Şereş susţine că are dosar fabricat politic

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Politică / 1 aprilie 2009

Codruţ Sereş a declarat că, de fiecare dată de când s-a început urmărirea penală împotriva sa, a aflat detaliile despre anchetă din presă.

Codruţ Sereş a declarat că, de fiecare dată de când s-a început urmărirea penală împotriva sa, a aflat detaliile despre anchetă din presă.

Secretarul general al Partidului Conservator şi fost ministru al Economiei şi Comerţului, Codruţ Şereş, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că dosarul pentru care este trimis în judecată de procurorii DIICOT este unul fabricat politic şi a anunţat că nu va renunţa la candidatura pentru Parlamentul European. Domnia sa susţine că are încredere în justiţie şi că nu se lasă intimidat, deşi punerea sub acuzare a survenit anunţului candidaturii sale la Parlamentul European.

Reprezentantul PC a mai spus că nu este întâmplător faptul că, de trei ani, de fiecare dată când şi-a depus candidatura, procurorii au început urmărirea penală împotriva sa, iar acum a fost trimis în judecată pentru participare la un grup de spionaj şi pentru trădare prin transmitere de documente cu caracter de secret de stat. Secretarul general al PC a sugerat că la baza dosarului său ar putea fi preşedintele Traian Băsescu, care a fost extrem de deranjat de prezentarea bileţelului privind intervenţia de la ALRO Slatina.

Codruţ Şereş a mai declarat că, de fiecare dată de când s-a început urmărirea penală împotriva sa, a aflat detaliile despre anchetă din presă. Domnia sa afirmă că la numai o zi de la data solicitării sale privind completarea dosarului cu probe - făcută în 26 martie a.c. - a apărut în presă un rechizitoriu de 500 de pagini, greu de realizat într-o zi. Şereş a respins acuzaţiile care îi sunt aduse, susţinând, între altele, că nu pot fi prezentate probe împotriva sa numai prin intermediul unor convorbiri telefonice cu terţe persoane care nu pot constitui o dovadă concretă în dosar. Reprezentantul PC a negat că ar fi transmis documente cu caracter de secret de stat sau altfel de documente, afirmând, în acest context, că statul român a câştigat prin privatizarea Electrica Muntenia Sud.

Codruţ Şereş a calificat drept normală decizia de vânzare a 8% din acţiunile Petrom către salariaţi şi a spus că sunt aberante şi acuzaţiile potrivit cărora ar fi cerut ajutor extern pentru a fi susţinut în funcţia de ministru.

DIICOT i-a trimis, luni, în judecată, pe fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy în dosarul privatizărilor strategice, alături de alte persoane. Potrivit DIICOT, aceştia ar fi constituit sau ar fi aderat, în perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006, la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, care ar fi acţionat pentru a obţine avantaje din privatizarea Electrica Muntenia Sud, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a Romaero SA Bucureşti şi Avioane SA Craiova, precum şi din consultanţa în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb