Shanghai Electric intenţionează să preia grupul german Manz

Andrei Stan
Companii / 28 februarie 2016

Gigantul industrial chinez Shanghai Electric intenţionează să preia o participaţie majoritară în grupul german Manz, o tranzacţie care ar putea duce la o potenţială ofertă de preluare completă, transmite Reuters.

Manz, specializată pe utilaje folosite la producerea panourilor solare, ecrane pentru smartphone-uri şi baterii, a anunţat că achiziţia va fi desfăşurată printr-o emisiune de acţiuni prin care grupul german va emite noi acţiuni pentru a-şi majora capitalul cu aproximativ 43%. Shanghai Electric va achiziţiona acele acţiuni care nu sunt subscrise de către acţionari la preţul de subscriere, care va fi stabilit la maxim 40 de euro per titlu.

Directorul general Dieter Manz şi soţia sa Ulrike Manz, care în prezent deţin 35,2% şi, respectiv, 3,8% din grupul german, nu-şi vor exercita drepturile de subscriere.

Astfel Shanghai Electric va obţine o participaţie de maxim 29,9% din Manz. Cele două companii intenţionează să colaboreze în domeniul stocării energiei, a producerii panourilor solare şi al automatizării, unde Apple este un client major al Mainz.

Manz are o capitalizare de piaţă de 204 milioane de euro (223 milioane de dolari), conform datelor Reuters. Dieter Manz va rămâne directorul general al companiei, iar contractul său va fi extins cu cinci ani.

Tranzacţia reprezintă un nou pas al strategiei firmelor chineze, care caută să obţină accesul la piaţa germană prin intermediul achiziţionării unor companii.

Compania chineză de stat Beijing Enterprises Holding a acceptat recent să plătească 1,438 miliarde de euro (1,608 miliarde de dolari) pentru preluarea firmei germane EEW Energy from Waste, cea mai mare investiţie chineză în Germania de până acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb