Secretarul Trezoreriei sprijină reînnoirea mandatului preşedintelui Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell

G.U.
Internaţional / 22 august 2021

Janet Yellen

Janet Yellen

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, le-a spus consilierilor Casei Albe că sprijină reconfirmarea lui Jerome Powell, actualul preşedinte al Rezervei Federale a SUA (Fed), pentru al doilea mandat de patru ani, începând din februarie, a scris într-un mesaj pe Twitter un jurnalist de la Bloomberg, transmite Reuters, conform Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden nu a luat încă o decizie şi va face probabil un anunţ de Ziua Muncii, care se celebrează în SUA în prima zi de luni din septembrie, susţine jurnalistul, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Purtătorul de cuvânt al Trezoreriei SUA nu a dorit să comenteze declaraţia.

Economiştii intervievaţi luna trecută de Reuters se aşteaptă la reînnoirea mandatului actualului şef al Fed.

Powell a preluat funcţia de la Janet Yellen în februarie 2018 şi a trebuit să gestioneze situaţia economică în timpul celei mai grave crize de după Al Doilea Război Mondial, în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus (Covid-19) în 2020, notează sursa citată.

Casa Albă va decide în următoarele luni dacă vrea ca Powell să-şi păstreze funcţia, dar orice decizie de a-l înlocui ar putea provoca reacţii pe pieţe, într-un moment în care piaţa forţei de muncă se confruntă cu dificultăţi iar inflaţia este la un nivel ridicat, apreciază economiştii.

"În acest moment reînnoirea mandatului lui Powell este extrem de probabilă. El are o concurenţă serioasă în fruntea Fed, în special din partea lui Lael Brainard, una dintre colegele sale. Ea este pe locul doi în topul preferinţelor, dar acum Powell este favorit", declara James Sweeney, economist şef la Credit Suisse.

Jim O'Sullivan, director în cadrul TD Securities, este de acord: "Cred că e ca o tradiţie. Dacă ai făcut treabă bună, atunci preşedintele te va reconfirma, chiar dacă preşedintele este de la un alt partid decât cel care te-a numit prima dată".

În Congresul SUA, Powell s-a angajat luna trecută "să sprijine semnificativ" finalizarea redresării economiei în urma pandemiei şi a dat asigurări, în mod repetat, că inflaţia mai ridicată va fi tranzitorie.

Inflaţia anuală în Statele Unite ale Americii s-a menţinut, în iulie, la nivelul de 5,4%, cel mai ridicat începând din august 2008, fiind susţinută de majorarea salariilor şi de crearea de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb