Senatul, în pericol de blocaj din cauza războiului dintre partide

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 17 martie 2010

Senatul, în pericol de blocaj din cauza războiului dintre partide

Telenovela debarcării continuă

Scandalul înlăturării lui Mircea Geoană de la şefia Senatului continuă. Ieri, solicitarea PD-L şi a independenţilor de revocare a lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului a fost scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Foarte probabil, senatorii PD-L şi independenţi vor încerca, din nou, astăzi, la lucrările plenului să depună cererea de revocare.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, ieri, după şedinţa Biroului Permanent, că solicitarea referitoare la revocarea sa din funcţie reprezintă, de fapt, o nouă cerere de revocare, pentru că este semnată de alţi senatori decât cei care au semnat solicitarea precedentă.

Geoană consideră că "obsesia unora" de a-l schimba din funcţie se loveşte de "impedimentele" constituţionale, dar şi de cele care ţin de decenţă politică.

Mircea Geoană a explicat: "Solicitarea în fapt, ţinând cont că a fost semnată de senatori diferiţi faţă de cei iniţiali, reprezintă, în opinia mea, o nouă cerere de revocare, iar Regulamentul spune că o nouă o cerere de revocare se face o dată pe sesiunea parlamentară. Asistăm, în continuare, la un joc de retorică politică".

Şeful Senatului a adăugat că nu exclude posibilitatea de a se adresa Curţii Constituţionale a României în acest caz. (C.D.)

PD-L îi cere lui Geoană să justifice cum a cheltuit fondul preşedintelui Senatului

Senatorul PD-L, Iulian Urban, i-a solicitat preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, printr-o adresă depusă, ieri, la Biroul Permanent, să îi pună la dis-poziţie toate informaţiile privind cheltuielile făcute cu deplasările interne şi externe în cursul anului 2009, precum şi rapoartele anuale privind utilizarea fondului aflat la dispoziţia acestuia, informează Agerpres.

Iulian Urban a precizat că Mircea Geoană, în calitate de şef al Senatului, dispune de un fond şi a adăugat că vrea să afle dacă şeful Camerei superioare a prezentat Biroului Permanent rapoartele anuale pe 2008 şi 2009 cu privire la utilizarea sumelor respective.

Senatorul PD-L a mai cerut lămuriri şi în privinţa sumelor decontate din bugetul Senatului pentru deplasările interne şi externe ale lui Mircea Geoană.

Mircea Geoană: "Nu am folosit banii Senatului pentru nicio acţiune de partid şi pentru nicio deplasare în scop electoral"

Mircea Geoană a declarat, ieri, după şedinţa Biroului Permanent, că nu a folosit banii Senatului pentru nicio acţiune de partid şi nicio deplasare în scop electoral. Şeful Senatului a arătat că, dacă ar fi intenţionat să utilizeze bani de la buget, ar fi avut nevoie de aprobarea Biroului Permanent.

Geoană i-a transmis senatorului Iulian Urban că prezentarea unui Raport privind cheltuirea sumelor din Fondul Preşedintelui este "o obligaţie a preşedintelui", pe care a îndeplinit-o "în premieră".

Preşedintele Senatului a precizat că "a utilizat banii din Fondul Preşedintelui exclusiv pentru chestiuni sociale", alocându-i pentru "oamenii cu necazuri în familie sau o situaţie personală nefericită". Întrebat de jurnaliştii prezenţi pe ce bani a făcut deplasarea la Moscova, în campania electorală pentru preşedinţie, Mircea Geoană a afirmat că a fost vorba de "resursele PSD", deoarece aceasta a fost o deplasare "în interes de partid".

Fondul preşedintelui Senatului, cheltuit pe flori, mărţişoare şi colindători

La data de 15 martie, la Biroul Permanent al Senatului, a fost înregistrat "Raportul privind utilizarea fondului preşedintelui Senatului României pe anul 2009" în care se precizează că acesta a dispus de 241.000 de lei din care a utilizat 240.018 lei. Documentul precizează că această sumă a fost folosită pentru: acordarea de ajutoare salariaţilor Senatului cu diverse probleme sociale grave (58.450 lei), acordarea de flori, mărţişoare şi câte o cupă de şampanie angajatelor Senatului cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie (1.090 lei), acordarea de recompense salariaţilor care au copii sub 18 ani şi colindătorilor care au participat la festivităţile prilejuite de sărbătorile de iarnă din Senat (36.349 lei) şi acordarea de recompense băneşti tuturor salariaţilor pentru activitatea desfăşurată în 2009 (144.130 lei).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. fondul presedintelui senatului face parte din bugetul Seantului si este conceput pentru a servi ca resursa de finantare a activitatilor de protocol. In nici-un caz pentru a da stimulente, recompense si ajutoare banesti slariatilor din Senat! ln fine, l-au gabuit in toata splendoarea disperarii lui!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb