SIBEX Interesul pentru speculaţii se menţine pe traseu ascendent

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 mai 2016

După ce miercuri s-au consemnat peste 100 de contracte pentru a treia oară în această lună, prima jumătate din penultima şedinţă a săptămânii a menţinut volumul la un nivel bun. Concret, la ora 17,15 se consemnau 63 de contracte, cu o valoare ce se apropia de jumătate de milion de lei. Lichiditatea în creştere consemnată la începutul acestei luni vine pe un fond de interes pentru speculaţiile cu aur, derivatul pe preţul metalului preţios beneficiind din plin de pe urma evoluţiei de pe pieţele externe, unde a fost constant cerut de investitori, ca plasament de siguranţă, fapt care a dus la traseul puternic ascendent înregistrat de la debutul anului.

Şi în sesiunea în discuţie simbolul GOLD 16F, care urmăreşte evoluţia preţului aurului pe scadenţa iunie, era cel mai speculat, acesta a totalizând 40 de contracte. De această dată, cotaţia metalului nobil nu evolua foarte clar, iar variaţia nu era una consistentă: aurul pierdea 0,2USD faţă de "start of day price"[1] (1275,02 USD), fiind cotat la 1275 dolari/uncie. Comparativ cu închiderea de miercuri cotaţia afişa o scădere de 3 dolari.

Simbolul DEDJIA 15F strângea la rândul său 19 contracte, încheiate pe fondul undei direcţii uşor negative a preţului în raport cu "start of day price" (17.748 USD). Mai exact, simbolul menţionat se deprecia cu 23 de puncte la 17.725 de puncte. În raport cu nivelul de închiderea din şedinţa anterioară cotaţia acumula 51 de puncte.

Pe segmentul derivatelor valutare se consemnau 4 contracte pe perechea euro/yen japonez. Moneda unică era cotată la 124,26 yeni, în urcare cu 0,12% faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei (124,11 yeni).

[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb