Securitate cibernetică: Bucureştiul, important "nod" european

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 21 mai 2021

Securitate cibernetică: Bucureştiul, important "nod" european

Veşti bune pentru ţara noastră din punct de vedere al recunoaşterii de care se bucură specialiştii în securitate cibernetică şi nu numai. Dacă până acum ne mândream cu "viteza internetului", din acest moment există şi alte motive, mai temeinice de mândrie. Parlamentul European a adoptat planurile de consolidare a pregătirii şi rezilienţei Europei împotriva atacurilor cibernetice prin crearea unui centru de inovare şi expertiză. Noul centru de competenţe în materie de securitate cibernetică, ce va avea sediul la Bucureşti, va pune în comun expertiza legată de cercetarea în materie de securitate cibernetică şi va reuni comunitatea europeană de competenţe în domeniu. Acesta va oferi, de asemenea, sprijin financiar din partea programelor Orizont Europa şi Europa digitală pentru proiecte inovatoare din partea întreprinderilor nou-înfiinţate (start-ups) şi a IMM-urilor. Scopul legislaţiei este de a stimula ecosistemul tehnologic şi industrial european în materie de securitate cibernetică pentru a coordona şi a pune în comun resursele relevante din UE. Cadrul se bazează pe parteneriatul public-privat contractual privind securitatea cibernetică, creat în 2016. Iniţiativa va fi sprijinită prin programele Europa digitală şi Orizont Europa, în temeiul cadrului financiar multianual 2021-2027. "În special într-o perioadă în care atât de multe dintre activităţile noastre zilnice se desfăşoară online, devine cu atât mai important să asigurăm niveluri ridicate de inovare în domeniul securităţii cibernetice", a declarat raportorul Rasmus Andresen (Verzi/ALE, Germania), care a mai adăugat: "Această nouă structură va garanta că toată expertiza valoroasă care există în întreaga Europă - fie că este vorba de instituţii de cercetare, întreprinderi mici, întreprinderi nou-înfiinţate, ONG-uri şi comunitatea open-source - este inclusă în procesul de stabilire a priorităţilor europene în materie de cercetare. În acelaşi timp, oferim tuturor statelor membre posibilitatea de a investi colectiv mai mult în acest sector crucial şi de a ne pune în comun resursele".

Eurodeputatul european Siegfried Mureşan (PNL/PPE) a vorbit despre această decizie: "'Crearea acestui centru este o veste foarte bună fiindcă vom întări capacitatea Uniunii Europene de a se proteja împotriva atacurilor cibernetice. Vom sprijini de asemenea industria, toţi actorii din sectorul privat care contribuie la securitatea cibernetică a Uniunii Europene. Acest centru va fi un mare sprijin pentru ei. Prin procesul de digitalizare din ultimii ani, am trăit cu toţii noi provocări. Acum este momentul să trecem la nivelul următor. "Acum este momentul să aducem toate aceste resurse la un loc - contribuţia sectorului privat, cercetarea, expertiza de la nivelul autorităţilor publice - şi să facem din Uniunea Europeană un lider în materie de securitate cibernetică. Sunt încântat că Bucureştiul a fost ales drept gazdă a acestui nou centru pentru securitate cibernetică. Este un câştig pentru România şi este un câştig pentru Uniunea Europeană''.

Pe 13 septembrie 2017, Comisia Europeană a adoptat un pachet privind securitatea cibernetică cu o serie de iniţiative menite să îmbunătăţească în continuare rezilienţa, disuasiunea şi apărarea cibernetică. Un an mai târziu, CE a prezentat o propunere de creare a unui centru european de competenţă în materie de securitate cibernetică, cu o reţea conexă de centre naţionale de coordonare. Iniţiativa urmăreşte să îmbunătăţească şi să consolideze capacitatea UE în materie de securitate cibernetică, prin stimularea ecosistemului european tehnologic şi industrial de securitate cibernetică, precum şi prin coordonarea şi punerea în comun a resurselor necesare în Europa. Centrul de competenţe va deveni principalul organism de gestionare a resurselor financiare ale UE dedicate cercetării în materie de securitate cibernetică în cadrul celor două programe propuse - Europa digitală şi Orizont Europa - în cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb