SERGHEI LAVROV: ''Rusia nu vizează încheierea războiului din Ucraina la 9 mai''

G.U.
Internaţional / 2 mai 2022

''Rusia nu vizează încheierea războiului din Ucraina la 9 mai''

Rusia nu caută să termine războiul din Ucraina la 9 mai, sărbătorită ca Ziua Victoriei, a spus ministrul său de externe, Serghei Lavrov, în timp ce analiştii estimează o posibilă încheiere a conflictului la acea dată, notează AFP, conform Agerpres.

"Militarii noştri nu îşi vor ajusta artificial acţiunile la vreo dată anume, inclusiv la Ziua Victoriei", a declarat Serghei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea italiană Mediaset, difuzat duminică, referindu-se la această dată comemorând ziua de 9 mai 1945 şi capitularea naziştilor în faţa Aliaţilor, printre care Uniunea Sovietică.

"Ritmul operaţiunii din Ucraina depinde, în primul rând, de necesitatea de a minimiza posibilele riscuri pentru populaţia civilă şi militarii ruşi", a adăugat el.

Rusia sărbătoreşte, de obicei, Ziua Victoriei cu mare fast, cu o uriaşă paradă militară prin centrul Moscovei şi un discurs al preşedintelui Vladimir Putin, salutând rolul principal al ţării în înfrângerea fascismului în Europa.

Dar celebrările din acest an vor fi plasate pe fundalul campaniei militare a Moscovei în Ucraina, pe care Putin a justificat-o spunând, printre altele, că fosta republică sovietică trebuie "denazificată" şi făcând alte aluzii la cel de-Al Doilea Război Mondial.

"Vom sărbători solemn ziua de 9 mai, aşa cum facem întotdeauna. Să ne amintim de cei care au căzut pentru eliberarea Rusiei şi altor republici ale fostei URSS, pentru eliberarea Europei de flagelul nazist", a declarat Lavrov.

Mii de civili au fost ucişi în Ucraina şi milioane au fost strămutaţi în urma invaziei ruse care a început la 24 februarie.

Moscova a anunţat un bilanţ oficial de aproximativ o mie de morţi printre soldaţii săi. Ucraina susţine că pierderile Rusiei sunt mult mai mari, potrivit AFP.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. neinchiderea razboiului la 9 mai 2022 atrage dupa sine cresterea sanselor inchiderii existentei Rusiei peste nu multa vreme.

    voi singuri va hotarati soarta, nimeni altcineva.  

    Amintiti-va de vechea vorba din Biblie: cand un popor greseste iremediabil in fata lui Dumnezeu, cum pierde Dumnezeu acel popor ? Ia mintile conducatorilor si duce poporul in distrugere datorita deciziilor interne acelui popor, nu datorita actiunilor externe.  

    Urmariti CU SINCERITATE deciziile Rusiei (dincolo de retorica mincinoasa a Rusiei cu vanatoarea de nazisti) si urmarile de pana acum si evaluati.  

    Nu i-a atacat nimeni pe rusi, ei singuri s-au bagat intr-o mare problema.  

    Ei singuri isi pot inchide singuri problema renuntand la razboi.  

    Dar vad ca Dumnezeu are alte planuri cu ei, planuri de eliminare din Istorie ... aceste planuri nu sunt in favoarea poporului rus.  

    Cineva cu o medie cultura religioasa si spirituala ar putea usor intelege TOATE semnele care sunt si sa ia repede decizia inchiderii razboiului ! ex: ultimul semn divin: desi la bordul navei amiral Moskva era o bucatica atestata ca reala din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost crucificat Iisus ... asta nu a impiedicat formidabila scufundare a navei-amiral, una dintre cele 3 detinute de Rusia si singura care activa in Marea Neagra (celelalte 2 sunt in alte mari si oceane).  

    Ce va spune voua asta?  

    Credeti ca lui Dumnezeu ii plac razboaiele ? Credeti ca lui Dumnezeu i-a placut sa ii vada pe Shoygu si pe Putin drogandu-se cu ceaiuri si fum toxic de plante halucinogene in Siberia pe la samani ? Credeti ca a scapat vreun detaliu lui Dumnezeu si nu a vazut caile sataniste pe care au apucat conducatorii Rusiei ???  

    Nu-i scapa nimic lui Dumnezeu.  

    Vai de poporul rus ce il asteapta in 2023 datorita nebuniei conducatorilor sai.  

    Reiterez ce am mai zis: Rusia se va scufunda nu datorita celorlalte tari sau NATO sau a altei parti externe Rusiei ... ci datorita propriilor conducatori si propriului popor. Distrugerea Rusiei sta doar in interiorul sau caci nimeni nu ii poate face mai mare rau decat isi poate face Rusia siesi.  

    Recomand conducatorilor Rusiei sa inchida imediat acest razboi, retrageti-va de pe caile gresite in ochii lui Dumnezeu!  

    Prin acest mesaj demonstrez ca sunt in sens cretin prieten al poporului rus si dusman al distrugerilor si razboiului.

    Dar rusii comuni nu au prieteni printre conducatorii Rusiei, ci DUSMANI ! Le-a luat Dumnezeu mintile sefilor Rusiei ! ... Mare pacat de acest popor....  

    1. *Prin acest mesaj demonstrez ca sunt in sens creStin prieten al poporului rus

      nu stiu ce s-a intamplat, in mesajul initial (recitit) scrisesem corect ... poate a fost o eroare de autocorrect la telefonul meu 

      Gura pacatosului adevar graieste. Ai scris bine prima data.

      Greseala pe care a facut-o e tare,cea mai buna brodeala din ultimul timp!Daca noi am fi prieteni ai poporului rus,am fi in sens cretin,asa este,aia nu dau doi bani pe noi,trebuie sa plangem cu lacrimi de crocodil!

    Un imperiu (NATO, SUA etc) se extinde pana da de alte imperii, popoare care se opun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb