Senatul a votat legea pensiilor speciale

S.B.
Politică / 29 martie 2023

Senatul a votat legea pensiilor speciale

Senatul a votat, miercuri, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege al Guvernului privind pensiile speciale, cu amendamentele agreate în cadrul coaliţiei, informează news.ro.

Proiectul de lege a fost votat cu 79 de voturi pentru şi 37 împotrivă şi merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Reforma pensiilor speciale este jalon în PNRR astfel că de adoptarea legii depinde tranşa numărul trei de plată a fondurilor europene. Proiectul a stat mai multe luni în Senat, iar Comisia Europeană şi Banca Mondială au transmis mai multe observaţii la lege.

Comisiile juridică, de apărare şi de muncă din Senat au adoptat, marţi, un raport de admitere cu amendamente admise şi respinse la proiectul de lege privind pensiile speciale. Printre modificările admise se numără faptul că nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii, se interzice cumulul pensiilor speciale, se introduce un impozit de 15% pentru partea de necontributivitate şi se prevede că pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Imi este rusine ca sunt roman cu asemenea alti romani speciali si alti aserviti din politica romanessca.Niste trogloditi care au ajuns la putere di nu stiu cum sa gestioneze banii tarii .Pe langa ca au trecut 30 de ani si n-au reslizat nimic,au lasat poporul sa moara de foame iar iei isi inghrsuir tot ce prin in buzunarele lor RUSINE!

    Sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic!

    Cata marlanie...aproape nu se schimba nimic.

    Pensiile de la o anumita data, toate pe contributivitate iar cele in plata impozitare progresiva pe partea necontributiva. E greu?

    Pai da...pentru ca parlamentarii si ''specialii'' au si ei copii si nepoti in ''sistem'' carora vor sa le lase mostenire pensii ''speciale''. 

    Se mira ca pleaca tinerii din tara, si se mira ca partide extremiste ca AUR au tot mai multi votanti satui pana-n gat de spagari si speciali si smenari, capuse si bugetari de lux si politicieni analfabeti dar bogati cu cadouri de la matusa-sa si de la mama-sa. Care toti sug din impozitelor platite din munca oamenilor obisnuiti catre care nu se -ntoarce mai nimic decat bugetari sictiriti si obraznici , drumuri proaste, spitale de te-apuca groaza sa intri(si vezi sa ai spaga-n buzunar), scoli unde se schimba regulile de 2 ori pe an, si o pensie mizerabila dupa 65 de ani.

    Si Ordonanta 13 is back. Daca furi 250000 Ron, nu mai e infractiune de abuz in serviciu ! Deci liber la furat !

    1. Daca societati ca City si Euroins dau faliment una dupa alta si lasa gauri de SUTE DE MILIOANE DE EURO si smenarii de la ASF in frunte cu Marcu si Rosu nu patesc nimic ba chiar sunt mentinuti in functii, este liber la furat. Asta e mesajul lui Ciolacu si PSD.

    sa va fie rusine, specialilor, din cauza voastra vom pierde 3 miliarde de euro din PNRR

    O modifica camera de iese cum trebuie și mai mult decât atât.Nu ne facem griji pt speciali.Praf in ochi.

    Uriasa banda de idioti-nativ, criminala clica securista, in actiune!

    1. Exact! Totul e putred numai cuvintele lor sunt mieroase si adormitoare.

    Ar trebui ca UE sa nu mai dea un euro pana cand se elimina aceasta mizerie aruncata in obrazul romanilor. Poate asa explodeaza si mamaliga romaneasca. Ce popor suntem daca de 30 de ani tinem la putere cele doua gasti de aranjori care au dus Romania in gard, fiind ultimii in Europa, in timp ce smecherii huzuresc fara sa aibe nici o responsabilitate. Afirmatia ca nu se poate face nimic, nu este adevarata. 100000 l-au detronat pe Ceausescu. Cu 100000 de oameni hotarati in strada in Bucuresti, acesti pigmei vor fugi ca potarnichile

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb