Serverele PRIMERGY S5 de la Fujitsu Siemens Computers oferă mai multă putere şi mai puţin consum

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 aprilie 2009

Familia de servere PRIMERGY Dual Socket S5 ce poartă eticheta Green IT, oferă mai multe operaţiuni în schimbul a mai puţini watti cu ajutorul carcasei "cool-safe"

Noua arhitectură de servere PRIMERGY Dual Socket S5 de la Fujitsu Siemens Computers este durabilă şi este disponibilă acum alături de noile procesoare Intel, anunţă un comunicat al companiei. Performanţa noii generaţii de servere PRIMERGY S5, randamentul energetic, simplitatea în utilizare şi tehnologia de înaltă eficienţă încorporată, transformă noua familie de servere în platforma ideală pentru infrastructurile dinamice, în timp ce carcasa "cool-safe" permite economisirea energiei şi reducerea costurilor operaţionale.

Masami Yamamoto, Corporate Senior Vice President la Fujitsu Limited a declarat: "Noua gamă a serverelor PRIMERGY reprezintă viziunea globală a Grupul Fujitsu - ideal poziţionat pentru a extinde prezenţa produselor, soluţiilor şi a serviciilor destinate centrelor de date în lumea întreagă. Beneficiind de valoarea remarcabilă a brandului, de performanţe energetice şi caracteristici deosebite, serverele PRIMERGY sunt o piatră de temelie în strategia Fujitsu. Noua generaţie Dual Socket S5 subliniază preocuparea continuă a companiei pentru satisfacerea cerinţelor clientului."

Noua generaţie de servere PRIMERGY Dual Socket S5 este concepută ţinând cont de nevoile actuale şi viitoare ale clienţilor. Noile sisteme sunt optimizate pentru performanţa maximă, având o capacitate de memorare de până la 144 GB şi seria de procesoare de ultimă generaţie Intel Xeon 5500, denumită generic Nehalem, prezentată astăzi de Intel. Cu noile lor standarde de performanta si siguranta, noile modele PRIMERGY S5 sunt ideale pentru scenariile de virtualizare si proiecte de consolidare a arhitecturii IT, deoarece in multe cazuri, un singur server inlocuieste perfect un grup de servere mai vechi.

Conceptul "green IT" este un element cheie în proiectarea noii game de servere PRIMERGY S5. Noile modele sunt printre primele servere care au fost marcate cu propria etichetă specifică produselor de acest tip, de către Fujitsu Siemens Computers şi au obţinut o mult-ravnita clasificare de două stele in riguroasa schemă de etichetare. Acestea au unitati de alimentare foarte eficiente. Caracteristicile inovatoare de tip "Server View Power Management" ajută la economisirea energiei, contribuind astfel la scaderea costurilor. Reduce consumul de energie se datorează noii caracteristici "cool-safe" a serverelor care au un design nou, optimizat pentru răcire. În concluzie, noile servere PRIMERGY S5 fac mai multe cu mai puţină energie, contribuind la o scădere semnificativă a costurilor pe durata deţinerii.

Categoria dual-socket reprezintă unul din cele mai mari segmente pe piaţa de servere x86. Oferind o gamă de produse care se potrivesc perfect cu arhitectura IT a clientului, cele cinci noi modele dual-socket sunt deja gata de a fi livrate - gama incepe cu TX300 S5 (tower server), RX200 S5 (1U rack server) si RX300 S5 (2U rack server). In iunie, aceasta gama de produse va fi completata de TX200 S5 (tower server) şi BX 620 S5 (Blade server).

Jens-Peter Seick, Senior Vice President la Enterprise Server din cadrul Fujitsu Siemens Computers spune: "Noua generatie de servere PRIMERGY S5 are un impact deosebit in privinta costurilor de intretinere, pe perioada functionarii. Introducem un nou concept revolutionar care optimizeaza racirea si utilizarea, functionand in acelasi timp pe baza procesoarele de ultima generatie Intel Xeon. Rezultatul este o gama de servere de inalta performanta, capabile sa aduca eficienta pe termen lung, in cadrul centrelor de date. Noua generatie PRIMERGY S5 este conceputa pentru a reduce timpul si resursele, fiind un exemplu extraordinar pentru felul in care design-ul inovator al serverelor noastre raspunde nevoilor clientilor acum si in viitor."Noul procesor Intel Xeon 5500 este piatra de temelie in strategia Intel de crestere a puterii serverelor, in acelasi timp cu reducerea consumului de energie" spune Christian Morales, Vice Presedinte si Director General la Intel Europa, Orientul Mijlociu si Africa. "Clientii beneficiaza de puterea noului procesor Intel Xeon seria 5500 acum, prin intermediul furnizorilor precum Fujitsu Siemens Computers care detin tehnologia necesara pentru a-l face diponibil imediat."

Noile servere PRIMERGY Dual Socket S5 sunt disponibile la comanda. Data livrarii in afara EMEA poate varia.

Fujitsu Siemens Computers este cel mai important furnizor european de soluţii şi servicii IT, cu o concentrare strategică pe produsele, serviciile şi soluţiile Mobility and Dynamic Data Center din generaţia următoare. Având o platformă şi un portofoliu de servicii de excepţie, oferta noastră acoperă o gamă largă, de la dispozitive handheld până la desktop-uri, soluţii şi servicii pentru infrastructura IT a companiilor. Compania Fujitsu Siemens Computers este prezentă în toate segmentele importante ale pieţei de-a lungul Europei, Orientului Mijlociu şi Africii, prin divizia de servicii care şi-a extins activitatea în 170 de ţări din întreaga lume. Crescând forţa, inovaţiile şi puterea de acoperire a acţionarilor noştri, Fujitsu Limited şi Siemens AG, ne asigurăm că satisfacem necesităţile clienţilor noştri: companii mari, mici şi de dimensiuni medii, şi utilizatori finali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb