surveni anunţului lui Sorin Oprescu privind posibila candidatură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb