ŞEFUL GĂRZII FINANCIARE:  "Există o relaţie directă între salariile mici şi corupţia din instituţie"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 februarie 2011

Comisarul General al Gărzii Financiare, Arpad Ladanyi, susţine că există o legătură directă între salariile reduse ale comisarilor şi gradul de corupţie din instituţie. În opinia sa, tocmai aceste constrângeri bugetare ar explica şi "goana" după amenzi ale angajaţilor, acestea fiind recompensate prin stimulente.

Arpad Ladanyi a declarat, citat de Mediafax: "În opinia mea există o relaţie directă între veniturile directe încasate de comisari şi gradul de corupţie din Garda Financiară. Cine nu constată această realitate, această relaţie, cred că este rupt de realităţile româneşti". Oficialul Gărzii Financiare a arătat că, anul trecut, instituţia avea 1.339 de angajaţi.

Venitul mediu al unui angajat al Gărzii Financiare, incluzând stimulentele de performanţă, a fost în 2010 de 2.170 lei lunar, cea mai mică remuneraţie primită fiind de 1.173 lei, iar cea mai mare de 7.029 lei.

"Garda Financiară a făcut 1,3 controale pe zi pe echipă anul trecut, ceea ce înseamnă foarte mult, dar probabil multe dintre aceste controale au fost superficiale, scăpând esenţa, iar numărul foarte mare de sesizări penale a fost urmat de foarte puţine condamnări", a subliniat Ladanyi.

Oficialul a explicat calitatea slabă a sesizărilor penale prin lipsa consilierilor juridici în aproape jumătate din judeţe.

Anul trecut, Garda Financiară a avut 192.000 de acţiuni de control, aplicând 122.000 de amenzi din care a încasat 31 milioane euro.

Totodată, instituţia a întocmit 5.718 de sesizări penale, a emis 1.197 de decizii măsuri asiguratorii, a suspendat 8.259 de unităţi comerciale şi a confiscat sume de peste 134 milioane de lei.

"Contabiliceşte, Garda Financiară este un centru de profit al statului, încasările fiind mai mari decât cheltuielile pe care le face", a încheiat Ladanyi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Urmatorii cercetati de catre DNA ( si nu numai) ar trebui sa fie comisarii garzii financiare. Dar cercetati, absolut toti, cu atentie, sa vedeti ce averi au achizitionat din salariile mici -asa cum zice comisarul sef, dar mai ales in ce afaceri sunt bagati prin interpusi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb