SENATOR PNL: "România nu îşi permite să preia cota obligatorie de imigranţi din Mediterana"

Simona Grigorescu
Miscellanea / 24 august 2015

Marius Obreja: "Aproape 1,5 milioane de emigranţi şi refugiaţi asteaptă să ajungă în Europa"

Senatorul PNL de Covasna Marius Obreja declară că România nu are resurse necesare şi nici capacitatea logistică pentru a prelua din cota obligatorie de imigranţi din Mediterana, stabilită în rezoluţia Parlamentului European din aprilie 2015, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Senatorul arată că imigraţia provenită din Nordul Africii şi Orientul Apropiat va genera probleme pe care Europa, cu mecanismele actuale ale politicii de securitate, apărare, educaţie şi integrare, nu le va putea gestiona.

"O estimare recentă arată că numai în Libia sunt, la această ora, peste 500.000 de emigranţi care se pregătesc să traverseze Mediterana. Între octombrie 2013 şi octombrie 2014, au fost preluaţi la bord 140.000 de refugiaţi. Acestora li se adaugă cei peste un milion de refugiaţi din Siria sau Irak, care se află în Turcia, şi care doresc să ajungă în Europa prin Grecia. De la începutul acestui an, peste 1.500 de persoane au murit în Marea Mediterana, iar tragedia aceasta continuă", potrivit comunicării.

Obraja susţine că "Uniunea Europeană se face că rezolvă problemele vecinătăţii de Sud, dar nu face nimic pe termen lung".

Obreja afirmă că exemplul constituirii de garduri ghimpate pentru a ţine la distanţă valul de imigranţi "este mai degrabă un răspuns potrivit pentru Evul Mediu".

"Deşi nu este direct expusă, România începe să fie şi ea afectată de valuri consistente de solicitanţi de azil, refugiaţi şi migranţi, iar Guvernul Ponta nu a avut o poziţionare publică pe acest subiect şi nu există statistici oficiale în acest sens", potrivit senatorului.

Senatorul mai transmite că "Europa poate concesiona pe termen mediu sau lung suprafeţe de teren situate în Nordul Africii, în care să construiască şi să apere localităţi destinate refugiaţilor: se pot găsi mai multe guverne stabile din Nordul Africii cu care se pot stabili contractele pentru aceste terenuri, care vor deveni poluri de civilizaţie cu locuinţe, străzi, apă potabilă şi canalizare, şcoli, administraţie locală, poliţie, spitale şi forţe armate europene care să le apere".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb