SIBEX Derivatul pe Dow Jones ţine speculatorii pe piaţă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 octombrie 2014

Lichiditatea derivatelor a continuat să depindă de speculaţiile cu Dow Jones şi în cea de-a doua şedinţă a săptămânii de pe piaţa Sibex. Pentru restul produselor semnele nu erau deloc încurajatoare după prima jumătate a zilei, în condiţiile în care nici sectorul valutar şi nici cel al mărfurilor nu furnizau un produs care să atragă mai mult de câteva zeci de contracte după mai bine de şapte ore de la deschidere.

La ora 17.15 numărul total al contractelor încheiate pe piaţa sibiană era de aproape 1200 iar valoarea echivalentă tranzacţiilor se situa la 19,26 milioane de lei, totaluri care puneau totuşi şedinţa într-o situaţie bună sub aspectul volumului. Direcţia cotaţiilor era una pozitivă, fără o amplitudine deosebită.

Pentru derivatul pe Dow Jones se observau peste 1100 de contracte încheiate pe scadenţa decembrie, reprezentând 93,5% din volumul total. Practic, DEDJIA_RON i-a scos din nou pe speculatori pe piaţă, cumpărătorii fiind favorizaţi de evoluţia din ultimele zile. Cotaţia futures de la Sibiu a celui mai cunoscut indice american evolua pe creştere şi, la ora 17.15, valoarea sa acumula 25 de puncte, valorând 16.785 de puncte. Direcţia era una conformă pieţei de peste ocean, unde indicii reprezentativi creşteau înainte de debutul unei şedinţe de două zile a Băncii Centrale Americane, care vine după o perioadă prelungită de volatilitate pe pieţe.

Puţinii speculatori care au pariat pe evoluţia cursului euro/dolar au încheiat doar 22 de contracte pe scadenţa decembrie. După peste şapte ore de la deschidere, euro creştea cu 0,29% şi era estimat la 1,2747 dolari.

Se mai observau 20 de contracte futures pe acţiunile Apple, în condiţiile unei aprecieri de 0,95%, la 106,1 USD.

Pe segmentul derivatelor pe mărfuri se înregistrau creşteri de 6,1 USD pentru uncia de aur, la 1232,7 dolari şi de 0,61% pentru barilul de petrol, la 81,30 dolari. Numărul contractelor SBGOLD_RON octombrie şi DEOIL_LSC decembrie era de câte 10 pentru fiecare simbol.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb