SIBEX Evoluţiile terne continuă pe piaţa futures

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 ianuarie 2015

Şedinţa de la mijlocul săptămânii nu a pornit cu aşteptări mari de la piaţa Sibex, după ce, în primele două zile ale săptămânii, bursa sibiană şi-a evidenţiat din plin dificultăţile prin care trece. În acest context, lucrurile evoluau pe o direcţie similară şi în prima jumătate a şedinţei de miercuri, volumul fiind în continuare extrem de redus. După şapte ore şi jumătate de la deschidere, se înregistrau doar 35 de contracte, iar valoarea tranzacţiilor era de 481.490 de lei. Astfel, am traversat o primă jumătate de zi tipică pentru acest început de an, cu tranzacţii sporadice, care s-au lăsat îndelung aşteptate, primele contracte înregistrându-se abia la ora 13.17. (n.a. - la peste trei ore de la deschidere).

Distribuţia puţinelor contracte pe produse era uşor de ghicit, cu derivatul pe indicele Dow Jones totalizând 25 de contracte pe scadenţa martie. Simbolul DEDJIA 15C a început ziua la un preţ de referinţă(-) de 17.573 de puncte şi, până la ora 17.30, înregistrase o scădere de 208 puncte, la 17.365 de puncte. Comparativ cu închiderea de marţi, cotaţia Dow Jones pierdea 120 de puncte. Numărul poziţiilor deschise era de 124. Pe piaţa americană variaţiile nu erau mari, investitorii preferând să analizeze rapoartele companiilor, dar şi efectele asupra pieţelor a propunerii Băncii Centrale Europene privind implementarea a şi mai multe stimulente economice.

Singurul produs care se mai tranzacţiona pe lângă derivatul pe Dow Jones provenea de pe segmentul mărfurilor. Este vorba despre contractul futures pe preţul petrolului de tip Light Sweet Crude pe scadenţa martie, identificat prin simbolul OILSC 15C. Acestea a început şedinţa la un preţ de referinţă de 46,55 dolari şi pe parcurs a câştigat 0,58%, valorând 46,82 dolari. În raport cu valoarea de la finalul şedinţei de marţi barilul se deprecia, însă, cu 0,38%.

(-)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat confom datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb