La Sibex, după jumătate din prima şedinţă din aprilie, volumul consemnat era unul slab, astfel că debutul celei de-a patra luni din an nu dădea prea mari speranţe pentru o creştere a activităţii pe segmentul derivatelor. Conform datelor de la ora 17.30 se înregistrau doar 12 contracte futures iar valoarea acestora era de 142.753 lei. Participanţii au tranzacţionat trei produse: derivatul pe cursul euro/dolar, derivatul pe Dow Jones şi derivatul pe preţul petrolului, dar pe volume foarte mici.
Dintre produsele menţionate, doar derivatul pe cursul euro/dolar, scadenţa iunie, se desprindea oarecum de pluton cu 8 de contracte Cotaţia futures de la Sibiu a unui euro era estimată la 1,0710 USD, în scădere cu 0,50% faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1,0764). Pentru septembrie se observa un singur contract euro/dolar iar cotaţia unei monede unice se cifra la 1,0781 USD, după o depreciere de 0,80% faţă de "start of day price" [1].
Segmentul dădea semne slabe de viaţă prin derivatul ce are ca activ suport indicele Dow Jones care puncta cu un singur contract pe scadenţa septembrie. DEDJIA 17I era cotat la 20.591 de puncte, cu 265 de puncte în coborâre faţă de "start of day price" (20.856 puncte).
Tot un singur contract atrăgea şi derivatul OILSC 17E (scadenţa mai), cotaţia futures a petrolului fiind estimată la 50,57 dolari, în scădere cu 0,16% faţă de "start of day price" (50,65 USD).
[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.