SIBEX Euro, din ce în ce mai slab faţă de dolar şi pe piaţa futures

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 martie 2015

Prima săptămână din martie de pe piaţa Sibex a început promiţător, în şedinţa de luni 2 martie. fiind încheiate 105 contracte, fapt care a dat speranţe cu privire la o posibilă creştere a mediei zilnice. Aşteptările au fost spulberate rapid în sesiunile următoare când volumul s-a diminuat din nou. Astfel, următoarele două zile (3 respectiv 4 martie) au adus doar câte 23 şi 29 de contracte. Nici sesiunea de joi 5 martie nu a adus o schimbare de atitudine, înregistrându-se 27 de contracte. Ritmul nu s-a îmbunătăţit nici vineri când totalul s-a oprit la 33 de contracte cu o valoare de 385.337 lei. Prin urmare, în prima săptămână din martie lichiditatea a fost una redusă, înregistrându-se doar 217 de contracte.

Raportat la ultima şedinţă a săptămânii, au fost tranzacţionate trei produse derivate: pe Dow Jones, petrol şi cursul euro/dolar, iar variaţiile au fost destul de generoase, astfel că lipsa de reacţie a participanţilor a fost cu atât mai surprinzătoare.

Simbolul DEDJIA 15C a totalizat 12 contracte, încheiate pe fondul unei direcţii negative a preţului. Cotaţia de la Sibiu a indicelui american s-a depreciat agresiv, pierzând 319 puncte faţă de "start of day price" (18.151 puncte), închiderea găsindu-l la 17.832 de puncte. Comparativ cu închiderea de joi , conform preţului de cotare a pierdut 285 de puncte. Şi pe piaţa americană indicii reprezentativi au înregistrat pierderi, Dow Jones depreciindu-se vineri cu 278 de puncte şi coborând sub nivelul de 18.000 de puncte.

În ceea ce priveşte perechea euro/dolar pe scadenţa martie, volumul a fost de 11 contracte. Moneda din euroregiune a fost cotată la 1,0850 dolari, în scădere cu 1,62% faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Direcţia era una care reflecta îndeaproape evoluţia de pe pieţele externe, euro alunecând săptămâna trecută la cel mai redus nivel din 2006 faţă de dolar, în contextul în care Banca Centrală Europeană s-a pregătit să dea startul unui program de achiziţii de obligaţiuni care va debuta luni (n.r. - azi) pentru a stimula o economie în scădere, în vreme ce creşterea pieţei muncii din SUA a dus FED mai aproape de o mărire a ratei de dobândă.

Raportat la simbolul OILSC 15C, acesta a totalizat 10 contracte. Evoluţia cotaţiei futures de la Sibiu a petrolului a fost una descendentă, valoarea de la închidere fiind de 49,85 dolari pe baril, în coborâre cu 1,87 de dolari faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (51,72 USD).

Notă: preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb