SENAT:  Încep procedurile de numire a unui judecător la CCR

M.S.
Politică / 1 aprilie 2019

Încep procedurile de numire a unui judecător la CCR

Biroul permanent al Senatului a fost informat, astăzi, cu privire la numirea unui judecător la Curtea Constituţională, procedură care trebuie declanşată, conform legii, cu trei luni înainte de expirarea mandatului "fiecărui judecător".

"Vă informăm că, potrivit prevederilor art.68 alin (4) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată în Monitorul Oficial al României (...), cu trei luni înainte de expirarea mandatului fiecărui judecător, preşedintele Curţii Constituţionale sesizează pe preşedintele Camerei Parlamentului care a numit judecătorul sau, după caz, pe preşedintele României, solicitându-i să numească un altul în locul lui; numirea trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor", se precizează în sesizarea trimisă de CCR, relatează Agerpres.

Conform aceluiaşi document, mandatul Simonei-Maya Teodoroiu, numită judecător la CCR pentru diferenţa de mandat, expiră la data de 15 iunie, iar numirea noului judecător la CCR trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătoresc predecesor, precizează CCR.

"În aplicarea acestor dispoziţii legale, vă aducem la cunoştinţă că, prin Hotărârea Senatului nr.10 din 18 februarie 2015, doamna Simona-Maya Teodoroiu a fost numită judecător la CCR pentru diferenţa de mandat, respectiv până la data de 15 iunie 2019, dată la care ar fi expirat mandatul de nouă ani pentru care a fost numită Iulia Antoanella Motoc. În temeiul art.67 alin (1) lit. a) se constată, potrivit dispoziţiilor art.67 alin (2) teza întâi, că mandatul doamnei judecător Simona-Maya Teodoroiu expiră în data de 15 iunie 2019. Aşadar, în raport cu regulile stabilite de art.68 alin (1) teza finală din Legea nr.47/1992, republicată, numirea noului judecător la Curtea Constituţională trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor, în baza dispoziţiilor aret.142 alin (3) din Constituţie şi ale art.5 alin (2) din legea organică a Curţii", mai precizează CCR.

Procedural, plenul Senatului va dezbate şi supune la vot propunerile grupurilor parlamentare pentru numirea unui judecător la CCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb