SIBEX Preţul futures al Dow Jones continuă să crească, dar jucătorii răspund cu prudenţă

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 noiembrie 2014

După ce luni s-a consemnat cel mai bun rezultat din ultimele şapte şedinţe pe piaţa futures de la Sibiu, speculatorii au coborât din nou nivelul de implicare în primele ore ale sesiunii de marţi. Apoi, după deschiderea de la NYSE s-a detectat o uşoară undă de creştere a volumului, astfel că la jumătatea zilei se consemnau 372 de contracte, cu o valoare ce depăşea 6 milioane de lei.

Sesiunea nu a adus surprize în ceea ce priveşte produsele, speculatorii fiind din nou "fideli" derivatului care urmăreşte evoluţia Dow Jones. După mai bine de şapte ore de la deschidere, numărul contractelor DEDJIA_RON decembrie era de 341, dominaţia simbolului în discuţie fiind cvasi-totalitară. Cotaţia indicelui se aprecia cu 26 de puncte, continuând să reziste la nivelurile istorice pa care le-a stabilit în ultima perioadă. Mai exact, conform datelor de la ora 17.15, cotaţia valora 17.641 de puncte. Creşterea de la Sibex era susţinută de evoluţia de la NYSE, unde indicii reprezentativi continuau să crească, Standard & Poor's 500 atingând un nou maxim istoric, iar Dow Jones aflându-se şi el aproape de record. "Deşi cotaţia Dow Jones continuă să crească, este vizibilă o stare de tensiune în rândul speculatorilor, care se întreabă cât timp se pot baza pe cumpărare şi dacă nu cumva optimismul se va sparge la cel mai mic semn de slăbiciune economică a SUA, care acum par capabile să reziste încetinirii globale, chiar şi în condiţiile încetinirii de către FED a programului de stimulare", explică un broker.

Pe segmentul mărfurilor se specula pe preţul petrolului, care continua să scadă pe scadenţa decembrie. Cotaţia sa pierdea 0,37% şi era estimată la 75,13 USD. Volumul era modest: doar 19 contracte. Se observau şi câteva speculaţii timide pe aur, pe simbolul SIBGOLD decembrie, care atrăgea doar 5 contracte. Aurul creştea cu 13,5 dolari, la 1198 USD/uncie.

Derivatul pe perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, era aproape ignorat, cu numai 3 contracte încheiate pe scadenţa decembrie. Moneda unică se aprecia cu 0,29%, la nivelul de 1,24930 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb