SIBEX Numărul poziţiilor deschise pe Dow Jones a scăzut cu peste 76%

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 octombrie 2013

În cea de a doua săptămână din octombrie, speculatorii au încheiat 6186 de contracte futures, lichiditate în creştere uşoară comparativ cu săptămâna precedentă. Media zilnică a fost de puţin peste 1200 de contracte. Speculatorii au alternat şedinţele în care au dat semne de interes cu cele în care ai preferat prudenţa. Raportat la ultima zi a săptămânii trecute, aceasta s-a încheiat cu un volum de 1030 de contracte. Valoarea tranzacţiilor a fost de 12,18 milioane lei. Preţurile futures au evoluat mixt. Dow Jones a crescut, alături de el aflându-se şi euro faţă de dolar. Pe minus au evoluat preţurile aurului şi petrolului.

Speculaţiile cu preţul futures al Dow Jones au generat vineri peste jumătate din lichiditatea pieţei sibiene, cu 548 de contracte. Cotaţia indicelui a înregistrat pentru a doua zi la rând o creştere generoasă, apreciindu-se cu 136 de puncte, la 15175 de puncte. Optimismul şi-a găsit sprijin şi în SUA, unde discuţiile privind bugetul au făcut progrese. De remarcat a fost faptul că, după creşterile mari din ultimele două sesiuni ale săptămânii, speculatorii de la Sibex au închis numeroase poziţii de pe acest produs. Practic, în numai o şedinţă, numărul poziţiilor s-a redus cu peste 50%, de la 1078, la 534. "Variaţiile ample sunt la baza închiderilor. Cumpărătorii s-au grăbit vineri să-şi marcheze profiturile semnificative, iar vânzătorii nu au avut altă soluţie decât să-şi limiteze pierderile. Acest mecanism a funcţionat şi la începutul săptămânii, dar în sens invers, cu shorterii în avantaj", a explicat un broker. În cinci şedinţe, numărul poziţiilor deschise pe DEDJIA_RON decembrie a scăzut cu peste 76%, de la 2246 luni, la 534 la închiderea de vineri.

Perechea euro/dolar a fost preferată pentru 142 de contracte pe scadenţa decembrie. Pariurile pe raportul dintre cele mai importante monede din lume au dat câştig de cauză monedei comune, care a urcat cu 0,18% şi a închis la 1,3552 USD.

În sectorul mărfurilor, evoluţia metalului galben a fost "roşie". Pentru simbolul SIBGOLD cu scadenţa octombrie au fost încheiate 143 de contracte, iar cotaţia a pierdut 16,5 USD şi a închis la 1269 dolari. Au fost realizate şi 26 de contracte SIBGOLD_RON, iar preţul estimat pentru o uncie a scăzut cu 19,9 dolari, la 1267,6 USD. Şi petrolul a avut o evoluţie pe minus, preţul estimat pentru un baril pe scadenţa noiembrie depreciindu-se cu 1,06%, până la 101,9 USD. Numărul contractelor DEOIL_LSC a fost de 80.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. SIF2 a emis o noua scrisoare deschisa adresata actionarilor in legatura urmatoarea AGA avand ca obiect revocarea lui Simionescu din CA-ul SIBEX. Conform ultimilor informatii, Simionescu poate fi sacrificat pentru a se asigura un climat optim de colaborare intre actionarii de la SIBEX.

    1. cred ca e o simpla gargara...avand in vedere ca simionescu se lipeste de scaun mai bine ca timbrul de scrisoare...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb