SHUTTLE TRANSFER SERVICES a cerut insolvenţa companiei Blue Air

J.P.
Companii #Insolvenţa / 22 noiembrie 2020

SHUTTLE TRANSFER SERVICES a cerut insolvenţa companiei Blue Air

În dosarul de pe rolul Tribunalului Bucureşti nr. 23803/3/2020, societatea SHUTTLE TRANSFER SERVICES SRL Cluj-Napoca a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă a BLUE AIR AVIATION SA Bucureşti, conform portal.just.ro.

Acest fapt a fost posibil chiar dacă societatea de transport aerian se află cursul unei proceduri de concordat preventiv (dosar nr.15290/3/2020), deoarece planul de redresare din cadrul acestei proceduri nu a fost încă omologat de către judecătorul-sindic. Omologarea acestui plan ar produce efecte juridice de amploare cum ar fi: suspendarea tutoror procedurile de executare silită, impunerea creditorilor nesemnatari ai concordatului preventiv un termen de maximum 18 luni de amânare a scadenţei creanţei lor, şi nu în ultimul rând imposibilitatea deschideri procedurii insolvenţei faţă de debitor.

În consecinţă, este vital pentru compania BLUE AIR AVIATION SA să ajungă la un acord privind concordatul preventiv cu majoritatea creditorilor săi (cel puţin 75% din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate) cel târziu până la următorul termen de judecată al dosarului nr. 23803/3/2020 (22.01.2021) pentru a beneficia de efectele juridice mai sus amintite, evitând astfel deschiderea procedurii de insolvenţă.

Potrivit unui comunicat al companiei, procedura de concordat preventiv face parte din strategia de restructurare a sa, ca urmare a contextului creat de pandemia de COVID-19, context care a determinat, în perioada martie - iunie 2020, o reducere cu peste 100 de milioane de euro a încasărilor faţă de nivelul estimat şi planificat pentru această perioadă.

"Pentru a-şi putea onora toate obligaţiile către pasagerii, angajaţii şi partenerii săi şi pentru a putea asigura desfăşurarea în bune condiţii a zborurilor regulate după 4 luni de suspendare totală sau parţială a zborurilor, Blue Air anunţă intrarea în procedura de concordat preventiv. (...) Odată cu reluarea programului normal de zbor, Blue Air va fi în măsură să genereze, în următoarele 18 luni, veniturile necesare atât plăţii datoriilor eşalonate, care vor constitui parte a procedurii de concordat, cât şi a datoriilor către pasageri şi agenţii, în timp ce pierderile directe generate de pandemie vor fi acoperite prin ajutorul de stat aprobat de Guvernul României, prin Memorandumul adoptat în data de 23 aprilie 2020. Judecătorul a admis astăzi cererea Blue Air Aviation de intrare în procedura de concordat. Această procedură are ca scop crearea unui teren solid care să permită companiei depăşirea acestei perioade. Pe parcursul acestei proceduri, Blue Air va beneficia de asistenţa KPMG Restructuring SPRL (departamentul de restructurare al KPMG România) ca administrator concordatar formal şi consultant pe parte de restructurare. Decizia de accesare şi implementare a acestei proceduri s-a făcut pe baza unei comunicări constante cu principalii parteneri, aceştia înţelegând complexitatea situaţiei economice declanşate de pandemie", se menţionează în comunicat.

Începând cu 1 iulie, Blue Air a reluat zborurile regulate spre 29 de destinaţii şi planifică să revină la cel puţin 47 de destinaţii odată cu încetarea stării de alertă şi cu suspendarea tuturor restricţiilor de către autorităţile statelor în care operează. Pentru a putea, însă, asigura reluarea în bune condiţii a zborurilor regulate şi onorarea tuturor obligaţiilor asumate către pasagerii, angajaţii şi partenerii săi, Blue Air Aviation a apelat la procedura de concordat preventiv.

Reamintim că la finele lui 2019, SIF Banat-Crişana achiziţionase obligaţiuni Blue Air de nouă milioane de euro, cu o dobândă anualizată de 13%, iar în data de 16 iunie a acestui an societatea a anunţat amendarea prospectului de ofertă şi prelungirea cu trei luni a termenului de maturitate a obligaţiunilor, care ar fi trebuit să fie 15 septembrie. În luna octombrie, SIF Banat-Crişana (SIF1) a încasat integral contravaloarea în lei a sumei calculată pentru sfârşitul zilei de 21 octombrie 2020, reprezentând principal şi dobânda aferente emisiunii de obligaţiuni corporative Blue Air Aviation, şi urmează să ridice ipotecile instituite la data emisiunii, conform unui raport al SIF1 de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În anul 2019, Blue air a înregistrat o cifră de afaceri de 2.187.726.417 de lei. Compania a obţinut un profit de 72.203.229 de lei iar datoriile au fost de 646.472.337 de lei, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice (mfinante.gov.ro).

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3054
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9853
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.3538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb