SIBEX Aurul şi moneda unică europeană câştigă din nou teren

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 noiembrie 2016

La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii a adus doar 15 contracte, cu o valoare echivalentă de circa 40.000 lei, interesul pentru derivate menţinându-se la cote minime. Dintre toate produsele disponibile erau tranzacţionate doar două, anume derivatul pe uncia de aur pe scadenţa decembrie 2016 şi derivatul pe cursul euro/dolar, pe scadenţa martie 2017, fără ca vreunul să impresioneze din perspectiva volumului sau a variaţiilor consemnate.

Pentru derivatul pe aur se înregistrau 13 contracte iar uncia şi-a continuat evoluţia pozitivă. Conform datelor de la ora 17.15, cotaţia GOLD 16L valora 1299,1 dolari, în urcare cu 10,6 USD faţă de preţul de referinţă[1] pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilit de ATHEXClear la 1288,5 USD. Raportat la închiderea de luni, aurul creştea cu 10,8 USD. Şi pe pieţele externe şi în special în SUA aurul a crescut depăşind pragul de 1300 USD pentru prima dată din 4 octombrie încoace, în condiţiile în care intensificarea preocupărilor privind rezultatul alegerilor din America au afectat piaţa acţiunilor şi au dus dolarul la un nivel inferior, readucând interesul pentru metalele preţioase, ca un refugiu în faţa riscului.

Pentru perechea euro/dolar, cu scadenţa martie 2017 se înregistrau doar 2 contracte. Preţul futures al unui euro era estimat la 1,1140 dolari, cu 0,55% în minus raportat la cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, calculată de grecii de la ATHEXClear la 1,1140 USD.

[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb