SIBEX Rezultatele bune ale companiilor "grele" din SUA, argument pentru creşterea Dow Jones

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 octombrie 2015

Derivatul pe indicele Dow Jones şi derivatul pe cursul de schimb euro/dolar, continuau să fie singurele produse tranzacţionate pe piaţa sibiană la termen, şedinţa de la mijlocul săptămânii anunţându-se una la fel de slabă ca şi cele de luni şi marţi. Conform datelor de la ora 17.30, volumul total înregistrat era de numai 25 de contracte, cu o valoare de 382.369 lei.

Derivatul pe indicele Dow Jones pe scadenţa decembrie 2015 adăuga 17 contracte la "agoniseala" sa de pe fundul sacului, supravieţuind încă o şedinţă. Simbolul DEDJIA 15F a început ziua la un preţ de referinţă de 17.274 de puncte şi, până la ora menţionată, înregistrase o scădere de 135 de puncte, la 17.139 de puncte. Comparativ cu închiderea de marţi, cotaţia Dow Jones acumula însă 15 puncte. Pe piaţa de la New-York deschiderea şedinţei a fost una pozitivă şi se contura o evoluţie "verde", după ce companii importante din industria grea, cum sunt Boieng sau General Motors, au raportat rezultate peste estimări, impulsionând indicele Dow Jones. "În condiţiile în care pe Wall-Street se va menţine optimismul, şi pe piaţa Sibex indicele va rămâne în teritoriu pozitiv", a declarat un broker.

Pentru perechea euro/dolar se înregistrau 8 contracte, iar preţul futures al unui euro era estimat la 1,1364 dolari, cu 0,09% în scădere în raport cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare(1), calculată de grecii de la ATHEXClear la 1,1374 USD. În raport cu închiderea de marţi, cotaţia pierdea numai 0,05%.

Timid se tranzacţiona şi pe sistemul alternativ de tranzacţionare al operatorului de piaţă, unde se înregistrau schimburi cu 161 de acţiuni ale Armax Gaz Mediaş(2). Cotaţia ARAX pierdea 0,41% şi valora 2,44 lei.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

(2) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb